therock Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν (edited) Καλημερα παιδια, ψαχνω το παραπνω σε κατι οικονομικο. Δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα, θελω κυριως να εχει μπολικες usbc θυρες και να παιρνει και ρευμα απο πριζα ωστε να μπορει να δωσει ρευμα σε εξωτερικους σκληρους. Εχω αρκετα usb3 dock αλλα δε ξερω αν μπορουν να δωσουν το σωστο ρευμα οταν δεν παιρνουν απο τη πριζα Εχω αυτο ας πουμε αλλα σε usb male απλο οχι usbc. Αν συνδεσω πανω 2+ 2.5 εξωτερικους τυπου wd passport seagate expansion κτλ, μπορουν να παιρνουν ρτευμα και να λειτουργουν ταυτοχρονα? Επισης θα ηθελα να ειναι τουλαχιστον 10GBPS για να κερδιζω οσο γινεται στις μεταφορες αναμεσα των εξωτερικων https://labmobile.gr/product/anker-docking-station-type-c-se-4x-usb-5gbps-plug-and-play-20cm-black/ Αυτο ας πουμε ειναι καλο αλλα 60 ευρω για 4 θεσεις ειναι παρα πολλα γμτ https://www.skroutz.gr/s/42077295/Conceptronic-USB-3-2-Hub-4-THyron-me-syndesi-USB-C-THyra-Fortisis-Gri-HUBBIES14G.html Έγινε επεξεργασία 14 ώρες πριν από therock Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara 14 ώρες πριν #2 Κοινοποίηση 14 ώρες πριν Οι 2.5 δεν θελουν ρευμα. Οι 3.5 θελουν αλλα εχουν δικη τους τροφοδοσια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos 14 ώρες πριν #3 Κοινοποίηση 14 ώρες πριν Δες αυτο. Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 13 ώρες πριν Author #4 Κοινοποίηση 13 ώρες πριν 23 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Οι 2.5 δεν θελουν ρευμα. Οι 3.5 θελουν αλλα εχουν δικη τους τροφοδοσια. Ολα θελουν ρευμα αλλιως λειτουργουν με πνευμα Οι 3,5 θελουν αρκετο ρευμα που δε το δινει η usb και για αυτο ερχονται με δικο τους τροφοδοτικο, ενω οι 2,5 Μπορουνε να το τραβηξουνε απο τη θυρα usb και δε θελουν εξτρα καλωδιο. Αλλα επειδη η usb male δε μπορει να δωσει πολυ ρευμα (usbc δινει μεχρι και 240watt) το ρευμα μοιραζεται. Μια παλια usb3 υποδοχη στον υπολογιστη δινει γυρω στα 4,5W τα οποια ειναι αρκετα για εναν εξωτερικο καθως τραβαει 1,5-3 οταν δουλευει, αλλα οπως καταλβαινεις αν τα 4,5 ειναι μοιρασμενα στο hub τοτε δεν φτανουν αν θες να εχεις 2 και πανω. Οποτε αυτα τα hubakia πρεπει εχουν δικο τους ρευμα για να δωσουν 4,5W στην καθε θυρα αν θες να εχεις πανω δισκο, αλλιως ειναι κυριως για να εχεις πανω στικακια και dongle η για να εχεις συσκευες εξωτερικες που να εχουν δικο τους ρευμα (εξψτερικους 3,5 εκτυπωτες κτλ).... 11 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Δες αυτο. Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Κατι τετοιο ψαχνω ναι, αλλα usbc θυρες 10gbps. (Αυτο ειναι 5gbps) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara 12 ώρες πριν #5 Κοινοποίηση 12 ώρες πριν 1 ώρα πριν, το μέλος therock έγραψε: Ολα θελουν ρευμα αλλιως λειτουργουν με πνευμα Οι 3,5 θελουν αρκετο ρευμα που δε το δινει η usb και για αυτο ερχονται με δικο τους τροφοδοτικο, ενω οι 2,5 Μπορουνε να το τραβηξουνε απο τη θυρα usb και δε θελουν εξτρα καλωδιο. Αλλα επειδη η usb male δε μπορει να δωσει πολυ ρευμα (usbc δινει μεχρι και 240watt) το ρευμα μοιραζεται. Μια παλια usb3 υποδοχη στον υπολογιστη δινει γυρω στα 4,5W τα οποια ειναι αρκετα για εναν εξωτερικο καθως τραβαει 1,5-3 οταν δουλευει, αλλα οπως καταλβαινεις αν τα 4,5 ειναι μοιρασμενα στο hub τοτε δεν φτανουν αν θες να εχεις 2 και πανω. Οποτε αυτα τα hubakia πρεπει εχουν δικο τους ρευμα για να δωσουν 4,5W στην καθε θυρα αν θες να εχεις πανω δισκο, αλλιως ειναι κυριως για να εχεις πανω στικακια και dongle η για να εχεις συσκευες εξωτερικες που να εχουν δικο τους ρευμα (εξψτερικους 3,5 εκτυπωτες κτλ).... Κατι τετοιο ψαχνω ναι, αλλα usbc θυρες 10gbps. (Αυτο ειναι 5gbps) Οτι δεν καταλαβες τι εννοουσα και εγραψες ολο αυτο το κατεβατο? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 12 ώρες πριν Author #6 Κοινοποίηση 12 ώρες πριν Ναι ρε μαν άσχετο ήταν αυτό που έγραψες. Εσύ που κατάλαβες γιατί δε πρότεινες κάποιο dock με ρεύμα. Έγραψα κάπου οτι δε ξέρω τι παίρνει ρεύμα και τι οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drtzekos 11 ώρες πριν #7 Κοινοποίηση 11 ώρες πριν Δοκίμασε κάτι τέτοιο https://www.hp.com/us-en/shop/pdp/hp-usb-c-dock-g5-p-26d32aa-abl-1 ή κάτι αντίστοιχο από άλλη εταιρία. Εγώ προσωπικά είχα καλή εμπειρία με το G2 και G5 της HP. Έχει και παραπάνω χρήσεις αν το θες σαν docking station ή ακόμα και σαν φορτιστή κινητού/λάπτοπ Υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα αν θες την βγάλεις πιο φθηνά, κάπου είχα δει πρόσφατα μια προσφορά για refurbished στα 60-70€ αν θυμάμαι καλά.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 11 ώρες πριν Author #8 Κοινοποίηση 11 ώρες πριν Πολύ καλό αυτό που δειχνεις αλλά είναι overkill για τη χρήση που θέλω. Σκέψου αντίστοιχο έχω ένα Lenovo Thinkpad dock που είχα πάρει κοντά στα 200 ευρώ αλλά το χω στο γραφειο. Εγω τώρα στην ουσία θέλω ένα απλό για το λάπτοπ για να μπορω να συνδέω πολλούς εξωτερικόυς. Επειδή έχει 2 Usbc θύρες και η μία είναι για τη φόρτιση. Και όταν συνδέω από ένα δίσκο στη κάθε μία και είμαι χωρίς φόρτιση, όταν μεταφέρω μεγάλα αρχεία πέφτει η μπαταρία και αναγκάζομαι να κόβω τα transfer για να μη μου σβησει Οπότε δε θέλω HDMI, Ethernet και αλλά καλουδια που πάνε τη τιμή στα 80-100 και βάλε. Απλά ένα απλό που να συνδέεται με Usbc στο λάπτοπ και να σου δίνει Usbc θύρες των 10gbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos 10 ώρες πριν #9 Κοινοποίηση 10 ώρες πριν Με τοσους δισκους, αυτο που θα παρεις πρεπει να εχει USB-C που να πρεπει μπει σε Thunderbolt. Αυτο γιατι η απλη USB-C εχει max b./with 10GB/s ενω η USB-C Thunderbolt παει στα 40 (η 50 δεν θυμαμαι). Εκτος και αν δεν σε νοιαζει συνολικα ολοι οι δισκοι να τερματιζουν στα 10 περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 10 ώρες πριν Author #10 Κοινοποίηση 10 ώρες πριν Έχω και thunderbolt θύρα (η μία από τις 2) αλλά δε με ενδιαφέρει γιατί ανεβαίνει αρκετα η τιμή. Και στα 10gbps καλά είμαι, εντάξει δε καίγομαι να πάνε όλοι τάπα την ίδια στιγμή. Αν ήταν θα κοίταζα να περνά κάτι ακριβό και να κάνα μια σοβαρή υλοποιηση Αν δε βρεθεί κάτι οκ θα κοιτάζω να δω μήπως πέσει η τιμή σε αυτό που ανέβασα πριν και παίρνω εκείνο άμα είναι κοντά στα 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts