Jump to content

ο 3.4 της κοπέλας μας εχει σπασει τα ....... νεύρα

alex_000

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παλικάρια μια που απέχω από την όλη ιντελ φάση εδώ και 5-6 χρόνια περίπου και δεν ξέρω τι παίζεται για διαφωτίστε με λίγο.

Η κοπέλα έχει έναν intel 3.4 775, με την box ψήκτρα. Έχω βάλει και ένα πλαϊνό ανεμιστήρα στο κουτί και έχει μια υποτυπώδη ροή.

Ο fan πάντως πιάνει υπερηχητικές ταχύτητες (επιπέδου cak 88t που έiχα παλιά ) και τα db χορεύουν κλακέτες.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με το μοβο παίζει στους 50-58 βαθμούς, αλλά ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι απιστευτος. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μου φαίνεται πολύ χλωμό εταιρία να βγάλει CPU με τέτοια box ψήκτρα. 4-5 τέτοια μηχανήματα στην σειρά και θα σε πάνε μέσα τις ώρες κοινής ησυχίας. Η μητρική της είναι μια GB golden sample (κάτι τέτοιο λέει) και η ψήκτρα παίρνει ρεύμα και στροφές από την μητρική . Δοκιμασα να χαμηλώσω τις στροφές απο bios και απο το άθλιο Utility της GB και δεν έβγαλα ακρη (αλλά δεν εχω manual και το εψαξα 5 λεπτά μόνο)

Σκέφτηκα να ξεριζώσω τα καλώδια και να τα χώσω στα 7 volt ενός Molex να ησυχάσουμε αλλά δεν θέλω να καταστρέψω την ψήκτρα (και εγγύηση)

τεσπα να την αλλάξω η υπάρχει καλύτερη λύση?

Το μηχάνημα παίζει stock.

Τσέκάρε αν το το μολεξ του ανεμιστήρα της ψυκτρας είναι στην 4πινη υποδοχή της μητρικής και μετά ενεργοποίησε το ''4πιν σιπιγιου φαν'' / ''σμαρτ φαν'' (κάπως έτσι τεσπα - δεν θυμάμαι ακριβώς) (σορρυ έχει κολήσει το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά - μη γελάς άθλιε αδμιν :p ) από το ΒΙΟΣ

Έχε υπόψιν ότι είναι λογικό ο ανεμιστήρας να γυρίζει σε φουλ στροφές σε κάθε ρεσταρτ/ποστ για μερικά δευτερόλεπτα (και όντως κάνει σαν αεροπλάνο) και μετά (εφόσον ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω) γυρίζει σε χαμηλότερες στροφές (αναλόγως της θερμοκρασίας) οι οποίες σχεδόν ποτέ δεν φτάνουν τις αρχικές του ποστ (εκτός αν κάτι δεν πάει καλά...πχ δεν πατάει καλά η ψύκτρα - τσέκαρε καλού κακού αν έχει κουμπωθεί καλά η ψύκτρα (τα 4 ποδαράκια) γιατί με αυτά τα 775 έχω δει πράγματα και θάματα!)

;)

Το μόλεξ είναι στην 4πινη.

Για το 4 Πιν CPU fan/smart fan θα το ψάξω δεν ξέρω τι εχει επιλεγμένο στο bios thaks.

Το έχω υπόψην μου για το restart post και δεν θα εκανα θέμα αν ήταν εκεί το πρόβλημα. Ο ανεμιστήρας γυρίζει σε full στροφες για ωρες οταν τρέχω παιχνίδια και καμιά φορά μάλιστα ακούγεται σαν να γυρίζει με περισσότερες στροφές απο οσες είναι φτιαγμένος να αντέχει ( μόνο αν τον ακούσετε θα καταλάβετε τι εννοώ)

Θα βγάλω την ψυκτρά να βάλω και λίγο AS εχεις δίκιο αυτό σκευτομουν να κανω και εγω αλλά είπα να ρωτήσω μήπως ετσι κάνουν όλες ... Παντως η ψυκτρά προχτές που την κουνησα λίγο φάνηκε να πατάει τελεια και τα ποδαράκια ηταν μια χαρά τοποθετημένα.

Οι εξηγήσεις είναι 3:

1. Δεν έχει ενεργοποιηθεί ''4 Πιν CPU fan/smart fan'' οπότε δουλεύει πάντα στο 100%

2. Για κάποιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασία (οπότε το ψάχνεις στο υλικό)

3. Πρόβλημα ΒΙΟΣ/Μητρικής (δεν δουλεύει ο έλεγχος στροφών)

Καλού κακού βάλε και τελευταίο ΒΙΟΣ.

1)Φίλε δεν δουλεύει πάντα στο 100%. Μόνο στο gaming έχω το πρόβλημα. Σε idle είναι καλά.

2)Θερμοκρασία από όσο έχω τσεκάρει στους 58 maximum παίζει , και μάλιστα έβαλα τον πλαϊνό και ο θόρυβος δεν μειώθηκε καθόλου.

3)Αυτό χαλαρά μπορεί να παίζει. Αυτό είναι που σκέφτομαι και εγώ κάτι δεν πάει καλά με την επικοινωνία μητρικής ψήκτρας.

Είναι και το smartfan που είπες αλλά αν δεν ήταν ενεργοποιημένο δεν θα έπαιζε μόνιμα στις ιδείς στροφές?

Αρχική απάντηση από alex_000

1)Φιλε δεν δουλευει πάντα στο 100%. Μονο στο gaming εχω το πρόβλημα.

Τότε μάλλον στο σμαρτ φαν και το 4 πιν είναι ενεργοποιημένα στο ΒΙΟΣ....(εννοείται ότι τα κοιτάς βέβαια)

Είναι και το smartfan που είπες αλλά αν δεν ηταν ενεργοποιημένο δεν θα έπαιζε μόνιμα στις ιδεις στροφες?

Προφανώς-Αυτό λέω.

Έτσι που τα ακούω όμως τώρα μάλλον κάτι άλλο δεν πάει καλά....

Για κοίτα το και πες μας.

Ελα μωρε πως κανεις ετσι χωρισε την να ησυχασουν τα αυτακια σου...:hehe: :fist:

Ξέχασα να πώ ότι η ψύκτρα παίζει στις 4500 στροφές max . Δεν είναι και τόσο υψηλές λογικά με τον τρελο θόρυβο που βγάζει.. Μηπως είναι ψιλοχαλασμένο το ανεμιστηράκι ...

Θα δοκιμάσω να βάλω λίγο λάδακι μπας και φταίει αυτό.

εγώ το πρόβλημα το έλυσα ως εξής : έβγαλα τον boxed της intel (απαράδεκτος από κάθε άποοψη) , με άθλιο σύστημα προσαρμογής πάνω στη μητρική (καμία σχέση με το παλιό του 478 ,που ήταν πολύ καλύτερο) , χρησιμοποίησα την παλιά zalman που είχα για τον 478 μαζί με ένα μετατροπέα ,που βρήκα στο plaisio. Τώρα ,επιτέλους έχω την ησυχία μου , με max θερμοκρασίες γύρω στα 50 C.

Μην πολυεμπιστεύεσαι τον ανεμιστήρα της intel. Έχουν ακουστεί τόσο πολλά , πρέπει να είναι τελείως αναξιόπιστο.

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 20:27]

:T:

Ξέχασα να πώ ότι η ψύκτρα παίζει στις 4500 στροφές max . Δεν είναι και τόσο υψηλές λογικά με τον τρελο θόρυβο που βγάζει.. Μηπως είναι ψιλοχαλασμένο το ανεμιστηράκι ...

Θα δοκιμάσω να βάλω λίγο λάδακι μπας και φταίει αυτό.

οχι!μια χαρα ειναι αυτες οι στροφες!τοσες δινει!

και απο δουλεια......δεν κανει τιποτα!

αθλια ψυχτρα εντελος!για αυτο την αλλαζεις και υσηχαζεις στην κυριολεξια!

Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 19:55]

Ρε παλικάρια μια που απέχω από την όλη ιντελ φάση εδώ και 5-6 χρόνια περίπου και δεν ξέρω τι παίζεται για διαφωτίστε με λίγο.

Η κοπέλα έχει έναν intel 3.4 775, με την box ψήκτρα. Έχω βάλει και ένα πλαϊνό ανεμιστήρα στο κουτί και έχει μια υποτυπώδη ροή.

Ο fan πάντως πιάνει υπερηχητικές ταχύτητες (επιπέδου cak 88t που έiχα παλιά ) και τα db χορεύουν κλακέτες.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με το μοβο παίζει στους 50-58 βαθμούς, αλλά ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι απιστευτος. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μου φαίνεται πολύ χλωμό εταιρία να βγάλει CPU με τέτοια box ψήκτρα. 4-5 τέτοια μηχανήματα στην σειρά και θα σε πάνε μέσα τις ώρες κοινής ησυχίας. Η μητρική της είναι μια GB golden sample (κάτι τέτοιο λέει) και η ψήκτρα παίρνει ρεύμα και στροφές από την μητρική . Δοκιμασα να χαμηλώσω τις στροφές απο bios και απο το άθλιο Utility της GB και δεν έβγαλα ακρη (αλλά δεν εχω manual και το εψαξα 5 λεπτά μόνο)

Σκέφτηκα να ξεριζώσω τα καλώδια και να τα χώσω στα 7 volt ενός Molex να ησυχάσουμε αλλά δεν θέλω να καταστρέψω την ψήκτρα (και εγγύηση)

τεσπα να την αλλάξω η υπάρχει καλύτερη λύση?

Το μηχάνημα παίζει stock.

Εγώ έχω έναν 3,2 775 και ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι απίστευτος-άθλιος χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο.Θερμοκρασίες full load 58 βαθμοί.Δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας της κοπέλας.Θα πάω να του βάλω νερό το καλοκαίρι αλλιώς με βλέπω να χάνω 20 κιλά από τη ζέστη:tomato:

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 20:27]

Αν πάλι την αγαπάς πολύ, βάλε το χέρι στην τσέπη για να την κρατήσεις μακρυά από το..........κρατητήριο. Ορίστε και ο οδηγός: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15750:)

Αρχική απάντηση από daospi [Χθες, στις 23:08]

Εγώ έχω έναν 3,2 775 και ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι απίστευτος-άθλιος χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο.Θερμοκρασίες full load 58 βαθμοί.Δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας της κοπέλας.Θα πάω να του βάλω νερό το καλοκαίρι αλλιώς με βλέπω να χάνω 20 κιλά από τη ζέστη:tomato:

....την δρασιά του να έχεις ....το νεράκι θα είναι και πιο ρομαντικό :T:

Αρχική απάντηση από doctor [Σήμερα, στις 00:40]

....την δρασιά του να έχεις ....το νεράκι θα είναι και πιο ρομαντικό :T:

Nα λέμε όμως και τα καλά.Το χειμώνα γλυτώνω τα έξοδα για τη θέρμανση.Με κοντομάνικο κυκλοφορώ:laughing:

Παιδία με νερά ξέρω και εγώ να κάνω αθόρυβα συστήματα (όπως το δικό μου :hehe: ) ...

Toσο χάλια λοιπόν η κατάσταση... Απαράδεκτη η intel να κυκλοφορεί τόσο θορυβώδες προϊόν. Καλού κακού θα ψάξω αυτά που είπαμε με τον spc αλλά αν δεν δω φως ...

Θα πέσει το χέρι στην τσέπη και θα πάρω καινούρια ψήκτρα. (Μιλάμε καμιά φορά από τον απειρο θόρυβο που βγάζει φοβόμαστε μήπως έπαθε τίποτα :D )

θα δείξει.

Nα σαι καλά , πήρα και την έγκριση απο την κοπέλα , ο Deseris εχει π.μ. :D

πω πω μιλάμε πόσο βαριόμουν να ασχοληθω :jump: ........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.