acct 11 ώρες πριν #21 Κοινοποίηση 11 ώρες πριν 6 hours ago, fatalara said: Για να φυγει το ρευμα απο το πανελ. Γενικα βοηθαει στο longevity και στην διατηρηση των σωστων χρωματων. Ευσεβείς πόθοι. Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Το μόνο που παρατείνεις είναι η ζωή των πυκνωτών του κυκλώματος τροφοδοσίας. 6 hours ago, BloodMage said: και ειδικα στις oled προτεινουν να το αφηνεις stand by γιατι κανει το pixel refresh 4 hours ago, fatalara said: Ναι και να κανουμε degrade στο πανελ. Το να αποφεύγεις σκοπίμως compensation cycles είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια σύγχρονη OLED. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 10 ώρες πριν Author #22 Κοινοποίηση 10 ώρες πριν 2 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Δεν μπορεις να επιλεξεις τι θα κανει η καρτα. Μονο αν θα παιρνει απο την μητρικη η απο την καρτα. Δεν υπαρχει κατι περιεργο σε αυτο που κανει η οθονη παντως. Ολες οι οθονες αν κλεισεις το pc και δεν κλεισεις την οθονη θα βγαλουν check signal και μετα θα μπουν standby. Μονο αν βαλεις το pc standby μπαινει και η οθονη μαζι. Τωρα εσενα γιατι το κανει και στο κλεισιμο δεν ξερω. και γιατι μεχρι που πριν μια βδομαδα ειχα 2 οθονες δεν το εκανε και το κανει τωρα! την οποια την δευτερη οθονη ηταν συνδεδεμενη στο dvi d της gpu οπου ποτε δεν καταλαβα γιατι επελεγε στην δευτερη να βγαινει το boot screen και οχι στην primary οπως ειχa δηλωσει μεσα απο τα windows στην καλη οθονη , αλλα οκ ισως ειναι αλλο κεφαλαιο , και δεν ειναι μονο το check signal cable ειναι και το οταν την συνδεω στις 2 απο 3 θυρες hdmi τοτε μου αναβει το gpu led στην μητρικη που αυτο λει οτι κατι γινεται με την gpu ,τωρα gpu ? pci e slot? το σλοτ της pci e να ξερω γω να ειναι faulty ? αλλα και παλι δεν βγαζει νοημα γιατι στις 2 απο τις 3 θυρες και οχι και στις 3 ,εχω σπασει το κεφαλι μου το μονο που δεν εχω κανει ειναι να βγλαω την cpu kai να την ξαναβαλω αλλα και δεν προκειτε να το κανω γιατι δεν με οδηγει τιποτα στο να δειχνει cpu θα ειχα κρασαρισματα θα χα αλλα πραγματα Δεν ξερω! 1 λεπτό πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: και γιατι μεχρι που πριν μια βδομαδα ειχα 2 οθονες δεν το εκανε και το κανει τωρα! την οποια την δευτερη οθονη ηταν συνδεδεμενη στο dvi d της gpu οπου ποτε δεν καταλαβα γιατι επελεγε στην δευτερη να βγαινει το boot screen και οχι στην primary οπως ειχa δηλωσει μεσα απο τα windows στην καλη οθονη , αλλα οκ ισως ειναι αλλο κεφαλαιο , και δεν ειναι μονο το check signal cable ειναι και το οταν την συνδεω στις 2 απο 3 θυρες hdmi τοτε μου αναβει το gpu led στην μητρικη που αυτο λει οτι κατι γινεται με την gpu ,τωρα gpu ? pci e slot? το σλοτ της pci e να ξερω γω να ειναι faulty ? αλλα και παλι δεν βγαζει νοημα γιατι στις 2 απο τις 3 θυρες και οχι και στις 3 ,εχω σπασει το κεφαλι μου το μονο που δεν εχω κανει ειναι να βγλαω την cpu kai να την ξαναβαλω αλλα και δεν προκειτε να το κανω γιατι δεν με οδηγει τιποτα στο να δειχνει cpu θα ειχα κρασαρισματα θα χα αλλα πραγματα και θουμισου και το αλλο με το καλωδιο display port που την συνεδεσα εικει δεν εβλεπα boot screen αλλα με το που την εκλεινα το pc εκλεινα την οθονη και ουτε signal cable εδειχνε moy φενεται πολυ περιεργο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 9 ώρες πριν #23 Κοινοποίηση 9 ώρες πριν 9 ώρες πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: ακριβως! αυτο το εχω ακουσει απο παλια , οτι και καλα για να μην χαλασει απο αυτο η οθονη οπου εγω sorry δεν το πιστευω Εγω κλεινω και τον διακοπτη απο το πολυμπριζο ασφαλειας .........κανω και οικονομια στο ρευμα! Στην περιπτωση σου θα κοιτουσα και το τροφοδοτικο , δεν αναφερεις απο τι αποτελειται το συστημα , ενα ενα θα τα βγαλουμε. 9 ώρες πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: εχω εναν αλλα ειναι δυσκολος ανθρωπος για κατι τετοιες εξυπηρετησεις , i will try Τηλεοραση δεν εχεις να το συνδεσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 8 ώρες πριν Author #24 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 14 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε: Εγω κλεινω και τον διακοπτη απο το πολυμπριζο ασφαλειας .........κανω και οικονομια στο ρευμα! Στην περιπτωση σου θα κοιτουσα και το τροφοδοτικο , δεν αναφερεις απο τι αποτελειται το συστημα , ενα ενα θα τα βγαλουμε. Τηλεοραση δεν εχεις να το συνδεσεις; εχει μια η μανα μου πρινα κατι μερες την συνδεσα στης τηλεορασης στο hdmi και δεν εκανε display θα προσπαθησω αυριο ,για το συστημα θα το φτιαξω αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara 8 ώρες πριν #25 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 2 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Το να αποφεύγεις σκοπίμως compensation cycles είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια σύγχρονη OLED. Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. Η πραγματικοτητα ειναι οτι ουτε οι ιδιες οι εταιριες δεν εχουν συγκεκριμενο τροπο εφαρμογης. Ο καθενας κανει τα δικα του και ολα δειχνουν να δουλευουν. Αλλοι κανουν short cycle καθε 4 ωρες αλλοι οποτε τους καπνισει και αλλοι καθολου. Αλλοι κανουν μονο short και οχι long. Βεβαια δεν κανουν το ιδιο πραγμα, το ενα ειναι για το image retention το αλλο για panel uniformity αλλα τελος παντων, ας πουμε οτι εχει να κανει με το που δινει σημασια ο καθε κατασκευαστης. Παντως η οποια διορθωση στο πανελ γινεται προς τα κατω και οχι προς τα πανω. Χανεις φωτεινοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 8 ώρες πριν #26 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 33 λεπτά πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: εχει μια η μανα μου πρινα κατι μερες την συνδεσα στης τηλεορασης στο hdmi και δεν εκανε display θα προσπαθησω αυριο ,για το συστημα θα το φτιαξω αυτο. Ψαχνεις για προβλημα οθονης ενω μπορει να εχεις αλλου προβλημα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 8 ώρες πριν Author #27 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος trixx έγραψε: Ψαχνεις για προβλημα οθονης ενω μπορει να εχεις αλλου προβλημα αντιθετως ειναι τετοια τα συμπτωματα πουι αν μη τι αλλο ξεκαθαρα δεν μπορω να στοχευσω με σιγουρα σε κανενα part του pc ενοοω τα λογικα gpu μητρικη τροδοδοτικο καλωδιο που συνδέει τροφοδοτικο με gpu pci e slot μητρικης κλπ θα ταν ευκολο για μενα αν συνεδεα το μονιτορ και στα 3 hdmi ports της gpu και μου αναβε το gpu led της μητρικης τοτε οκ θα ελεγαα η καρτα ειναι η pci slot μητρικης αλλα δυστηχως Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara 8 ώρες πριν #28 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 8 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε: Ψαχνεις για προβλημα οθονης ενω μπορει να εχεις αλλου προβλημα 1002 μπορει να ειναι. Απο update μεχρι τροφοδοσια. Το οποιο διορθωνεται απλα κλεινοντας την οθονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 8 ώρες πριν #29 Κοινοποίηση 8 ώρες πριν 2 λεπτά πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: αντιθετως ειναι τετοια τα συμπτωματα πουι αν μη τι αλλο ξεκαθαρα δεν μπορω να στοχευσω με σιγουρα σε κανενα part του pc ενοοω τα λογικα gpu μητρικη τροδοδοτικο καλωδιο που συνδέει τροφοδοτικο με gpu pci e slot μητρικης κλπ θα ταν ευκολο για μενα αν συνεδεα το μονιτορ και στα 3 hdmi ports της gpu και μου αναβε το gpu led της μητρικης τοτε οκ θα ελεγαα η καρτα ειναι η pci slot μητρικης αλλα δυστηχως Ποια ειναι τα parts πες μας , στο ρωτησα και πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 7 ώρες πριν Author #30 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν (edited) 9 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε: Ποια ειναι τα parts πες μας , στο ρωτησα και πριν προσπαθουσα χωρις αποτελεσμα να τα βαλω κατω απο το προφιλ μου οπως βλεπω σε αλλα Mobo asus b460 plus tuf gaming - cpu i5 10600 gtx 1050 2gb g1 gaming - 16gb ram - psu seasonic 550 watt gold - S24F350F 24" PLS Full HD Monitor Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από Simon_says Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 7 ώρες πριν #31 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν (edited) 4 λεπτά πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: προσπαθουσα χωρις αποτελεσμα να τα βαλω κατω απο το προφιλ μου οπως βλεπω σε αλλα cpu i5 10600 gtx 1050 2gb g1 gaming 16gb ram psu seasonic 550 watt gold S24F350F 24" PLS Full HD Monitor δεν νομιζω να ξεχασα κατι απο τα σημαντικα Ποσο καιρο εχεις την καρτα και ποσο το τροφοδοτικο Αν συνδεθεις με τα γραφικα του cpu δουλευουν οι οθονες; Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από trixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 7 ώρες πριν Author #32 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν 9 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε: Ποσο καιρο εχεις την καρτα και ποσο το τροφοδοτικο Αν συνδεθεις με τα γραφικα του cpu δουλευουν οι οθονες; τροφοδοτικο απο το 17 και η καρτα γραφικων εκει κοντα οταν ειχα παει για ελεγχο την καρτα ναι ειχα συνδεσει το μονιτορ με hdmi στην μητρικη ειχα δουλεψει κανονικα τωρα δεν ξερω αν παω να το ξανακανω και μου gpu led μητρικη μπορω να το ξανακανω να δω Just now, το μέλος Simon_says έγραψε: τροφοδοτικο απο το 17 και η καρτα γραφικων εκει κοντα οταν ειχα παει για ελεγχο την καρτα ναι ειχα συνδεσει το μονιτορ με hdmi στην μητρικη ειχα δουλεψει κανονικα τωρα δεν ξερω αν παω να το ξανακανω και μου gpu led μητρικη μπορω να το ξανακανω να δω 1 οθονη εχω τωρα επειδη ειπες οθονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 7 ώρες πριν #33 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: τροφοδοτικο απο το 17 και η καρτα γραφικων εκει κοντα οταν ειχα παει για ελεγχο την καρτα ναι ειχα συνδεσει το μονιτορ με hdmi στην μητρικη ειχα δουλεψει κανονικα τωρα δεν ξερω αν παω να το ξανακανω και μου gpu led μητρικη μπορω να το ξανακανω να δω Σβησε βγαλε ρευματα , συνδεσου με τα γραφικα του cpu απο την μητρικη και δες αν δουλευει σωστα η οθονη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 7 ώρες πριν Author #34 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν Just now, το μέλος trixx έγραψε: Σβησε βγαλε ρευματα , συνδεσου με τα γραφικα του cpu απο την μητρικη και δες αν δουλευει σωστα η οθονη σου iam on it Link to comment Share on other sites More sharing options...
trixx 7 ώρες πριν #35 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν Just now, το μέλος Simon_says έγραψε: iam on it βγαλε και το 6πινο της καρτας να μην τραβαει ρευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 7 ώρες πριν Author #36 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν 9 λεπτά πριν, το μέλος trixx έγραψε: βγαλε και το 6πινο της καρτας να μην τραβαει ρευμα δεν με προλαβες κατσε να το ξανακανω γιατι δεν προσεξα και γω αν αναψε κατι στην μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_says 7 ώρες πριν Author #37 Κοινοποίηση 7 ώρες πριν (edited) 16 λεπτά πριν, το μέλος Simon_says έγραψε: δεν με προλαβες κατσε να το ξανακανω γιατι δεν προσεξα και γω αν αναψε κατι στην μητρικη λεπον οπως τα ειπες , check signal cable πριν εκκινήσω τον υπολογιστη , και μετα την εκκίνηση κανενα display to μονο που δειχνει η οθονη το check signal cable και στην μητρικη αναμενο το led της vga ειναι ενα απο τα 4 που αναβουν αν υπαρχε θεμα με boot cpu ram λογικα τα ξερεις Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από Simon_says Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage 46 λεπτά πριν #38 Κοινοποίηση 46 λεπτά πριν 7 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. Η πραγματικοτητα ειναι οτι ουτε οι ιδιες οι εταιριες δεν εχουν συγκεκριμενο τροπο εφαρμογης. Ο καθενας κανει τα δικα του και ολα δειχνουν να δουλευουν. Αλλοι κανουν short cycle καθε 4 ωρες αλλοι οποτε τους καπνισει και αλλοι καθολου. Αλλοι κανουν μονο short και οχι long. Βεβαια δεν κανουν το ιδιο πραγμα, το ενα ειναι για το image retention το αλλο για panel uniformity αλλα τελος παντων, ας πουμε οτι εχει να κανει με το που δινει σημασια ο καθε κατασκευαστης. Παντως η οποια διορθωση στο πανελ γινεται προς τα κατω και οχι προς τα πανω. Χανεις φωτεινοτητα. θα διαφωνησω αλλα δεν πειραζει ας μην χαλασουμε το θεμα του ανθρωπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts