panos 12 Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά, ειμαι πελάτης της Vodafone 4 χρόνια σχεδόν, τώρα έχω σύνδεση 100mbps πιάνει 108 και είμαι με καλώδιο από το καφαο δεν είναι 100% οπτική μέχρι το σπίτι. Λοιπόν, το καλοκαίρι ήρθαν έγινε η εγκατάσταση οπτικής στην οικοδομή το έχει αναλάβει η Nova στην περιοχή μου και τα κουτιά είναι δικά τους και λένε ότι πλέον λειτουργούν κανονικά τόσο η Nova όσο και η Cosmote μπορούν να κάνουν σύνδεση. Η Vodafone δεν έρχεται να με βάλει οπτική και βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν τις δίνουν τις γραμμές γιατί δεν άνοιξαν, δικαιολογίες δηλαδή η Nova και η Cosmote λέει κανονικά λειτουργούν και γίνεται η σύνδεση άμεσα. Επειδή σε ένα μήνα λήγει το συμβόλαιο μου, ποια εταιρεία να επιλέξω να πάω; Είναι η Inalan η Nova η οποία μου λέει για 300 δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάνετε τόσο μπορεί και 260 ανάλογα, και λέω καλά με οπτική μέχρι το ρουτερ και δε θα πιάνει 300; τι λέτε τώρα, επειδή έχω και το voucher με είπε η Nova 24.90 για 2 χρόνια, η Cosmote με είπε 31.90€ για 300 γραμμή και οι 2
BloodMage 20 ώρες πριν #2 20 ώρες πριν αν εχεις inalan στην περιοχη σου πας εκει. αν οχι εγω θα πηγαινα κοΖμοτε 1
panos 12 20 ώρες πριν Author #3 20 ώρες πριν 17 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: αν εχεις inalan στην περιοχη σου πας εκει. αν οχι εγω θα πηγαινα κοΖμοτε Έχω inalan και με το voutcher θα βγει και ποιο φτηνό, άλλα τη φοβάμαι λίγο είναι αξιόπιστη; ο ΟΤΕ οπως λεγοταν παλια, ειναι χρονια τον ξερουμε, αλλα ειναι ακριβος οπως και εκεινα τα χρονια 31.90 μαζι με το voutcher καλα τους λεω χωρις το κουπωνι ποσο εβγαινε λεει 37, καλα λεω τοσο μικρη ειναι η μειωση με το κουπονακι;
acct 10 ώρες πριν #4 10 ώρες πριν Θα πας στη φτηνότερη λύση που μπορείς. Η Inalan έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έρχεται από την υπάρχουσα υποδομή της οικοδομής, αλλά κατευθείαν στο διαμέρισμά σου με νέα ίνα. Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι διαμαρτύρονται ότι η δρομολόγησή της με το εξωτερικό είναι μερικά ms πιο αργή, αλλά για φυσιολογική χρήση μάλλον δε θα δεις διαφορά. Η Vodafone θα μπορούσε επίσης αν ήθελε να σου προσφέρει υπηρεσία, απλώς επιλέγει να μην παίρνει χονδρική από άλλον πάροχο. Ο πωλητής της NOVA που σου λέει ότι δε θα πιάνεις σίγουρα 300 λέει μπούρδες. Η FTTH δεν έχει συγχρονισμό όπως το DSL. Θα πιάνεις ακριβώς την ταχύτητα για την οποία πληρώνεις. Απλώς αυτό δε σημαίνει ότι θα βλέπεις αυτήν την ταχύτητα όταν είσαι συνδεδεμένος ασύρματα με ένα αρχαίο φορητό στην άλλη άκρη του σπιτιού. Δεν έχεις κανέναν καλό λόγο να πληρώσεις 7€ παραπάνω για COSMOTE, ειδικά εφόσον είσαι σε υποδομή NOVA. 1
panos 12 10 ώρες πριν Author #5 10 ώρες πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος acct έγραψε: Θα πας στη φτηνότερη λύση που μπορείς. Η Inalan έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έρχεται από την υπάρχουσα υποδομή της οικοδομής, αλλά κατευθείαν στο διαμέρισμά σου με νέα ίνα. Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι διαμαρτύρονται ότι η δρομολόγησή της με το εξωτερικό είναι μερικά ms πιο αργή, αλλά για φυσιολογική χρήση μάλλον δε θα δεις διαφορά. Η Vodafone θα μπορούσε επίσης αν ήθελε να σου προσφέρει υπηρεσία, απλώς επιλέγει να μην παίρνει χονδρική από άλλον πάροχο. Ο πωλητής της NOVA που σου λέει ότι δε θα πιάνεις σίγουρα 300 λέει μπούρδες. Η FTTH δεν έχει συγχρονισμό όπως το DSL. Θα πιάνεις ακριβώς την ταχύτητα για την οποία πληρώνεις. Απλώς αυτό δε σημαίνει ότι θα βλέπεις αυτήν την ταχύτητα όταν είσαι συνδεδεμένος ασύρματα με ένα αρχαίο φορητό στην άλλη άκρη του σπιτιού. Δεν έχεις κανέναν καλό λόγο να πληρώσεις 7€ παραπάνω για COSMOTE, ειδικά εφόσον είσαι σε υποδομή NOVA. Μάλιστα άρα πάμε Nova και ότι γίνει, γιατί είχα θέμα με αυτούς ποιο παλιά, δεν άλλαζαν το SNR για να ανέβει λίγο η γραμμή σε ταχύτητα από τα 9 να πάει στα 13 με ADSL και όταν έπαθε βλάβη η γραμμή δεν ερχόντουσαν, κάναμε αμάν και πως να φύγουμε αλλά 2 χρόνια είναι θα περάσουν μετά μάλλον θα πάω πάλι στη Vodafone γιατί δεν έχω κανένα παράπονο όλα αυτά τα χρόνια που είμαι, πάμε στη Wind αφου είναι και δικά τους τα κουτιά και ας ευχηθούμε να έχω υποστήριξη
acct 10 ώρες πριν #6 10 ώρες πριν Η οπτική, αντίθετα με τις DSL, είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει. Και αν δε δουλεύει λόγω ίνας, πάλι η NOVA θα πρέπει να ασχοληθεί στην περίπτωσή σου. Ο μόνος λόγος να αποφύγεις τη NOVA θα ήταν αν ήθελες να στήσεις τηλεφωνία με δικό σου εξοπλισμό, γιατί είναι πιο δύσκολη η συνεννόηση για να πάρεις και να χρησιμοποιήσεις τους κωδικούς για την τηλεφωνία. Την Inalan μην την απορρίπτεις προκαταβολικά. Μία τρύπα στον τοίχο, νέα ίνα κατευθείαν στο διαμέρισμά σου και ξεμπερδεύεις άμεσα και με αυτούς. 1
panos 12 10 ώρες πριν Author #7 10 ώρες πριν Άρα ήμαστε ανάμεσα σε Inalan και Nova που η Inalan θα ειναι ποιο φτηνη λογικα δεν ξερω να κλείσω στην Nova πρεπει να ληξει και το συμβολαιο απο αυτους στην vodafone εχει ενα μηνα ακομα
YDinopoulos 7 ώρες πριν #8 7 ώρες πριν Ιδια περιπτωση ειχα σε διαμερισμα μου στα πατησια. η Cosmote. Ειχε περασει οπτικες σε ολους τους οροφους, μαλιστα και στον οροφο που εχω το διαμερισμα. Καλουσα Voda κ ελεγαν στο συστημα τους, δεν βλεπουν οτι υπαρχει οπτικη. Μου ειπαν οτι πολλες φορες η ειταιρεια που περναει τις οπτικες, δεν ενημερωνει το κοινο συστημα που εχουν ολοι οι παροχοι με αποτελεσμα να μην εχουν σωστη πληριοφορηση. ΕΓΩ, εκανα καταγγελια στην ΕΕΤΤ και τους τα εγραψα ολα. Σε 10 μερες με καλεσε η Voda και ειπαν οτι πλεον η Cosmote τους ενημερωσε οτι υπαρχει εγκατασταση και προχωρησα κανονικα.
acct 6 ώρες πριν #9 6 ώρες πριν Κοιτάς εδώ: ΧΕΜΔ WWW.BROADBAND-ASSIST.GOV.GR Είτε σου βγάζει διαθεσιμότητα (και την εταιρεία που υλοποίησε την υποδομή) είτε όχι, οπότε χρειάζεται διόρθωση. Σε σημείο που στην Αττική ήδη κατά τόπους εμφανίζει διαθεσιμότητα και η ΔΕΗ (Fibergrid), που περνά ίνα α λα Inalan, κατευθείαν στο διαμέρισμα. Αν εμφάνιζε την υποδομή ("Υπάρχει οπτική ενδοκτιριακή υποδομή: Ναι, κατασκευασμένη από τον Πάροχο Πρόσβασης"), το πρόβλημα ήταν και πάλι απλώς ότι η Vodafone δε θέλει να παίρνει χονδρική από άλλους παρόχους. Η κοινοποίηση ΕΕΤΤ βοηθά σε πολλές περιπτώσεις.
Recommended Posts