oekab1992 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2005 Παιδιά καλημέρα σας. Έχω μια απορία. Χωρίς να έχω και τρομερές γνώσεις γύρω απο τους Η/Υ, χθές προέβην σε υπερχρονισμό της κάρτας γραφικών που έχει το PC μου (P4-3 GHZ, GIGABYTE MOBO, 512 MB DDR 333, SOUND BLASTER LIVE 5.1, NVIDIA GEFORCE FX 5200, 80 GB IDE HD, CDRW 52X, DVD ROM 16X, κτλ κτλ κτλ.)Έχω εγκαταστήσει τους νεότερους drivers που βρήκα για την ενλόγω κάρτα (7650) απο το site www.guru3d.com, και στην συνέχεια έκανα υπερχρονισμό με το πρόγραμμα Riva Tuner. Έθεσα το GPU clock στα 280 mhz (απο 250 default), και το memory clock στα 390 mhz (απο 345 default). Σε ενα benchmark που έτρεξα με το 3d mark 2001 se, πριν τα πειράγματα έβγαλα σκορ 4456, ενώ μετά τα πειράγματα έβγαλε 5115, και σε ορισμένα παιχνίδια είδα σημαντικές βελτιώσεις.ΕΡΩΤΗΣΗ SOS: Κάποιος που ξέρει αρκετά καλά, ας μου πει, μήπως έβαλα τις τιμές αυτές πολύ ψηλά και κάψω την κάρτα μακροπρόθεσμα? Όσο την δούλεψα πάντως δεν είχα την παραμικρή αστάθεια.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Μάϊος 20, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 ΑΠΑΝΤΗΣΗ SOS:Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις αυτήν την κάρτα?Πιστεύω ότι αποκλείεται να σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του o/c.Ακόμα θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να πας 300 το gpu clock και 400 τις μνήμες.Εάν δεν σου βγάλει artifacts και δεν κολάει στα benches τότε είσαι ΟΚ. Εξάλου δεν χαλάνε τόσο εύκολα οι κάρτες. Από ποιόν κατασκευαστή είναι η κάρτα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Μάϊος 20, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Πολύ άνετα 300 στον πυρήνα... Το 20% αυτές οι κάρτες το έχουν για πλάκα! Ένας φίλος το έκανε μετά από δική μου προτροπή και δεν το πιστεύαμε! Πιστεύω ότι 320/420 είναι εφικτό, μπορεί και παραπάνω στις μνήμες (είναι και θέμα μάρκας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Μάϊος 20, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες σας αποκρίσεις. Κοιτάξτε, στα τεστ που έκανα αν δέχεται αυτές τις ρυθμίσεις, όταν πήγαινα το memory clock στα 400 δεν δεχόταν την νέα ρύθμιση, παρομοίως το GPU clock δεν ανέβαζε πάνω απο 290 με τίποτα. Οπότε συμβιβάστηκα με αυτές τις ρυθμίσεις. Ο κατασκευαστής της κάρτας αν δεν κάνω λάθος ειναι η Albatron.Κάτι ακόμη. Ρώτησα ενα φίλο μου που δουλεύει σαν μηχανογράφος σε μια εταιρεία, αν θα έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες κτλ με αυτές τις ρυθμίσεις. Μου ειπε πως θα την κάψει σίγουρα και πως μπορεί να κάψει και επεξεργαστή κτλ. Τελικά ποιός έχει δίκιο? Μήπως πρέπει να βάλω πρόσθετο ανεμιστήρα στο μηχάνημα μου για να ενισχύσει την ψύξη της κάρτας γραφικών?Στην παραπάνω ερώτηση για το πόσο θα την κρατήσω... εξαρτάται απο το πόσο θα αντέξει η καρτούλα στις "πουσαριστικές" μου ορέξεις. Χθές πάντω είχα πει, στόχος ειναι να την κάψω για να πάρω καινούργια. Μόλις την κάψω θα πάρω 6600 gt.Y.Γ - ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάϊος 20, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από oekab1992 Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες σας αποκρίσεις. Κοιτάξτε, στα τεστ που έκανα αν δέχεται αυτές τις ρυθμίσεις, όταν πήγαινα το memory clock στα 400 δεν δεχόταν την νέα ρύθμιση, παρομοίως το GPU clock δεν ανέβαζε πάνω απο 290 με τίποτα. Οπότε συμβιβάστηκα με αυτές τις ρυθμίσεις. Ο κατασκευαστής της κάρτας αν δεν κάνω λάθος ειναι η Albatron.Κάτι ακόμη. Ρώτησα ενα φίλο μου που δουλεύει σαν μηχανογράφος σε μια εταιρεία, αν θα έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες κτλ με αυτές τις ρυθμίσεις. Μου ειπε πως θα την κάψει σίγουρα και πως μπορεί να κάψει και επεξεργαστή κτλ. Τελικά ποιός έχει δίκιο? Μήπως πρέπει να βάλω πρόσθετο ανεμιστήρα στο μηχάνημα μου για να ενισχύσει την ψύξη της κάρτας γραφικών?Στην παραπάνω ερώτηση για το πόσο θα την κρατήσω... εξαρτάται απο το πόσο θα αντέξει η καρτούλα στις "πουσαριστικές" μου ορέξεις. Χθές πάντω είχα πει, στόχος ειναι να την κάψω για να πάρω καινούργια. Μόλις την κάψω θα πάρω 6600 gt.Y.Γ - ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ!!! υπαρχουν καποιες ρυθμησεις στο RIVA που πρεπει να κανεις για να σου επιτραπει να αυξησεις κιαλο τις συχνοτητες,βεβαια ολα αυτα προηποθετουν καλη ψυξη,το θεμα με τιςρυθμησεις εχει δοθει και αναλυτικα σε εικονα η ρυθμησεις ειναι στο θεμα 6600gt own..στην τελευταια σελιδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Μάϊος 20, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από oekab1992......Κάτι ακόμη. Ρώτησα ενα φίλο μου που δουλεύει σαν μηχανογράφος σε μια εταιρεία, αν θα έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες κτλ με αυτές τις ρυθμίσεις. Μου ειπε πως θα την κάψει σίγουρα και πως μπορεί να κάψει και επεξεργαστή κτλ. ......... :giveup: :giveup: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :giveup: :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάϊος 20, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από chros26_ :giveup: :giveup: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :giveup: :giveup: εδω μεσα στο φορουμ τα παιδια εχουν ανεβασει τρομερους χρονισμους και δεν ειχαν προβληματα,σου ειπα οτι θελει και καλη ψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάϊος 20, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από chros26_ :giveup: :giveup: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :giveup: :giveup: Μην σε νοιαζει τιποτα! Υ.Γ:Πες και στο φιλο σου να μπει λιγο στο lab!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 20, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Πές του να μπεί αμέσως γιατι αμα τα πει παρα έξω αυτά θα τον πάρουν με τις πέτρες....Η 5200 αν θυμάμαι καλά έχει απλά μία ψύκτρα....χώσε πάνω στην ψύκτρα έναν 80άρη ανεμηστήρα και θα δείς αρκετή διαφορά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sbeetle Μάϊος 20, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από oekab1992Στην παραπάνω ερώτηση για το πόσο θα την κρατήσω... εξαρτάται απο το πόσο θα αντέξει η καρτούλα στις "πουσαριστικές" μου ορέξεις. Χθές πάντω είχα πει, στόχος ειναι να την κάψω για να πάρω καινούργια. Μόλις την κάψω θα πάρω 6600 gt. Y.Γ - ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ!!! Κλόκαρε και μη φοβάσαι τίποτα ’μα ήταν να καίγονται έτσι, θα το γυρίζαμε ομαδικώς στο ...πλέξιμο. Πάντως εδώ που τα λέμε, αφού παίζεις παιχνίδια και έχεις και σκοπό να πάρεις 6600GT, καλύτερα θα ήταν να την έπαιρνες σύντομα για να ευχαριστηθείς και τα παιχνίδια. Όπως και να το κάνουμε η 5200, δεν είναι και για πολλά. Και στο λέω αυτό γιατί πριν πάρω την 6600GT έκανα το ίδιο με μια ΑΤΙ 9200, κλόκαρε και σχετικά καλά, χαιρόμουνα και εγώ, αλλά μετά πήρα την 6600GT και κατάλαβα ότι πολύ απλά πριν δεν είχα κάρτα γραφικών... Η διαφορά στα παιχνίδια είναι απλά χαώδης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Μάϊος 20, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από SbeetleΗ διαφορά στα παιχνίδια είναι απλά χαώδης... Πως τα λες πως τα λες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jpp Μάϊος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 θα σου πω και εγώ με την σειρά μου να την ανεβάσεις άφοβα . ενδεικτικά εγώ μια gf4 mx440 από 270/405 σε ιδανικές συνθήκες την είχα πάει 310/500 βέβαια δεν ήταν για πολλά πολλά , αλλά 295/486 έπαιζε πολύ καλά για πάρα πολλές ώρες . Είχε βέβαια μνήμες samsung . Όσο για την διαφορά που ανάφερε ο φίλος σαν χαώδης επειδή έχω 6600gt και αν το εξομοιώσουμε θα έπρεπε να δω και εγώ αυτή τη χαώδη διαφορά. Για μένα δε αξίζει να πας σε 6600 .Κρατά την όσο αντέξει . Εγώ την άλλαξα επειδή δεν υποστήριζε pixel shading. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.