Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είπα κι εγω μετά απο αρκετό καιρό σε Ιντελ, να ξαναδοκιμάσω AMD, μιας και απο τα reviews που είδα ο 9800X3D είναι οτι καλύτερο για gaming κλπ κλπ.

Αναμονή 1 μήνα για τον επεξεργαστή, μητρική η Gigabyte X870E Aorus Pro Ice και μνήμες οι Corsair Dominator Titanium 64GB CL30.

IMG_0746.thumb.JPEG.08f7f536cbab26d99ae01efc9329ebe6.JPEG

Ολα καλά στη συναρμολόγηση, νέα ψύκτρα η Corsair iCUE XC7 RGB ELITE LCD CPU Water Block. (Δε κρατήθηκα οταν την είδα)

Default ολα στο bios, βαζω Amd expo για να ενεργοποιησω το o.c. στις μνημες, και βουρ για windows installation, drivers και τα συναφη.

Παμε λεω να παιξουμε λιγο COD να δουμε τι κανει. Πολυ ωραια η εμπειρία, παρατήρησα λιγο καλύτερ fps και πολύ καλύτερα lows. Δεν εχω νούμερα να σας πω, μια αισθηση που μου άφησε σε σχέση με το προηγούμενο συστημα. Θυμίζω είχα Z690 +  13900K με 32GB CL40. Κάρτα γραφικών η 4090 και παίζω σε 4K 120hz.

Μετα απο λίγο, να και το πρώτο κόλημα. Freeze στο cod. Λεω θα έτυχε δε βαριέσαι. Μετα απο λίγη ώρα κι αλλο freeze. 

Ψάχνομαι λίγο στα forum, βλέπω ενα ποστ ενος με παρόμοιο συστημα με μένα να λεει οτι εχει κολήματα και να βαλω ALL CORES 5.2Ghz με 1.16v.

Το κάνω και ολα καλα. Το αφησα λιγες μέρες ετσι αλλα με έτρωγε κάτι καλύτερο.

Λέω να δοκιμάσω PBO και διάφορα ωραια που έβλεπα. Πάμε λοιπόν με PBO, +200Mhz, -20% curve αλλα ψιλοκόλαγε. Με -15% ήταν σταθερό. 

Το άφησα εκει και λέω καλά ειναι.

Ήρθε η ωρα του Diablo προχτες για το νεο season. Παω να μπω, κολληματα, stuttering, unplayable....Ελεος

ALL CORES 5.4Ghz με 1.26v και ολα οκ. Ουτε PBO και αλλες χαζομάρες.

Θερμοκρασίες γενικα ειναι 40idle, 60 gaming και 80 αν το λιώνεις με κανα bench.

Overall λοιπόν, για gaming σιγουρα είναι ενας πολύ καλος επεξεργαστής, αλλα θεωρω απαραδεκτο για την AMD, ενα συστημα στα default να κολάει. Με την Ιντελ ποτέ δεν ειχα πρόβλημα σε default.

Και δε θεωρω το EXPO στις μνημες κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά που οι μνήμες ειναι και στο QVL της μητρικής.

Φωτό την ώρα που ήταν φορτωμένο το COD (για το πορτοκαλί χρώμα στα φανς)

IMG_0755.thumb.JPEG.315726268bf52e4129f0d55176e87898.JPEG

• Like 6
(edited)

Ευτυχως ΔΕΝ παιζω πια cod. Οτι αλλο εχω δοκιμασει μονο το poe 2 εκανε πριν 2 βδομαδες κατι crash. Αλλα αυτο το game δεν ειναι ετοιμο καν. Το κανει σε πολλους. Εγω ενα +100 εβαλα με 32 negative curve και οτι εχω δοκιμασει παιζει τελεια.

BTW το cod ηταν το μονο παιχνιδι που κολλαγε ενω κανενα αλλο δεν κολλαγε αν εκανες OC την gpu. Με OC gpu δεν επαιξε ποτε πανω απο 1 μερα χωρις crash.

Έγινε επεξεργασία από icy20

BTW τελικα δεν καταλαβα επρεπε να βαλεις UV για να παιζει το PC αλλιως δεν επαιζε?

• Haha 1
1 ώρα πριν, το μέλος icy20 έγραψε:

BTW τελικα δεν καταλαβα επρεπε να βαλεις UV για να παιζει το PC αλλιως δεν επαιζε?

Στα default μου κόλαγε, με all cores 5.4ghz και 1.26v ειμαι οκ προς το παρον.

Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. Σε φιλο που εδωσα τον 7800x3d του τραβαει 2-3 freeze την ημερα και κανεις δεν καταλαβαινει γιατι. Γενικα δεν καταλαβαινω τι γινεται.

2 λεπτά πριν, το μέλος icy20 έγραψε:

Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. Σε φιλο που εδωσα τον 7800x3d του τραβαει 2-3 freeze την ημερα και κανεις δεν καταλαβαινει γιατι. Γενικα δεν καταλαβαινω τι γινεται.

mobo.....

Just now, το μέλος BloodMage έγραψε:

mobo.....

καινουρια την πηρε Β650 βεβαια αλλα θα επρεπε να δουλευει...

• Like 1
2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Καταρχάς μεγειες και ωραία λουπα 

Κανένα bios update του έχεις τραβήξει? 

Ναι φυσικα, το τελευταιο φοράει. Ηλπιζα να διορθώσει τα προβλήματα αλλα δεν.. ευτυχως που τωρα ειναι οκ.

Γενικα δεν βγαζει νοημα ουτε αυτο που συμβαινει σε σενα ουτε αυτο που συμβαινει στον φιλο μου. Εχω amd 4-5 χρονια τωρα ΠΑΝΤΑ επαιζαν στα defaults. Παραπανω δεν ηταν σιγουρο οτι επαιζαν.

Καλα για το φιλο σου δεν σημαινει οτι ειναι ο επεξεργαστης το προβλημα. Και γω ειχα θεμα με ενα συστημα με 13600k, z690 που ειχα στησει. Τερμα σταθερο σε ολα τα τεστ και ενα κολλημα τη μερα στο ασχετο. Παλευα βδομαδες να δω τι γινεται και τελικα η μητρικη εφταιγε. Με αλλη μητρικη(παλι το ιδιο μοντελο) δεν εχει το παραμικρο προβλημα 1.5χρονο τωρα

Σε γνωστο μου επαιζε πολυ ρολο το σφιξιμο της ψυκτρας σε κατι κολληματακια. Με σφιξιμο που σε αλλα συστηματα θα ηταν κομπλε, εκει εκανε νερα. Ηταν λες και τα ορια για το "σωστο" βιδωμα ηταν πολυ μικροτερα απο οτι συνηθως. Εβαζες καθετα τον πυργο αντι για οριζοντια και ειχε θεμα. Δεν ξερω αν την πρωτη φορα της γ@ τα παντα και ειχαν παραμορφωθει ελαφρα τα πινακια της μητρικης, ή αν η πλακετα ηταν ελαττωματικη και το ελαφρυ στραβωμα εμφανιζε το προβλημα.

• Like 1

Είχα το ίδιο θέμα με τον 7950x3d πάνω σε μια ROG STRIX X670E-A. Μπλε οθόνες είτε στα 5 είτε στα 55 λεπτά. Αυτό που έφταιγε σε μένα ήταν μια ρύθμιση για το memory training στις DDR5, όποτε έβαζα να το θυμάται και να μην το κάνει σε κάθε boot έτρωγα άκυρα. Πλέον περιμένω κάνα λεπτό σε κάθε εκκίνηση για να το κάνει, αλλά δεν είχα κανένα θέμα ξανά. Εννοείται τελευταία BIOS κτλ.

• Like 1