Jump to content

Recommended Posts

On 11/1/2025 at 6:17 ΜΜ, το μέλος therock έγραψε:

Αυτός είναι που λέω ότι είχα freenas και openmediavault. Πολύ βολικος έχει 4 θήκες hotswapn δίσκων και usb3 esata. Αλλά με έναν αρχαίο Celeron ζοριζοταν για windows. Για αυτό είχα μπλέξει με Linux distro. Αλλά είναι τελείως legacy δε ξέρω και αυτό αν θέλω τώρα να το χρησιμοποιησω

Όταν λες αρχαίο Celeron; Έχω κι εγώ ένα αρχαίο σύστημα με έναν Xeon W3540 του '09 και 12GB DDR3 ram, του έχω βάλει unraid και απλώς παίζει συνεχόμενα.

Κατά κύριο λόγο είναι plex server, αλλά του έχω και docker για διάφορα πραγματάκια που τρέχουν μόνιμα.

3x 4ΤΒ + 1x 2TB + 500GB ssd (download cache), με τον έναν 4άρη να είναι parity ώστε αν πάθει κάτι κάποιος, να μην χάσω και τίποτα. Και φυσικά μπορώ να βάλω όσους άλλους θέλω/μπορεί να πάρει η μητρική, σε όποιο συνδυασμό θέλω.

Η αρχική έκδοση με δυνατότητα μέχρι 6 δίσκους είναι στα ~50€ αν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω είναι μηδαμινό κόστος σε σχέση με άλλες λύσεις.

6 ώρες πριν, το μέλος Arkan έγραψε:

Όταν λες αρχαίο Celeron; Έχω κι εγώ ένα αρχαίο σύστημα με έναν Xeon W3540 του '09 και 12GB DDR3 ram, του έχω βάλει unraid και απλώς παίζει συνεχόμενα.

Κατά κύριο λόγο είναι plex server, αλλά του έχω και docker για διάφορα πραγματάκια που τρέχουν μόνιμα.

3x 4ΤΒ + 1x 2TB + 500GB ssd (download cache), με τον έναν 4άρη να είναι parity ώστε αν πάθει κάτι κάποιος, να μην χάσω και τίποτα. Και φυσικά μπορώ να βάλω όσους άλλους θέλω/μπορεί να πάρει η μητρική, σε όποιο συνδυασμό θέλω.

Η αρχική έκδοση με δυνατότητα μέχρι 6 δίσκους είναι στα ~50€ αν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω είναι μηδαμινό κόστος σε σχέση με άλλες λύσεις.

Sorry κάτι έχω μπερδέψει, Amd Turion νομίζω έχει. Τον N40L έχω. Τον δεύτερο πιο παλιό. Πρώτος πρέπει να είχε βγει ο N36L. Του χα περάσει θυμάμαι και μια hacked bios για να επιτρέπει hotswapn σε δίσκους, είχα πάρει και κάτι extra tray. Γενικά είχα κάει τότε αλλά τώρα δε θυμάμαι τίποτα. Απλά θυμάμαι ότι με κούραζε γιατί κάθε τρεις και λίγο κάτι δεν έπαιζε και για μένα προσωπικά ήθελε πολύ ντατντεμα 

Απλά Τα Synology και τα οποία έτοιμα NAS έχουν το δικό τους Λειτουργικό ενσωματωμένο όποτε για τεμπελικες λύσεις και με πιο εύκολες απαντήσεις για μένα βολεύουν καλύτερα