Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το σύστημα λειτουργεί έτσι ακριβώς όπως ειναι χωρίς προβλήματα για πάνω από 5 χρόνια.

Ξαφνικά τα Χριστούγεννα άρχισε να συνδέει-αποσυνδέει ενα usb 2 wifi adaptor που έχω. αλλαζα θυρες τίποτα. το κουνούσα λίγο και επιανε. μετα απο μια μερα παλι τα ιδια. άλλαξα adaptoraki με καινουργιο και το προβλημα λύθηκε.

μετα άρχισε να το κανει με τα φλασακια usb 3.0 ολα τα 2,0 τα βλεπει κανονικα και περνάει αρχεια. όταν βαζω 3,0 ή δεν το βλεπει καθολου ή αρχιζει να κανει εγγραφη και στη μεση σταματαει ή ακουγεται ο ηχος των windows που συνδεεται και αποσυνδεεται συνεχομενα.

έχει τυχει σε κανεναν αυτο?

Έγινε επεξεργασία από ennia

Είναι καταγεγραμμένο πρόβλημα της πλατφόρμας σε παλιές εκδόσεις BIOS. Σχεδόν όλες οι εταιρείες το έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό με BIOS updates. Δες πόσο πίσω είσαι από την τρέχουσα έκδοση και ξεκίνα από εκεί.

Όσο αφορά το βίος update. Πρέπει να βάζω και τις beta ή μόνο τις σταθερές?

εγω εχω την  5.30. πρεπει να τις βαλω ολες μεχρι την τελευταια ή μπορω να παω μονο με τις σταθερες?

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-11 194536.png

(edited)
On 11/1/2025 at 12:53 ΜΜ, το μέλος ennia έγραψε:

μετα άρχισε να το κανει με τα φλασακια usb 3.0 ολα τα 2,0 τα βλεπει κανονικα και περνάει αρχεια. όταν βαζω 3,0 ή δεν το βλεπει καθολου ή αρχιζει να κανει εγγραφη και στη μεση σταματαει ή ακουγεται ο ηχος των windows που συνδεεται και αποσυνδεεται συνεχομενα.

Στις μπροστινές θύρες του κουτιού, ή τις πίσω, αυτές που είναι κολλημένες επάνω στο motherboard;

Έγινε επεξεργασία από Oric
(edited)

Αυτήν έβαλα εχθές. Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Και εκτός αυτού έχω και μπλέ οθόνες. Έχει γίνει κάνα 5ρι φορές από χθές. 

20250112_173347.jpg

Για να ανοίξουν πάλι τα Windows πρέπει να κάνω επανεκκίνηση να μπω βίος, χωρίς να αλλάξω κάτι βγαίνω και ανοίγει κανονικά. Τρελό.

(edited)
On 12/1/2025 at 10:07 ΜΜ, το μέλος ennia έγραψε:

Αυτήν έβαλα εχθές. Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Και εκτός αυτού έχω και μπλέ οθόνες. Έχει γίνει κάνα 5ρι φορές από χθές. 

20250112_173347.jpg

Για να ανοίξουν πάλι τα Windows πρέπει να κάνω επανεκκίνηση να μπω βίος, χωρίς να αλλάξω κάτι βγαίνω και ανοίγει κανονικά. Τρελό.

δεν στελνεις και στην ΑΣΡΟK ενα Mail...?  με αυτην την φωτο που γραφει και το σφαλμα....? 

Έγινε επεξεργασία από cabdik

ειχα καρφωμενο πανω ενα usb bluetooth  adapter. μολις το εβγαλα τα usb 3.0 δουλεψαν και να κανουν επανασυνδέσεις. το παρακολουθώ μηπως ήταν τυχαιο και επανέρχομαι. 

Εχω ιδιο προβλημα σε B450 Gaming-ITX/ac που χρησιμοποιω στον homelab μου. Ηθελα να εχω κ εκει δισκο για backup αλλα τον αποσυνδεει συχνα, οποτε εβαλα usb απλο/κλασσικο/ορθοδοξο :hehe: 

Τρεχω το τελευταιο νορμαλ BIOS (5,20). Εχουν βγαλει αλλα 8 beta , αλλα σε κανενα δεν αναφερει κατι usb-c, οποτε δεν το ρισκαρω καν...

11 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Εχω ιδιο προβλημα σε B450 Gaming-ITX/ac που χρησιμοποιω στον homelab μου. Ηθελα να εχω κ εκει δισκο για backup αλλα τον αποσυνδεει συχνα, οποτε εβαλα usb απλο/κλασσικο/ορθοδοξο :hehe: 

Τρεχω το τελευταιο νορμαλ BIOS (5,20). Εχουν βγαλει αλλα 8 beta , αλλα σε κανενα δεν αναφερει κατι usb-c, οποτε δεν το ρισκαρω καν...

να φανταστω δεν εχεις βρει λυση γιατι το κανει αυτο? 

εμενα ειναι το βασικο μου pc και δεν σκοπο για αμεση αλλαγη οποτε το ψαχνω να το λυσω.

(edited)

Εφ'οσον εχεις Ashrock βαζεις την πιο προσφατη και ας ειναι beta , εχει πολλους μηνες που τις εβγαλε και επειδη δουλευουν χωρις κανενα προβλημα δεν προχωρησε σε stable.

Θα ηταν καλυτερο να μας πεις ποια ειναι η μητρικη και με τι επεξεργαστη τη δουλευεις

Έγινε επεξεργασία από trixx
(edited)

το προβλημα συνεχιζεται τωρα. εχω 4 θυρες usb 3.0  και ειναι ολες για κλωτσες. κανω δουλεια μου τωρα με μια 3,1 που εχω και δουλευει κανονικα.

2 ώρες πριν, το μέλος trixx έγραψε:

Εφ'οσον εχεις Ashrock βαζεις την πιο προσφατη και ας ειναι beta , εχει πολλους μηνες που τις εβγαλε και επειδη δουλευουν χωρις κανενα προβλημα δεν προχωρησε σε stable.

Θα ηταν καλυτερο να μας πεις ποια ειναι η μητρικη και με τι επεξεργαστη τη δουλευεις

2025-01-16204047.png.7d536f1f17949ae33bce74729c9e090d.png

εχω στειλει μαιλ και στην asrock  και μου ειπαν να βαλω την τελευταια εκδοση του βιος που ειναι βετα. τους ειπα οτι φοβαμαι να βαλω την βετα και η απαντηση ηταν οτι υπαρχει αρκετο καιρο και δεν εχει αναφερθει κανενα προβλημα. ακριβως οπως το ειπε ο φιλος πιο πανω. θα τη δοκιμασω και βλεπουμε.

Υ.Γ. ψαχνω να αγορασω καινουργιο nvme με μεγαλυτερο χώρο απο τον δικο μου που ειναι 256 και επεσε το ματι μου σε ενα wd black 1tb και λεω κατσει να δω σχολια...(ειχε το 99% των σχολιων 5αστερια και μερικα σχολια με 1ή2) και μαντεψτε ... υπήρχε σχολιο που ελεγε οτι σε μητρικη asrock b450 δεν τον αναγνωριζεεεε..... 

• Like 1
(edited)
21 λεπτά πριν, το μέλος ennia έγραψε:

το προβλημα συνεχιζεται τωρα. εχω 4 θυρες usb 3.0  και ειναι ολες για κλωτσες. κανω δουλεια μου τωρα με μια 3,1 που εχω και δουλευει κανονικα.

2025-01-16204047.png.7d536f1f17949ae33bce74729c9e090d.png

εχω στειλει μαιλ και στην asrock  και μου ειπαν να βαλω την τελευταια εκδοση του βιος που ειναι βετα. τους ειπα οτι φοβαμαι να βαλω την βετα και η απαντηση ηταν οτι υπαρχει αρκετο καιρο και δεν εχει αναφερθει κανενα προβλημα. ακριβως οπως το ειπε ο φιλος πιο πανω. θα τη δοκιμασω και βλεπουμε.

Υ.Γ. ψαχνω να αγορασω καινουργιο nvme με μεγαλυτερο χώρο απο τον δικο μου που ειναι 256 και επεσε το ματι μου σε ενα wd black 1tb και λεω κατσει να δω σχολια...(ειχε το 99% των σχολιων 5αστερια και μερικα σχολια με 1ή2) και μαντεψτε ... υπήρχε σχολιο που ελεγε οτι σε μητρικη asrock b450 δεν τον αναγνωριζεεεε..... 

3 μητρικες εχω και ολες εχουν το τελευταιο beta , βαλτο και μη φοβασαι τιποτα με τον 2600 που εχεις μια χαρα θα γινει

ποιο bios εχεις αυτη την στιγμη?

Εβαλες 5,70 τωρα το ειδα πηγαινε κατευθειαν στο 10.31

• Like 1
3 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε:

3 μητρικες εχω και ολες εχουν το τελευταιο beta , βαλτο και μη φοβασαι τιποτα με τον 2600 που εχεις μια χαρα θα γινει

ποιο bios εχεις αυτη την στιγμη?

την τελευταια σταθερη 5,70

Ναι το ειδα , πηγαινε στο 10.31 , απλα γυρνα πρωτα σε deffault settings και απενεργοποιημενο το ftpm , save and exit και ξαναμπες για να το κανεις update και μη ξεχασεις και τις μνημες , χωρις XMP

• Like 1
(edited)
50 λεπτά πριν, το μέλος ennia έγραψε:

αυτον κοιτα , σε 550 pro4 που τον ειχα βαλει ''κομματια ετρεχε''............ακομη τον εχω μετα απο 3+ χρονια

στα 67 στο σκρουτζ ετοιμοπαραδοτο το 1ΤΒ