fits79 Δημοσιεύτηκε Τετάρτη at 10:23 πμ #1 Δημοσιεύτηκε Τετάρτη at 10:23 πμ (edited) Δεν ξέρω πως έγινε αλλά ξαφνικά στο 2 partition του βασικού μου δίσκου έγινε μια συντόμευση που μόνο αν πατήσω πάνω της με πάει σε όλους τους φακέλους που είχα στο 2 partition του βασικού μου δίσκου. Πως θα γίνει να απενεργοποιήσω/σβήσω εντελώς αυτή τη συντόμευση και όταν πάω στο δίσκο "E:" με την "εξερεύνηση των windows" να με πηγαίνει κανονικά σε αυτό το δίσκο με όλα τα περιεχόμενα του. Έγινε επεξεργασία Τετάρτη at 10:25 πμ από fits79
trixx Πέμπτη at 01:05 μμ #2 Πέμπτη at 01:05 μμ Κοιτα ημερομηνια απο ποτε δημιουργηθηκε. Δεν καταλαβαινω οταν κοβετε τους δισκους σας σε 2 κομματια , για ποιο λογο το κανετε αυτο. Δοκιμασε αν σβηνεται η συντομευση , οτι κανεις πρεπει να το κανεις εσυ σαν διαχειριστης και οχι το λογισμικο
fits79 Πέμπτη at 04:31 μμ Author #3 Πέμπτη at 04:31 μμ (edited) Είμαι διαχειριστής. Κάνουμε 2 κομμάτια δίσκους για να συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικοί δισκοι. Σβήνεται κανονικά και όλα τα αρχεία έχουν πάει σε ένα κρυμμένο φάκελο με το όνομα της συντομευσης. Εχω σβήσει εντελώς ήδη όλες τις συντομεύσεις όπως επίσης και έχω μεταφέρει όλα τα αρχεία από το κρυμμένο φάκελο σε μη κρυμμένο. Παίζει να είναι ιός;;; Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 04:31 μμ από fits79
Γιάννης_84 Πέμπτη at 04:58 μμ #4 Πέμπτη at 04:58 μμ Μου θυμίζει ένα malware που ονομάζω ιό των βιβλιοπωλείων. Μπες με cmd και κάνε dir/a να δούμε τι βγάζει.
trixx Πέμπτη at 06:00 μμ #5 Πέμπτη at 06:00 μμ (edited) 1 ώρα πριν, το μέλος fits79 έγραψε: Είμαι διαχειριστής. Κάνουμε 2 κομμάτια δίσκους για να συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικοί δισκοι. Σβήνεται κανονικά και όλα τα αρχεία έχουν πάει σε ένα κρυμμένο φάκελο με το όνομα της συντομευσης. Εχω σβήσει εντελώς ήδη όλες τις συντομεύσεις όπως επίσης και έχω μεταφέρει όλα τα αρχεία από το κρυμμένο φάκελο σε μη κρυμμένο. Παίζει να είναι ιός;;; Ναι παιζει να ειναι. *Οταν τον δισκο τον κανεις 2 κομματια απλα τον ''κομματιαζεις" , ολοι ειναι φθηνοι πλεον , παιρνεις εναν ssd μεγαλης χωρητικοτητας και τον βαζεις 2ο , οσο πιο πολυ ελευθερο χωρο εχει ο κυριος τοσο πιο πολυ τρεχει Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 06:02 μμ από trixx
acct Πέμπτη at 09:40 μμ #6 Πέμπτη at 09:40 μμ Δεν υπάρχει κανένας λόγος η συντόμευση να είναι VBScript. Επίσης, σχεδόν κανένας λόγος να εκτελείς VBScript στον υπολογιστή σου, αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνει. Είναι ιός. Καθάρισε ό,τι μπορείς με λχ Malware Bytes και στο εξής προσπάθησε να μην εγκαθιστάς πράγματα των οποίων δεν ξέρεις την προέλευση. Επίσης, βάλε στο πρόγραμμα να πας τουλάχιστον σε Win 10 (ακόμη κι αν σε λίγο θα είναι EOL/EOS).
fits79 Πέμπτη at 10:57 μμ Author #7 Πέμπτη at 10:57 μμ (edited) 6 ώρες πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε: Μου θυμίζει ένα malware που ονομάζω ιό των βιβλιοπωλείων. Μπες με cmd και κάνε dir/a να δούμε τι βγάζει. Μάλλον έχεις δίκιο γιατί πρέπει να το κόλλησα όταν πήγα ένα φλασακι σε ένα βιβλιοπωλείο για φωτοτυπίες και να μου τα κάνει pdf. Δες τις φώτος που έχω ανεβάσει στο πρώτο μου ποστ. Και απλά αν βάλω να εμφανίζει και τα κριμένα αρχεία εμφανίζει ένα κρυφό φάκελο "rootdir" και έναν δεύτερο φάκελο με το όνομα που λέει η συντόμευση. 1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε: Δεν υπάρχει κανένας λόγος η συντόμευση να είναι VBScript. Επίσης, σχεδόν κανένας λόγος να εκτελείς VBScript στον υπολογιστή σου, αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνει. Είναι ιός. Καθάρισε ό,τι μπορείς με λχ Malware Bytes και στο εξής προσπάθησε να μην εγκαθιστάς πράγματα των οποίων δεν ξέρεις την προέλευση. Επίσης, βάλε στο πρόγραμμα να πας τουλάχιστον σε Win 10 (ακόμη κι αν σε λίγο θα είναι EOL/EOS). Μα δεν έτρεξα κάτι απλά έβαλα το φλασακι που πήρα από το βιβλιοπωλείο και έγινε η ζημία. Και να θέλω να αλλάξω windows και να πάω στα 11 μιας και η ζωή των 10 τελειώνει και αυτή όπου να 'ναι δεν μπορώ γιατί το cpu μου δεν έχει sse 4.2. Οπότε πρέπει να αλλάξω όλο το hardware μου για να πάω σε win11. Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 11:04 μμ από fits79
Γιάννης_84 Παρασκευή at 07:19 πμ #8 Παρασκευή at 07:19 πμ Στα γράφω εν συντομία και αν θες περισσότερη λεπτομέρεια, εδώ είμαστε. Cmd ως διαχειριστής. Dir/a σε όλων των δίακων το root. Όπου δεις autorun.inf κάνεις attrib -r -s -h autorun.inf και μετά το ανοίγεις να δεις τι πάει και καλεί για να ξέρεις τι θα ψάξεις να σβήσεις αφού του τερματίσεις και τη διεργασία από τη διαχείρηση εργασιών. Μετά σβήνεις και το ίδιο το autorun.inf. Αυτό το επαναλαμβάνεις για κάθε γράμμα δίσκου και κάθε flashάκι. Α, επίσης, μέχρι να βεβαιωθείς πως εχει ξηλωθεί όλο αυτό το πανηγύρι, δεν θα κάνεις ποτέ διπλό κλικ σε φακέλους και γράμματα δίσκων παρά μόνο δεξί κλικ εξερεύνηση γιατί πάει και συσχετίζει το διπλό κλικ και δεξί κλικ άνοιγμα με το τρέξιμο του vbs κλπ.
acct Παρασκευή at 07:30 πμ #9 Παρασκευή at 07:30 πμ 8 hours ago, fits79 said: Και να θέλω να αλλάξω windows και να πάω στα 11 μιας και η ζωή των 10 τελειώνει και αυτή όπου να 'ναι δεν μπορώ γιατί το cpu μου δεν έχει sse 4.2. Ό,τι σου είπε παραπάνω ο Γιάννης, μετά MalwareBytes και τέλος αναβάθμιση (ή ιδανικά φρέσκια εγκατάσταση) Windows 10. Άσε τα 11 για την ώρα. Τα 7 όμως είναι σουρωτήρι. Είναι πολύ πιθανό με Windows 10 Defender να είχες γλυτώσει όλη την περιπέτεια.
fits79 Παρασκευή at 12:45 μμ Author #10 Παρασκευή at 12:45 μμ 5 ώρες πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε: Στα γράφω εν συντομία και αν θες περισσότερη λεπτομέρεια, εδώ είμαστε. Cmd ως διαχειριστής. Dir/a σε όλων των δίακων το root. Όπου δεις autorun.inf κάνεις attrib -r -s -h autorun.inf και μετά το ανοίγεις να δεις τι πάει και καλεί για να ξέρεις τι θα ψάξεις να σβήσεις αφού του τερματίσεις και τη διεργασία από τη διαχείρηση εργασιών. Μετά σβήνεις και το ίδιο το autorun.inf. Αυτό το επαναλαμβάνεις για κάθε γράμμα δίσκου και κάθε flashάκι. Α, επίσης, μέχρι να βεβαιωθείς πως εχει ξηλωθεί όλο αυτό το πανηγύρι, δεν θα κάνεις ποτέ διπλό κλικ σε φακέλους και γράμματα δίσκων παρά μόνο δεξί κλικ εξερεύνηση γιατί πάει και συσχετίζει το διπλό κλικ και δεξί κλικ άνοιγμα με το τρέξιμο του vbs κλπ. Δεν μπορώ να βρω το autorun.inf γιατί μάλλον το έχω σβήσει στα root των δίσκων που είχα το θέμα και τώρα που έχω κάνει 2-3 φορές επανεκκίνηση τον υπολογιστή δεν το βλέπω πουθενά. 20 ώρες πριν, το μέλος fits79 έγραψε: Σβήνεται κανονικά και όλα τα αρχεία έχουν πάει σε ένα κρυμμένο φάκελο με το όνομα της συντομευσης. Εχω σβήσει εντελώς ήδη όλες τις συντομεύσεις όπως επίσης και έχω μεταφέρει όλα τα αρχεία από το κρυμμένο φάκελο σε μη κρυμμένο. Εννοείτε είμαι διαχειριστής του υπολογιστή καθότι μόνο εγώ τον δουλεύω.
Γιάννης_84 Παρασκευή at 01:49 μμ #11 Παρασκευή at 01:49 μμ Εκτός από την κατηγορία hidden, υπάρχει και η κατηγορία system hidden και για τη δεύτερη δεν αρκεί το show hidden files για να εμφανίσει τέτοια αρχεία. Χρειάζεται και η αποεπιλογή του hide protected operating system files από τα view options, η οποία επιλογή σε τυχόν μολυσμένο σύστημα μπορεί να μην αρκεί πάλι. Γι' αυτό πρότεινα dir/a. Επίσης το να υπάρχει ένας μόνος χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή, δεν αναιρεί την ανάγκη να τρέξουμε το cmd με την επιλογή <<ως διαχειριστής>>. 2
fits79 Χθες στις 12:09 μμ Author #12 Χθες στις 12:09 μμ Όταν έσβησα τα αρχεία και τους φακέλους που είπα πιο πάνω είχα ξετικαρει όλα αυτά που λένε "απόκρυψη"
Recommended Posts