kunoobidi Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2005 Πρόσφατα άλλαξα mobo από chaintech vnf4 ultra σε albatron k8sli..ε από τότε ταχω δει όλαΣτο BIOS μου βγάζει CPU temp 65 σταθερά και η πλάκα είναι ότι ξεκινά από περίπου 62. Δεν υποτίθεται ότι θάπρεπε τουλάχιστον να ξεκινά από θερμοκρασία δωματίου; Μήπως πέφτει έξω 30 βαθμούς (!@#$); Επιπλέον, παρουσιάζει προβλήματα σταθερότητας. Ακόμα και στα xp κολλάει μέχρι αηδίας (κάθε 1 με 2 sec κάνει ένα σπάσιμο). Εννοείται πως έχω τοποθετήσει κανονικά την stock ψύκτρα με arctic silver 5. Επιπλέον έχω δοκιμάσει μνήμες και τροφοδοτικό σε άλλο PC, ενώ η mobo είναι ολοκαίνουργια (από rma). Δοκίμασα να του κατεβάσω συχνότητα αλλά ... πάλι τα ίδια. Έχει κανένας καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Πάντως όλα δείχνουν CPU!@@#$
Chosen Μάϊος 19, 2005 #2 Μάϊος 19, 2005 Καλά, πιάσε εσύ καλού-κακού την ψύκτρα με το χέρι και δες τι αίσθηση θερμοκρασίας σου δίνει. Καμιά μητρική δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη στο θέμα θερμοκρασιών.On a sidenote, να υποθέσω ότι μιλάμε για φρέσκια εγκατάσταση;
kunoobidi Μάϊος 20, 2005 Author #3 Μάϊος 20, 2005 Όχι, δεν ζεματάει και δεν είναι η δεύτερη εγκατάσταση σε άλλη mobo.
CaptainMilo Μάϊος 20, 2005 #4 Μάϊος 20, 2005 Δες αν τα volt που δίνει η μητρική στις μνήμες είναι η default για τις μνήμες σουΕίχα παρόμοιο πρόβλημα σταθερότητας με ένα παλιό Mobo καθώς το default στο bios έδινε 2,6 αντί των 2.8v που χρειάζονταν οι μνήμεςΕπίσης , δοκίμασε να βάλεις και να ξαναβάλεις την ψύκτρα . Παρόμοιο πρόβλημα με θερμοκρασίες είχα και εγώ με thermaltake ψύκτρα , η οποία για κάποιο λόγο δεν γούσταρε να ψύξει , παρόλο που πατούσε καλά . Όλα λύθηκαν με μια αναβάθμιση του bios και ξαναβάλσημο της ψύκτρας
dpan Μάϊος 21, 2005 #5 Μάϊος 21, 2005 Τα ιδια και απο μενα.Αναβαθμιση του BIOS και τοποθετηση Artic Silver 5 αντι οποιαςδηποτε αλλης thermalpaste
phovos Μάϊος 22, 2005 #6 Μάϊος 22, 2005 Μ'αυτόν τον επεξεργαστη δεν υπάρχει περιπτωση να εχεις τετοιες θερμοκρασίες.Οπότε ή το BIOS λεει βλακείες ή κατι δεν εχεις βαλει σωστα[Μηπως έβαλες πολύ παστα??]Ο επεξεργαστής δύσκολα να σου προκαλεί τετοιο πρόβλημα στα windows...Μηπως έχεις κολλησει καμια μαμακια απο το net?Δες τις διεργασίες και την ελευθερη μνημη...Κανε ενα scan για virus κλπ και σα τελευταια λύση κανε κι ενα format!Στη χειρότερη βαλε τον επεξεργαστη σου σε άλλο μηχανημα και δες αν κανει τα ίδια
haris1984 Μάϊος 23, 2005 #7 Μάϊος 23, 2005 οπως λεει και ο μικρον...μηπως τους πλακωνετε στη θερμοαγωγιμη? ισα ισα θελει και καλο απλωμα.......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.