Jump to content

Σιδεράς/λαμαρινάς σε Θεσσαλονίκη (κατα)ζητείται

chroma

Recommended Posts

Ψαχνω για κατασκεύη μεταλλικών κουτιών, φανταστείτε λίγο μεγαλύτερα από prometeia για χρήση phase change. Αν έχετε κάτι υπόψη και αξίζει ρίχτε μια άποψη. Απλά λεω να αξίζει γιατί φάγαμε τους δρόμους ψάχνωντας. Για να καταλήξουμε στη καλύτερη πρόταση που ήταν ένα αισχρό ντεπόζιτο από λαμαρίνα 0.5mm για το eleotic ποσό των 30 (το οποίο φυσικά και απορρίψαμε) και +30 που θα χρειαζόταν σε υλικά, χρώματα, εξαρτήματα dremel μήπως και αποκτήσει λόγο ύπαρξης. :help:

Εχω εναν θειο που εχει εταιρια στον πειραια ομως(αλλα δεν πιστευω να ειναι προβλημα τα μεταφορικα) με σιδερα,λαμαρινες,αλουμινια και ολων των ειδων τα μεταλλα και κανει σχεδον τα παντα με αυτα.....αμα ενδιαφερεσαι στειλε ενα πμ με κανενα σχεδιο η κατι οτιδηποτε και πες για να τον ρωτησω και να σου πω....

Σε πρώτη φάση δε ψάχνω για παραγωγή, μόνο για δύο κουτιά. Αν βγουν βέβαια και σε λογικό κόστος υπάρχει ενδιαφέρον για περισσότερα. Θα ανεβάσω αυριο μάλλον 1-2 σχέδια αλλά μη φανταστείτε τίποτα εξωφρενικό, 25x25x60 cm με κοψίματα εμπρός πίσω για ανεμιστήρες αντε και κόψιμο στο πλαι για plexi.

Αρχική απάντηση από jax7480

Βιλλ, την ιδεα για full plexy την απερριψες?

Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν 70 για 25x25x60cm με 8mm plexy, χωρίς κοψίματα πουθενά και τρύπες, ένα απλό κουτί δηλαδή. Είχα και πολύ χειρότερη βέβαια από αυτή αλλά και τα 70 δεν είναι λίγα.

Αρχική απάντηση από chroma

Σε πρώτη φάση δε ψάχνω για παραγωγή, μόνο για δύο κουτιά. Αν βγουν βέβαια και σε λογικό κόστος υπάρχει ενδιαφέρον για περισσότερα. Θα ανεβάσω αυριο μάλλον 1-2 σχέδια αλλά μη φανταστείτε τίποτα εξωφρενικό, 25x25x60 cm με κοψίματα εμπρός πίσω για ανεμιστήρες αντε και κόψιμο στο πλαι για plexi.

Παχος μεταλου και ειδος μεταλου?

Κοψιμο μπροστα για εναν 12αρι και πισω αλλον εναν?

το πλεξυ να μπαινει συρταρωτο οπως στα pc cases η με βιδες?

Ρε chroma πες ενα προγραμμα που μπορω να σχεδιαζω 3d πραγματακια οπως αυτο που σχεδιαζε ο bleothonis,eleven τα evaporators>...

Μέταλλο οχι αλουμίνιο γιατί ανεβαίνει πολύ το κόστος, σίδηρος είναι μια χαρά. Πάχος από 0.8 χιλιοστά και πάνω. Αυτά που είπες, μπροστά και πίσω κόψιμο για 12ρηδες ανεμιστήρες και πλαινό με Π είτε βιδωτό για το πλεξι δεν ενδιαφέρει.

Απλό και ευχρηστο πρόγραμμα για τέτοιες δουλειές είναι το Sketchup.

Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν 70 για 25x25x60cm με 8mm plexy, χωρίς κοψίματα πουθενά και τρύπες, ένα απλό κουτί δηλαδή. Είχα και πολύ χειρότερη βέβαια από αυτή αλλά και τα 70 δεν είναι λίγα.

Να κανω κι εγω μια ερωτηση σε γνωστο μου να δουμε τι θα μας πει?

στειλε μου με pm συνοπτικα τι ακριβως θελεις να εχει, για να ρωτησω ή ανεβασε φωτο με το σχεδιο ή στην τελικη παρε τηλεφωνο ρε γυφτο...

Απλά πράγματα Ζάχο, οι διαστάσεις που είπα σε 6mm plexy και παχύτερο και το ένα πλαινό 60x25 να είναι βιδωτό, απλά να πάρουμε μια ιδέα. Μη πεις για κοψίματα για ανεμιστήρες, εύκαμπτο, τρύπες για τροφοδοσία κλπ. θα σε κοιτάζουν στραβά. Προς Θεου μη κάνεις το λάθος και πεις γιατί το θέλεις, η τιμή πάει x2 μετά, πες οτι το θέλεις για βιτρίνα να βάλεις μέσα μέντολες.

Θα ανεβάσω ένα σχέδιο, να το φτιάξω πρώτα όμως.

Ρε συ Μπιλ, αν παρουμε τα κομματια μονο, ετοιμα κομμενα, δεν μπορουμε μετα να το συναρμολογησουμε-κολλησουμε μονοι μας? και πιο φθηνα θα βγει και θα ξερουμε και τι κανουμε.

Να το κολλήσουμε δύσκολα, να βγει σωστό δηλαδή γιατί χρειάζεται εργαλεία που δεν έχω και δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω για ένα κουτί. Με βίδες και κάτι σχετικά κυβάκια με σπείρωμα στις γωνίες γίνεται, κόστος δε γνωρίζω για χύμα αλλα θα μάθω.

Να το κολλήσουμε δύσκολα, να βγει σωστό δηλαδή γιατί χρειάζεται εργαλεία που δεν έχω και δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω για ένα κουτί. Με βίδες και κάτι σχετικά κυβάκια με σπείρωμα στις γωνίες γίνεται, κόστος δε γνωρίζω για χύμα αλλα θα μάθω.

Εγω σκεφτομουν για τρυπημα με το ντρεμελ, και μετα βιδωμα ετσι ωστε να μην ζοριστει και το πλεξυ και σπασει. Πιστευω οτι γινεται και δεν ειναι κατι τραγικο. Αντε και 2 μεντεσεδες για να ανοιγει το πλαινο καπακι και τελος.

Νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο, ευχρηστο και φθηνο.

Λύση για βίδωμα υπάρχει, τα κυβάκια παρακάτω. Απλά δε ξέρω πόσο κοστίζουν τα υλικά χύμα, θα κάνω μια βόλτα αυριο πάλι.

90 και δωρο οσο χλωροφορμιο θελουμε ωστε να τα κολλησουμε.

ζητησα 8 κομματια 8mm 25x60cm

και 4 κομματια 8mm 25x25cm

Zαχο μην τα παραγγειλεις ακομα τα κομματια....

ξανακοιτα τις διαστασεις κι υπολογισε και τα παχη....του υλικου...

ή εν θες εμπα μια msn lioliogeorge@msn.com να σου πω

P.S.σε περιπτωση που τα εχει ηδη κοψει

πεστου να σου κανει φαλτσογωνια 45αρα σε ολα

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

Zαχο μην τα παραγγειλεις ακομα τα κομματια....

ξανακοιτα τις διαστασεις κι υπολογισε και τα παχη....του υλικου...

ή εν θες εμπα μια msn lioliogeorge@msn.com να σου πω

P.S.σε περιπτωση που τα εχει ηδη κοψει

πεστου να σου κανει φαλτσογωνια 45αρα σε ολα

Δεν παρηγγειλα τιποτα ακομα. Μια ερωτηση για τιμη εκανα. Επειδη ειμαι δουλεια δεν μπορω να μπω MSN. Αν θελεις στειλε pm.

Ευχαριστω.

Βασικα ακομα και μεγαλυτερα να βγουνε νομιζω μπορουμε να τα "φαμε" λιγο με το dremel? ή θα εχουμε προβλημα?

Αν και δεν νομιζω να παιζει προβλημα με τα παχη του υλικου. το ενα πανω στο αλλο θα καθησει.

Eγώ τελειωσα ένα απο λαμαρίνα ... αλλά επειδή χαρακτηρίζομαι για την τελειομανεία μου :tomato:

Ξεκινάω και ένα απο πλέξι ... χωρίς κύβους όμως με γωνίες θα βιδωθούν τα κομμάτια . Μάλλον μέχρι αυριο το απόγευμα θα είναι έτοιμο και αυτό με το πλέξι . :D

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 19:00]

Δεν παρηγγειλα τιποτα ακομα. Μια ερωτηση για τιμη εκανα. Επειδη ειμαι δουλεια δεν μπορω να μπω MSN. Αν θελεις στειλε pm.

Ευχαριστω.

Βασικα ακομα και μεγαλυτερα να βγουνε νομιζω μπορουμε να τα "φαμε" λιγο με το dremel? ή θα εχουμε προβλημα?

Αν και δεν νομιζω να παιζει προβλημα με τα παχη του υλικου. το ενα πανω στο αλλο θα καθησει.

καταρχην εφοσον μπορεις να παραγγειλεις τα κομματια σου οπως τα θες

γιατι να τους χαλασεις μετα το ισιο τους με το dremel?

εγω θα σου προτεινα ενα κουτακι με βαση και καπακι απο mdf 12 & 8 mm αντιστοιχα

(εφοσον δεν θα φαινεται δεν σε νοαζει, ασε που ειναι τσαμπα σε σχεση με το πλεξυ)...

τεσσερις αλουμινογωνιες 25 ποντων, ορθιες στις γωνιες και Bιδωμενες στο παχος του MDF

και περιμετρικα μονο, ντυσιμο με πλεξυ 3χιλ που ειναι πολυ φθηνοτερο...

το οποιο οπως σου ειπα πριν, μπορεις να το ζητησεις κομμενο με 45γωνια φαλτσο στα τελειωματα, ωστε να κανει τελεια επαφη και να μην χρειασει ουτε στοκους ουτε τιποτα....

(το πλεξυ κολλιεται απευθειας στο αλουμινιο με εποξικη κολλα)

το κουτι απο σκετο πλεξυ οσο καλη κολληση και να του κανεις

αμα δεν εχει καποια ενισχυση,

δεν νομιζω να αντεξει το βαρος των τμηματων ενος phase change...

ασε που το 8αρι ειναι ακριβο υλικο για να το χαραμισεις για πατωμα...

(ο βιδες στο σχεδιακι

θα πρεπει να βιδωθουν σε διαφορετικο υψος σε καθε πλευρα της αλουμινογωνιας

ωστε να μην βρει η μια στην αλλη)

post-166-1416071935,6244_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.