Jump to content

Πρόβλημα SATA

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω πρόβλημα με τον SATA σκληρό μου. Τον έχω εγκαταστήσει, έφτιαξα τη δισκέτα με τους drivers και αφού κάνω εκκίνηση της εγκατάστασης των windows xp και πατάω F6 κλπ, αρχίζει την εγκατάσταση των windows. Όταν όμως έχει τελειώσει το πρώτο στάδιο και κάνει επανεκκίνηση, αρχίζει την εγκατάσταση από την αρχή!

Τί φταίει????

Κανονικά στο 1ο ρεσταρτ θα πρέπει αν γράφει...press any key to boot from CD...¨η κάτι τέτοιο. Εσύ απλά δεν πατάς αυτο.

Για να παίξει όμως πρεπει να δηλωσεις στο βιος τον σατα δίσκο-controller σαν valid boot option. Και μάλιστα 2ο μετά το cd-rom.

δεν το γράφει αυτό που λές, κάνει μόνο του boot. στο bios έχω πρώτο boot το cd rom και δεύτερο τον hard disk.

Ποιον hard-disk όμως? HDD-0 ?

Sata hdd ή κάπως έτσι πρεπει να λέει. Ο hdd0 είναι ο master στο 1ο ide κανάλι.

Για πες μας και μητρικη.

Dark σωστα τα λεει ο φιλος Αντωνης. Οταν δηλωνεις Priority στις καινουριες μητρικες, απλα αναφερει HDD, CDROM, Floppy και τα λοιπα.

Στις υποκατηγοριες που εχει ομως για τους σκληρους, τα optical devices και τα removable devices, εκει μπορεις να δηλωσεις ποιος δισκος θα ξεκιναει πρωτος, ποιος δευτερος κτλ.

ctrl + F1 και δες στις υποκατηγοριες του bios - εχει καποια επιλoγη με τους sata αλλα δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη ..

Τελικά πήρα και IDE σκληρό δίσκο, αλλά o SATA συνεχίζει να μην αναγνωρίζεται από το σύστημα. Βασικά μερικές φορές αναγνωρίζεται, αλλά όταν κάνω restart, τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.