therock Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Εχω ενα synology 6 θεσεων που παιρνει 2,5αρηδες δισκους, και εθλω να τον γεμισω με χωρητικοτητας 4-5 TB σε καθε slot. Εσωτερικους βλεπω εχει μονο οι seagate απο εναν σε καθε μεγεθος και ειναι πανακριβοι https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi/f/489547_647344_854358/2-5-4TB-5TB.html Επειτα σκεφτομαι το κλασσικο, να παρω εξψτερικο και να τον κανω deshuck, οπως εχω κανει ηδη σε εναν παλιο seagate που εχω. Αλλα και παλι εχει ρισκο, καθως καποιοι εχουν ηδη κολλημενο usb στην πλακετα και αν τον ανοιξεις δεν δινουν προσβαση μεσω sata οποτε ειναι μονιμα εξωτερικοι, ενω αλλοι γραφουν στασχολια πως ειναι smr και δεν κανουν για χρηση μακροβιοτητας που θελουν οι NAS πχ https://www.skroutz.gr/s/40459793/Toshiba-Canvio-Basics-2022-USB-3-2-Exoterikos-HDD-4TB-2-5-Mayro.html Παράθεση Απίστευτο και όμως αληθινό Ήμαρτον (ΔΕΝ ΕΧΕΙ SATA), έχει την USB port integrated πάνω στον δίσκο (Δες φώτος). Αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να μπει ο δίσκος σε άλλο κουτάκι SATA 2 USB για να τραβήξεις δεδομένα τότε ….. κλάφτα Χαράλαμπε Μακριά και φίλοι Ενω πχ αυτο και αλλους φθηνους δισκους γραφαν για smr και οτι δεν προτεινονται https://www.skroutz.gr/s/25128846/Intenso-Memory-Case-USB-3-0-Exoterikos-HDD-5TB-2-5-Mayro.html Εν τελη γνωριζετε/εχετε δοκιμασει καποιον αξιοπιστο 2,5ααρη για την χρηση που θελω (μονιμα στο NAS) 4-5ΤΒ που να μπορω να τον κανω deshuck και να μην ειναι smr?
acct 6 ώρες πριν #3 6 ώρες πριν Όσο αδιάφορα και να είναι τα δεδομένα σου, δεν πας σε ξεχαρβαλωμένους εξωτερικούς για NAS, ιδίως Synology. Τα Synology έχουν αρχίσει να είναι λίγο επιλεκτικά στους δίσκους που δέχονται, οπότε με το fw που έχουν οι εξωτερικοί δίσκοι ενδέχεται να έχεις και ζητήματα συμβατότητας. Το σημαντικότερο, όμως: οι δίσκοι που καταλήγουν από τις εταιρείες σε USB enclosures (ακόμη κι αν έχουν SATA) είναι οι πιο αναξιόπιστοι που κυκλοφορούν, γιατί προορίζονται να λειτουργούν μόνο σποραδικά. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θέλεις να ακούσεις, αλλά προσωπικά ίσως κοίταγα νέο NAS με ~4x3.5" και ένα ζευγάρι Seagate EXOS ~16 TB. Υπερβάλλοντας λίγο, μάλλον θα σου έρθει στα ίδια λεφτά... 4
GeorgeVasil 4 ώρες πριν #4 4 ώρες πριν 1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε: Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θέλεις να ακούσεις, αλλά προσωπικά ίσως κοίταγα νέο NAS με ~4x3.5" και ένα ζευγάρι Seagate EXOS ~16 TB. Υπερβάλλοντας λίγο, μάλλον θα σου έρθει στα ίδια λεφτά... πολύ καλή προσέγγιση, ειδικά αν πουλήσει και το παλιό για κάποια χρήματα.
therock 4 ώρες πριν Author #5 4 ώρες πριν Παιδιά συμφωνώ μαζί σας. Θεωρητικά. Πρακτικά θέλω να εξαντλήσω τις επιλογές μέχρι να φτάσω να δω τι μπορώ να κάνω. Γιατί και σε άλλα τοπικ και αναζητήσεις που έχω κάνει η κοινή ομολογία είναι ότι η παραγωγή σοβαρων 2.5αρηδων δίσκων έχει σταματήσει.... Είναι απλά μια ετοιματζιδικη λύση πλεον για να ικανοποιεί ένα κοινό που παίρνει εξωτερικούς για λάπτοπ και φορτητα συστήματα και δεν ενδείκνυται για NAS... Τώρα είτε μπορώ να τα σκάσω και να πληρώσω υπερδιπλάσιες τιμές και να πάρω 2.5αρηδες SSD με 250-350ε για 4tb, είτε να πάρω τους οικονομικότερους HDD που θα βρω και να βάζω μέσα backup αρχεία και media και μόλις αρχίζουν και σκάνε να τους αντικαθιστω με νεότερους... Ειδάλλως πάμε σε 3.5 σύστημα όπως λέτε που είναι το ιδανικό αλλα εκεί ξεκινάνε νέα μεγάλα έξοδα. Γύρω στα 500 πήρα το Synology για τους 2.5. Δε θέλω να το πουλήσω. Έστω ότι τώρα έπαιρνα ένα 3.5 Nas. Φαντάζομαι θα πάει 700-800+ αν θες να έχει πολλά bay 4-6 και όχι κάνα δυο μονο. Μετά βάζε και τους δίσκους. Εκεί ναι θα παιζα 16-18tb. Που πάνε 300 βάλε ο καθένας. Ακόμα και με τον πρώτο δίσκο έχουμε ξεπεράσει ήδη το χιλιάρικο και δεν είμαι ούτε καν για τόσα έξοδα. Εγώ τώρα έλεγα για αρχή να δίνα 120-140 για έναν 4-5tb δίσκο και προς καλοκαίρι να παιζα άλλον ένα και να νεταρα
BloodMage 4 ώρες πριν #6 4 ώρες πριν οτι λεφτα και να δωσεις για 2.5αρηδες μηχανικους δισκους, θα ειναι σαν να πετας αυτα τα λεφτα. ποσο μαλλον αν τους χρυσοπληρωσεις κιολας 4 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε: Γύρω στα 500 πήρα το Synology για τους 2.5. Δε θέλω να το πουλήσω. Έστω ότι τώρα έπαιρνα ένα 3.5 Nas. Φαντάζομαι θα πάει 700-800+ αν θες να έχει πολλά bay 4-6 και όχι κάνα δυο μονο. Μετά βάζε και τους δίσκους. Εκεί ναι θα παιζα 16-18tb. Που πάνε 300 βάλε ο καθένας. Ακόμα και με τον πρώτο δίσκο έχουμε ξεπεράσει ήδη το χιλιάρικο και δεν είμαι ούτε καν για τόσα έξοδα. Εγώ τώρα έλεγα για αρχή να δίνα 120-140 για έναν 4-5tb δίσκο και προς καλοκαίρι να παιζα άλλον ένα και να νεταρα ουτε καν. με μαξ 500ε (ισως λεω και πολλα) φτιάχνεις diy nas με mini itx μητρική το οποιο σκοτώνει! για δισκους μπορεις να βαλεις για αρχη 2 των 8Tb και μετα προσθετεις οσους θελεις
fatalara 3 ώρες πριν #7 3 ώρες πριν 24 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε: η παραγωγή σοβαρων 2.5αρηδων δίσκων έχει σταματήσει 24 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε: Γύρω στα 500 πήρα το Synology για τους 2.5. Δε θέλω να το πουλήσω. Εγω παλι θα το ειχα δωσει χτες. Δεν νομιζω οτι υπαρχει σοβαροτερος λογος απο τον απο πανω. Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που λεει ο Blood. Μακρια απο nas. Μολις σταματησει η υποστηριξη και χασεις τις λειτουργειες, θα ειναι απλα ενας εξωτερικος σκληρος.
Recommended Posts