Jump to content

Αξίζει τη διαφορά ο i5 14400 με ryzen 5600G?

Recommended Posts

44 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Εμ.. νομίζω ότι ο intel είναι που έχει χαμηλότερη από τον 5600g

Οι διαφορές είναι μηδαμινές πλέον..

Μαλλον δεν με καταλαβες, η εγω δεν το εθεσα σωστα

Ο 14400 εχει μεγαλη καταναλωση για αυτο που ειναι, για τις επιδοσεις του δλδ. Κατα τη γνωμη μου παντα

Οι νεοι core ultra εχουν αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση απο την 14ΧΧΧ σειρα με πανόμοιες επιδόσεις 

Έγινε επεξεργασία από BloodMage

12 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Μαλλον δεν με καταλαβες, η εγω δεν το εθεσα σωστα

Ο 14400 εχει μεγαλη καταναλωση για αυτο που ειναι, για τις επιδοσεις του δλδ. Κατα τη γνωμη μου παντα

Οι νεοι core ultra εχουν αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση απο την 14ΧΧΧ σειρα με πανόμοιες επιδόσεις 

Μα αν συγκριτικά με τα διαθέσιμα τσιπ είναι καλύτερο τότε με τί συγκρίνεται;

BTW είδα revies από τον 245Κ και δεν έχει τόσο χαμηλότερη κατανάλωση..

2 hours ago, Simon said:

Αν μιλάμε για idle (που θα είμαι στο 90% της χρήσης) είναι τεράστιο. Είναι τόσο μεγάλο; Όχι ότι αλλάζει και πολλά αλλά μιας που το έγραψες..

Ναι τόση είναι. Σε idle/ελαφρύ load είναι ~15-20 η διαφορά. Σε full load, αν στην ιντέλα έχεις power limit θα παίζει 65 αν δεν έχεις θα 150αρίζει.

Το θετικό όμως είναι οτι με το default  PL1 65 / PL2 154 μπορεί ανεβει μέχρι κάποια δευτερολεπτα (28 default) στα 150 και μετά ξαναπέφτει.

Αυτή η συμπεριφορά βοηθάει πάρα πολύ στο burst load (πχ οταν ανοιγεις το office, ζιπαρισμα κλπ) και δίνει snapiness στο σύστημα χωρίς να το αφήνει να βράζει σε sustained load (αν δεν έχει αρκετό cooling). 

2 hours ago, Simon said:

2 Δεν είναι κακό το AM5 αλλά AMD αγοράζουν οι φτωχοί.

3 Ούτως ή άλλως, περίπου το ίδιο πράγμα με άλλο περιτύλιγμα θα είναι και οι καινούριοι. Περιμένω input από μπισκότο εδώ.

Το ΑΜ5 είναι πλέον premium προϊόν ακόμα και αν δε ξέρουν τα amd boyscouts τι είναι το tb4.

Οι καινουριοι, δεν εχουμε διαθέσιμα τα μικρά non-k μοντέλα τους για να βλέπαμε οι άλλοι είναι αρκετα ακριβότεροι απ αυτά που κοιτας και είναι και overkill.

Παντως δεν είναι καθόλου το ίδιο με άλλο περιτύλιγμα. Αυτοι που είδαμε μέχρι τώρα είναι χειρότεροι στην πράξη από τους παλιούς με αστάθειες, ασυμβατότητες κλπ.

Kαι γω που ήθελα να παρω απλά καταλαβαίνω οτι είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή τη φάση που είμαστε.

6 hours ago, DEADLAZARUS said:

@Simon

Να προτείνω mini itx μητρική και sff pc case;

Ήρεμα ρωτάω...😛

Με 600 παίρνεις SFF dell με 16 ram raptor lake και 5 χρόνια εγγύηση πάντως. 2 λιτρα κουτί.

2 ώρες πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Μα αν συγκριτικά με τα διαθέσιμα τσιπ είναι καλύτερο τότε με τί συγκρίνεται;

BTW είδα revies από τον 245Κ και δεν έχει τόσο χαμηλότερη κατανάλωση..

με τα διαθεσιμα της ιντελ? αν ναι οντως ειναι καλυτερα. αλλα η αμδ εκει υπερτερει

245κ με 14400 ειναι 2 πραγματα τελείως διαφορετικά. ο 245κ συγκρίνεται πιο καλα με τον 14600κ