Jump to content

Αξίζει τη διαφορά ο i5 14400 με ryzen 5600G?

Recommended Posts

45 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Τι λέτε αξίζει τη διαφορά ο i5 14400 με ryzen 5600g?

Για τι ; 

Καλημέρα και ΓΤΚΣ πάντως γράφουνε και οι δυο, ανάλογα το χέρι που θα τους δουλεύει.

eca8.jpg.77b5ab5bd7785437a043701df98923b4.jpg

• Haha 1

23 λεπτά πριν, το μέλος p55 έγραψε:

Για τι ; 

Για να μείνει για καιρό, δεν μπορώ να γράψω περισσότερα θα με κυνηγήσει ο αστρολάβος.

Είναι καλύτερη η ιντελα αλλά στα ~200 αλλά για λίγα παραπανω εφόσον θες να μείνει για καιρό,και αν ξαναπέσουν οι τιμές εκεί που ήταν προ black friday, 30-40 πιο κατω απ οτι τώρα δηλαδή, αξίζει και ο 13500(6p8e/20Τ), 12700(8p,4e/20T), 14600(6p8e/20Τ) που μεταξύ τους έχουν πρακτικά ίδιες επιδόσεις.

Το ψάχνω αυτο το διάστημα γιατί σκέφτομαι να αλλάξω τον 13500 με τον 12900ΚS, έτσι για την αλητεία.

29 minutes ago, p55 said:

Για τι ; 

Σε όλα καλύτερος είναι, είχα 5600Χ, έχω 13500, 5800Χ3D.

Αν δε προκειται για AVG fps με high tier gpu πολύ πιο balanced η ιντέλα ακόμα και σε σχέση με τον 5800x3d.

Ο 14400 έχει λιγότερα cores σε σχέση με τον 13500 που δοκιμάζω αλλά η ουσία είναι ίδια, 12th gen είναι και οι δυο, rebadged.

• Agree 1

Το ήξερα ότι ο μπισκότος θα απαντούσε! 🧙‍♂️

edit

Για pc γραφείου ποιό είναι περισσότερο future proof? Πάντα με το ενσωματωμένο apu.

Έγινε επεξεργασία από Simon

25 minutes ago, Simon said:

Για pc γραφείου ποιό είναι περισσότερο future proof? Πάντα με το ενσωματωμένο apu.

Απ τους 2? O intel. Καλύτερο single, καλύτερο multi, quicksync. Επίσης out of the box είναι πιο κρυος σε idle, πιο κρύος σε load και έχει και μικροτερη καταναλωση σε idle.

Aκόμα και αν πειράξεις το pl1 και το πας 154 απο 65 που είναι, το πολύ πολύ να πιάνει ίδια temps με τον 5600G.

Γενικά για να μου μείνει θα έπαιρνα όμως κάτι απ τους 3 που σου ανέφερα, για παραπανω oomph, +4 threads δε πάνε ποτέ χαμένα.

Ο 13500 μετά από μισο χρόνο χρήσης σαν development μηχανάκι σε συνδιασμό με 32γ 3200άρες ραμ με C16/1T και με την ενσωματωμένη gpu με 2 high refresh monitors είναι παρα πολύ σταθερος και snappy. Δεν βρίσκω κάτι στο οποίο να μη με καλύπτει. Και στα windows και σε λίνουξ.

O 14400 θα είναι παρόμοιος απλά του λείπουν μερικά e cores.

• Like 1
  • Agree 1

1 ώρα πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Απ τους 2? O intel. Καλύτερο single, καλύτερο multi, quicksync. Επίσης out of the box είναι πιο κρυος σε idle, πιο κρύος σε load και έχει και μικροτερη καταναλωση σε idle.

Aκόμα και αν πειράξεις το pl1 και το πας 154 απο 65 που είναι, το πολύ πολύ να πιάνει ίδια temps με τον 5600G.

Γενικά για να μου μείνει θα έπαιρνα όμως κάτι απ τους 3 που σου ανέφερα, για παραπανω oomph, +4 threads δε πάνε ποτέ χαμένα.

Ο 13500 μετά από μισο χρόνο χρήσης σαν development μηχανάκι σε συνδιασμό με 32γ 3200άρες ραμ με C16/1T και με την ενσωματωμένη gpu με 2 high refresh monitors είναι παρα πολύ σταθερος και snappy. Δεν βρίσκω κάτι στο οποίο να μη με καλύπτει. Και στα windows και σε λίνουξ.

O 14400 θα είναι παρόμοιος απλά του λείπουν μερικά e cores.

Λοιπόν μιας που γράφουμε ελεύθερα :innocent:

Θέλω να αναβαθμίσω το πισι της δουλειάς (τώρα είμαι με i3 4330 και 4GB ram). Είναι μια διαδικασία όχι ευχάριστη οπότε θέλω να μην χρειαστεί για κάποια χρόνια πάλι. Το κόστος δεν παίζει ρόλο αλλά δεν θέλω να δώσω χρήματα σε κάτι που δεν θα κάνει διαφορά.

O 5600g έχει καλό apu αλλά ίσως δεν χρειάζεται για thunderbird, office, browsing, pdf editing. Με ενδιαφέρει να δουλεύει απροβλημάτιστα και να είναι καλό στο single, που από ότι φαίνεται έχει προβάδισμα ο intel. Δεν πρόκειται να αλλαχτεί ο επεξεργαστής με καλύτερο οπότε το upgrade δεν με ενδιαφέρει. Monitor 1080p όχι high refresh όχι gaming. Λογικά θα μπουν και 16gb ram 3200.

4 minutes ago, Simon said:

O 5600g έχει καλό apu

Είναι καλύτερο αλλά αν δεν παίζεις κάθε μέρα LoL 1080p δε θα σε οφελήσει κάπου. Σε media features παίζει να είναι και λίγο καλύτερη η ιντελ.

Και μην παραβλέπεις την idle/low load κατανάλωση. Δεν υπάρχει σύγκριση. 

14 minutes ago, Simon said:

Το κόστος δεν παίζει ρόλο αλλά δεν θέλω να δώσω χρήματα σε κάτι που δεν θα κάνει διαφορά.

Η ίδια λογική που ακολούθησα για να πάρω τον 13500.

Βέβαια εμένα το workflow έχει πολλά ελαφριά/μετρίως βαριά πράγματα να τρέχουν μαζεμένα και έχω μόνο περιστασιακό burst load οπότε με οφελούν τα παραπνω threads.

Πιστεύω όμως μια χαρά θα είναι ο 14400, δεν χρειάζεται να πας σε μεγαλύτερο αν κάνεις office stuff/light development.

Και στις 2 περιπτώσεις παντως (αμδ/ιντελ),  θα σου πρότεινα να πάρεις μια τέτοια ψυκτρούλα γιατί και οι 2 στοκ όταν σπουλάρουν είναι σπαστικές.

• Like 1
  • Agree 1

ρε ακουτε τον κουκι που εχει μια ντουλαπα μετοχες της Ιντελ?? Σε λιγο θα σας πει να παρετε και ιντελ gpu.

:gyro:

Περα απο τη πλακα, μια χαρα ειναι οι Ιντελ.

Δουλευω με 13850HX εδω και ενα χρονο (πριν ειχα 12850ΗΧ για αλλα δυο) χωρις κανενα θεμα.

• Haha 2

2 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Είναι καλύτερο αλλά αν δεν παίζεις κάθε μέρα LoL 1080p δε θα σε οφελήσει κάπου. Σε media features παίζει να είναι και λίγο καλύτερη η ιντελ.

Και μην παραβλέπεις την idle/low load κατανάλωση. Δεν υπάρχει σύγκριση. 

Εντάξει παίρνω ιντελ :p

Παιχνίδι δεν θα παίξει ποτέ, κάνα youtube θα δω περιστασιακά. Ούτε ταινία βέβαια. Τώρα για την κατανάλωση, τί διαφορά να κάνει για 8ωρο 5ήμερο σε βάθος χρόνου;

Πες και μια mobo που να ταιριάζει. Gigabyte B760M DS3H? 

Επίσης ram παίρνουμε ddr4 ή ddr5? 

25 minutes ago, Simon said:

Τώρα για την κατανάλωση, τί διαφορά να κάνει για 8ωρο 5ήμερο σε βάθος χρόνου;

15-20W διαφορά είναι στην πράξη.

28 minutes ago, Simon said:

Πες και μια mobo που να ταιριάζει. Gigabyte B760M DS3H? 

Επίσης ram παίρνουμε ddr4 ή ddr5? 

Πες α) κόστος, β)τι θες να χει: wifi, usb 20gbps, κλπ. 

Εγώ έχω μια απλή asrock 760m pro rs d4 wifi, με DDR4.

Απλα και μόνο γιατί είναι σχετικά μικρές οι διαφορές σε επιδόσεις ενώ το κόστος ήταν αρκετά μεγαλύτερο τότε που τα πήρα.

Ακόμα και i3 να πάρεις, σε σχέση με αυτόν που έχεις, θα σου φανεί καρα-τούρμπο.

Κότσαρε πάνω και έναν nvme gen 4.0 με 16 Giga RAM και θα πετάει.

Αν βέβαια αύριο to δει ο @DEADLAZARUS θα σου προτείνει mini itx μητρική  &  το ανάλογο case.

Όλοι αυτοί οι επεξεργαστές (i3 & i5 12-13-14 Gen) έχουν τα ίδια γραφικά (UHD Graphics 730).