gkatsogr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 Καλημέρα σε όλους και όλες! Έχω ένα 2ο PC με μια ASUS Z590-P WiFi, i5-11400f και τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που τρέχω φτάνει ο επεξεργαστής στο 100% για αρκετή ώρα και πέραν του ζορίσματος μερικές φορές κολλάνε αυτά που κάνω. Οπότε είμαι σε σκέψη να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή αλλά είμαι σε δίλημμα αν θα πρέπει να πάω στον i9-10900K(ή kf) ή στον i9-11900K. O 10900 έχει παραπάνω πυρήνες ναι μεν αλλά ο 11900 έχει PCIe 4.0. Οι μνήμες που έχω επάνω είναι 2x16GB στα 2666Mhz , nVME Western Digital Blue SN570 ο οποίος είναι pci 3.0 αλλά έχω και έναν Samsung που είναι pci 4.0 και τον έχω να κάθεται. Τείνω προς τον 10900 αλλά θέλω και τις δικές σας γνώμες. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Δεκέμβριος 5 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 Σε τι τιμη βρισκεις τον καθενα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Δεκέμβριος 5 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 1 λεπτό πριν, το μέλος god έγραψε: Σε τι τιμη βρισκεις τον καθενα; Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR 255 τον 10900kf και 322 τον 11900k καινούριους. Τον 11900k 240 μεταχειρισμένο. Δηλαδή είμαι μεταξύ καινούριου 10900kf ή 11900k μεταχειρισμένου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Δεκέμβριος 5 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 (edited) Δεν θα εδινα με τιποτα τοσα. Αλλαξε μητρικη σε socket 1700 με ddr4 και παρε ενα πιο καινουριο i5 Δεν το εψαξα πολυ αλλα ενας 12600k με μια τετοια https://www.skroutz.gr/s/32535505/ASRock-Z690-PG-Riptide-Motherboard-ATX-me-Intel-1700-Socket.html ειναι πιο πανω σε αποδοση και εχεις καινουρια μητρικη με εγγυηση. Αν σε παιρνει μπορεις να πας και σε κανα 13500 Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 5 από god 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Δεκέμβριος 5 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 θα +φωνησω απολυτα με τον θεο. ο 12600Κ ριχνει στα αυτια και στους 2 (10900κ + 11900κ) 1 ώρα πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε: Οι μνήμες που έχω επάνω είναι 2x16GB στα 2666Mhz θα βοηθουσαν πολυ αν ηταν στα 3600 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Δεκέμβριος 5 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 1 ώρα πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε: Έχω ένα 2ο PC με μια ASUS Z590-P WiFi, i5-11400f και τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που τρέχω φτάνει ο επεξεργαστής στο 100% για αρκετή ώρα και πέραν του ζορίσματος μερικές φορές κολλάνε αυτά που κάνω. Τι είναι αυτά που τρέχεις και κολλάει; Πες μας ένα. Προσωπικά έχω έναν 11400 και δεν έχω διαπιστώσει κάτι. 1 ώρα πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε: Οι μνήμες που έχω επάνω είναι 2x16GB στα 2666Mhz Κακώς, έπρεπε να είχες στα 3200 όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Δεκέμβριος 5 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 To PC αυτό φτιάχτηκε εν ριπή οφθαλμού με κομμάτια από φίλους διότι μου κάηκε αυτό που είχα (BMAX B8 Pro) και έπρεπε μέσα σε μια το πολύ 2 ημέρες να έχω pc να δουλεύει στην αποθήκη. Εκτός από τον επεξεργαστή που τον αγόρασα μεταχειρισμένο και το κουτί που πήρα καινούριο όλα τα άλλα είναι στο στυλ ότι μας περίσσευε. Αργότερα έβαλα μια καινούρια RX6600 γιατί με 3 οθόνες είχα θέμα. Θα σας στείλω αργότερα αναλυτικά τι έχει αλλά τείνω σε αυτά και ας ανεβάζουν λίγο το κόστος: ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK B760M PRO RS D5 RETAIL CPU INTEL CORE I5-14400 4.7GHZ LGA1700 - BOX Ευτυχώς δεν έχω τώρα την πίεση του χρόνου διότι το pc λειτουργεί. Αυτά που τρέχω ταυτόχρονα συνήθως είναι: Chrome (προσπαθώ να κλείνω τα περιττά tabs), VM VirtualBOX (2 μηχανάκια), zoom ή spotify, excel office 2021 (4 φύλλα), και ένα πρόγραμμα με κάμερες. Οι μνήμες συμφωνώ ότι πιο γρήγορες θα ήταν καλύτερα αλλά τουλάχιστον δεν μπουκώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Δεκέμβριος 5 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 Προσοχη μονο αν δεν θες να αλλαξεις μνημες να ειναι ddr4 η μητρικη 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δεκέμβριος 5 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 Σήμερα που το hardware είναι πλέον φθηνό, σε συμφέρει να έχεις πολλούς μικρότερους υπολογιστές, καθέναν με εξειδικευμένο αντικείμενο, και όχι έναν ελέφαντα. Σκέψου το. Ακόμα χειρότερα, το virtual box είναι κάτι βολικό για πειραματισμούς, αλλά όχι για επαγγελματική χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Δεκέμβριος 5 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5 4 λεπτά πριν, το μέλος Oric έγραψε: Σήμερα που το hardware είναι πλέον φθηνό, σε συμφέρει να έχεις πολλούς μικρότερους υπολογιστές, καθέναν με εξειδικευμένο αντικείμενο, και όχι έναν ελέφαντα. Σκέψου το. Ακόμα χειρότερα, το virtual box είναι κάτι βολικό για πειραματισμούς, αλλά όχι για επαγγελματική χρήση. Ιδανικά αν υπήρχε η άνεση του χώρου ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Πέμπτη at 05:18 μμ #11 Κοινοποίηση Πέμπτη at 05:18 μμ (edited) Οκ, κατανοητό. Πάντως, η φύση της χρήσης στο συγκεκριμένο πόστο απαιτεί πολλούς πυρήνες και πολλή μνήμη. Δεδομένου ότι η πλατφόρμα του AM4 socket είναι αρκετά χρόνια στην πιάτσα, οι επεξεργαστές της πωλούνται σε πολύ συμφέρουσα τιμή, κάτι που πάνω-κάτω συμβαίνει και με τους intel 12ης γενιάς. Μην πάρεις κάτι πρόσφατο που είναι δεδομένο ότι θα έχει τσιμπημένη τιμή, και καλά επειδή είναι καινούργιο στην αγορά. Πάρε παλιότερους και περισσότερους πυρήνες, με δύο 32άρια dimm. Στη θέση σου, αν τελικά δηλαδή θα επέλεγα τη λύση ενιαίου υπολογιστή, θα έπαιρνα αυτό το board, έναν 5900x ή 5950x (αναλόγως των χρημάτων), και αυτά εδώ, ή κάποιο περίπου αντίστοιχης τιμής socket 1700 board με 12700k και 64 GB ddr5. Ένδειξη υπολογιστικής ισχύος: AMD Ryzen 9 5950X vs Ryzen 9 5900X vs Intel i5-13500 vs i7-12700 vs i5-14400 [cpubenchmark.net] by PassMark Software WWW.CPUBENCHMARK.NET Έγινε επεξεργασία Πέμπτη at 05:18 μμ από Oric 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Χθες στις 11:49 πμ Author #12 Κοινοποίηση Χθες στις 11:49 πμ Έψαξα κι εγώ για επιδόσεις μεταξύ Intel 14ης γενιάς και AMD σειράς 5 και 7000 και όντως η AMD υπερτερεί. Το μόνο θέμα είναι ότι στην αλλαγή πλατφόρμας αν πάω σε AM5 θα πρέπει οπωσδήποτε να πάω και σε DDR5 ενώ η intel δίνει και επιλογή σε μητρικές με DDR4. Είμαι υπο σκέψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts