tsakdim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Αντιμετωπίζω ενα προβλημα με εναν δισκο SEAGATE HDD SKYHAWK AI 16TB ST16000VE000 τον οποιο τον έχω στο NAS και το S.M.A.R.T. προγραμμα μου ζήτησε να τον αντικαταστήσω και κοκκίνησε την θέση του. Το κουφό της υπόθεσης ειναι πως ενώ ολα τα διαγνωστικά βγάζουν πως ο δίσκος είναι εντάξει, το NAS δεν τον δέχεται (qnap 8άρι) με την αιτιολογία πως ενδεχομένως έχει bad blocks. Διαβασα με το SKYtools της SEAGATE τον δισκο σε ενα απλο μηχανημα και βλέπω πως το firmware δεν εχει σωστό κωδικό. Τι εκτίμηση κάνετε για τον δίσκο αυτό? Να σημειώσω πως μπορώ να μεταφέρω και αποθηκεύσω σε αυτόν κανονικά αρχεία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Δεκέμβριος 9 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9 Να περασεις το σωστο firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakdim Δεκέμβριος 12 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12 ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι πως δεν μπορω να βρω firmware...λεει η SEAGATE πως δεν υπάρχει νεο και δεν δίνει καποιο firmware να κατεβασω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Δεκέμβριος 12 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12 Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες ότι το firmware δεν έχει σωστό κωδικό... Πάντως δεν χάνεις κάτι να τρέξεις κι ένα extended SMART test για να ελέγξεις και την επιφάνεια του δίσκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakdim Δεκέμβριος 13 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13 Το έχω κάνει αυτό με το SMART αλλα εβγαλε ως αποτέλεσμα πως ολα ειναι καλά όμως το NAS δεν τον δέχεται... Οταν λέω πως δεν εχει σωστό κωδικό...δες τι γράφει ως κωδικό serial number στην εικόνα που εβαλα πιο πάνω. Το προβλήμα ειναι πως δεν δίνει η seagate καποιο firmware για να το περασω απο πάνω...δεν δίνει τιποτα... τα SEAtools μονον από λογισμικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts