Jump to content

Elgato Stream Deck - Tips, Tricks, Profiles

Recommended Posts

Με αφορμή το review του Elgato Streamdeck Neo του @icy20, είπα να ανοίξω αυτό το thread, για να ανταλλάξουμε ιδέες για προφίλ, macros κ.α.

Για παράδειγμα εμένα αυτή είναι η βασική μου οθόνη

default profile:

vMPriBI.png

shortcuts για το teamviewer στον υπολογιστή της δουλειάς ( teamviewer10://control?device=το_id_του_μηχανήματος )

Citrix :(

Webex

Discord (με έχει παιδέψει απίστευτα, γιατί αλλάζει το path σε κάθε update)

Ανοίγει tab στο ChatGPT στον Firefox

Visual Studio Code, για τα projects εκτός δουλειάς

Μετά, έχω ένα profile που δουλεύει όπως πρέπει, για το Visual Studio Code:

VSCode:

3J9NDIy.png

Χρησιμοποιώ το BarRaider plugin κυρίως, και πάλι ξεκινώντας από πάνω αριστερά:

Αλλάζει τη γλώσσα του αρχείου που δουλεύουμε σε python (Ctrl + K, m, python)

Να ανοίξει η παλέτα. Δεν το πολυχρησιμοποιώ αλλά προς το παρόν δε μου έχει χρειαστεί κάτι άλλο για να το αλλάξω και για αυτό μένει

Shortcut για όταν γράφω markdown (π.χ. documentation) να μου κάνει preview το output

Το πιο βασικό από τα shortcuts μου: reload αφότου τελειώσει κάποια εγκατάσταση πακέτου CTRL+SHIFT+P, reloadwindow, Enter

Γράφει το σωστό path για το pip για να κάνω εγκατάσταση πακέτων

Δεν έχω ιδέα τι ήθελα να φτιάξω με αυτό 😛

Έχω επίσης δοκιμάσει να φτιάξω κάποια βασικά controls για discord και Webex αλλά δεν έχω καταφέρει να τα φτιάξω να δουλεύουν.

Για το discord κυρίως γιατί, όπως είπα, αλλάζει το path σε κάθε update, οπότε χάνει το να μου ανοίγει το σχετικό προφίλ

και για το webex γιατί δεν περνάνε τα keyboard shortcuts

Για δείξτε τα setup σας κι εσείς να παίρνουμε ιδέες

Έγινε επεξεργασία από acct
  • Like 2

Καλωστον.

Κοιτα εγω κυριως το χρησιμοποιω για το stream για διαφορες σκηνες κτλ. Τα μονα λιγο πιο περιεργα που εχω ειναι να ανοιγω 2-3 πραγματα το ενα μετα το αλλο με ενα κουμπι. Οπως και επισης καποια plugins(barraider νομιζω που γραφεις και εσυ) που κατεβαζεις απο το store για να κανουν shoutout στο twitch και ban χρηστες.

Έγινε επεξεργασία από icy20