therock Δημοσιεύτηκε Δευτέρα at 04:31 μμ #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δευτέρα at 04:31 μμ Ρε παιδιά Sorry αλλά επειδή δε τα πάω καλά με τα δικτυακά θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Έχω ένα Synology Nas το DSLIM620. Το είχα σεταρει στο παρελθόν αλλά έπαψα να το χρησιμοποιώ και το είχα αφήσει στην άκρη. Τώρα το ξεθάψα ξανα να αρχίσω πάλι να πειραματίζομαι και δε θυμάμαι πως λειτουργεί το παραμικρό. Ας αρχίσουμε λίγο με τα βασικά. Έχω μέσα 2 δίσκους (τους οποίους σίγουρα είχα φορμαρει σε ext3/4 και είχα εγκαταστήσει μέσα το λειτουργικό του). Το συνέδεσα με το router του σπιτιού, το άνοιξα, και τώρα δε θυμάμαι κάνα πως μπορώ να το βρω... Κατέβασα το Synology assistant και δε το βλέπει σε κάποια στο δίκτυο. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Δευτέρα at 05:35 μμ #2 Κοινοποίηση Δευτέρα at 05:35 μμ Μήπως είχε μπει κάποια στατική ip σε διαφορετικό εύρος από αυτό του τωρινού σου router; Σε αυτήν την περίπτωση, κάνε ένα ip scan με το advanced ip scanner στις πιθανότερες ip και ίσως το εντοπίσεις έτσι. Δηλαδή scan σε 192.168.0.1-254, σε 192.168.1.1-254, 192.168.2.1-254 οι οποίες είναι συνήθως χρησιμοποιούμενες από τα router που δίνουν οι isp στην Ελλάδα. Τώρα τελευταία έχω δει και κάτι fritz με κάτι 172.x.x.x αλλά θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τις άλλες και μετά βλέπεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δευτέρα at 06:25 μμ #3 Κοινοποίηση Δευτέρα at 06:25 μμ Κάνε του ένα reset. Άνοιξε online manual της συσκευής, πάτα CTRL+F, πληκτρολόγησε τη λέξη reset και πάτα Enter. Σελίδα 4, reset button. Επειδή είναι πολύ πιθανό να μη θυμάσαι πού έχεις το manual, κατέβασέ το, να το έχεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δευτέρα at 06:29 μμ #4 Κοινοποίηση Δευτέρα at 06:29 μμ Ό,τι έγραφα κι εγώ ότι θα ξεμπερδέψεις ταχύτερα με reset. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δευτέρα at 06:35 μμ Author #5 Κοινοποίηση Δευτέρα at 06:35 μμ Ναι παίζει να του είχα δώσει static IP και τώρα εκεί να χει μπλοκάρει. Θα κάνω ένα IP search και αν δεν να δούμε το reset. Να ρωτήσω με το reset χάνονται όλα όσα έχω στους δίσκους? Δε θυμάμαι τι είχα μέσα και δε θέλω να τα χάσω... Επίσης μήπως είναι καλύτερα αντί να το συνδέσω στο router να το συνδέσω με Ethernet στο PC απευθείας μήπως έτσι το βρει ευκολότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δευτέρα at 06:37 μμ #6 Κοινοποίηση Δευτέρα at 06:37 μμ Κάνε το πρώτο reset, για να γυρίσεις σε defaults: IP, DNS, admin password. Τα δεδομένα σου μένουν ως έχουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δευτέρα at 06:41 μμ Author #7 Κοινοποίηση Δευτέρα at 06:41 μμ (edited) Οκ και θυμόμαστε ποια είναι τα default IP και logins? Στο manual έλεγε find.synology.com αλλά λογικά θα μου το βρει και το assistant μόλις κάνω το reset. Μετά ήτανε admin/admin αν δε κάνω λάθος? Παιδιά άκυρο μπήκα.... Το συνέδεσα απευθείας στο λάπτοπ και το βρήκα το Synology assistant. Είδε μια IP τύπου 169.254.38.x Πως το κάνω να μπει στη κλασσική 192.168.1.x τοπολογία ώστε να το συνδέσω τώρα στο ρούτερ και να το βλέπουν όλες οι συσκευές στο δίκτυο? Έγινε επεξεργασία Δευτέρα at 06:50 μμ από therock Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δευτέρα at 07:29 μμ #8 Κοινοποίηση Δευτέρα at 07:29 μμ Έχεις DHCP server στο δίκτυό σου; Κάνε reboot το Synology όσο είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο και θα πάρει κανονική IP. Αυτή που βλέπεις είναι μία που πήρε προσωρινά, εφόσον δεν είχε πάρει κανονική από τον DHCP server. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δευτέρα at 08:10 μμ Author #9 Κοινοποίηση Δευτέρα at 08:10 μμ Του Βάλα μια fixed στη Lan2 και τώρα μπαίνω κανονικά όταν την χτυπάω. -Βλέπω είχε μείνει στην 6.2 DSM. Αξίζει λέτε να περάσω μια πιο καινούρια Τώρα Παλεύω τώρα να στήσω το Plex Server. Του Βάλα ένα φάκελο και του δωσα δικαιώματα να τον διαβάζει το Plex. Πρώτο ερώτημα αν ξέρει κάποιος μου ζητάει να πληρώσω το Plex για να στριμαρω τα αρχεία μου. Ειναι όντως απαραίτητο αυτό? Του πέρασα ένα mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά δεν βλέπω να πιάνει τον υπότιτλο όταν παίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Τρίτη at 05:38 πμ #10 Κοινοποίηση Τρίτη at 05:38 πμ 9 ώρες πριν, το μέλος therock έγραψε: Πρώτο ερώτημα αν ξέρει κάποιος μου ζητάει να πληρώσω το Plex για να στριμαρω τα αρχεία μου. Ειναι όντως απαραίτητο αυτό? Του πέρασα ένα mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά δεν βλέπω να πιάνει τον υπότιτλο όταν παίζω... Αν θέλεις να βλέπεις από κινητό/tablet με το application, πρέπει να αγοράσεις την εφαρμογή. Αν θες να μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο στην εκάστοτε συσκευή για να το δεις "local", θα πρέπει να έχεις plex pass. Αν έχεις plex server στο NAS και θες να δεις από υπολογιστή, μπορείς είτε να μπεις μέσω browser είτε από το application και να δεις από όπου θες, χωρίς να πληρώσεις. Εγώ έτσι παίζω. Έχω τον server στο σπίτι και πολλές φορές βλέπω από τον υπολογιστή στην δουλειά (δεν είναι αυτό που νομίζεις αφεντικό), χωρίς να έχω πληρώσει το pass. Και για τις φορές που μπορεί να θέλω να δω καμιά βλακεία στο κινητό όταν κάνω διάλειμμα, έχω αγοράσει την εφορμογή από το playstore, κάπου στα 4-5€. Όσο για τους υπότιτλους, γενικά δεν έχω θέμα. Παίζει κανονικά ό,τι του βάλω. Μπορεί να θέλει να πειράξεις τίποτα; Έχει 1-2 ρυθμίσεις για τους υπότιτλους που μπορείς να δεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Τρίτη at 09:18 πμ Author #11 Κοινοποίηση Τρίτη at 09:18 πμ Παιδιά σε κάτι ποιο ουσιαστικό. Τους δίσκους ξέρουμε πως τους φορμαρει το Synology? Επειδή βλέπω κάνει ένα μικρό ext4 partition για τα αρχεία του συστήματος και το άλλο φαίνεται σαν άγνωστο... Επειδή πριν αποκτήσω πρόσβαση ξανά στο NAS είχα συνδέσεις τους δίσκους στον υπολογιστή μου (500αρηδες) και τους έβλεπε σαν 2gb ext4 και 480κατι other. Έχω το paragon mounts και μπορώ να κάνω mount ext3/4 στα windows. Απλά εδώ έγινε αυτό που λέω. Αν πχ καμιά φορά πχ πάθει κάτι το nas χτύπα ξύλο η πάλι κλειδωθω από έξω θέλω να έχω τρόπο να μπορώ να ανοίξω τους δίσκους σε άλλο σύστημα και να μη χάσω τα δεδομένα. Αλλιώς θα πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μέσα είναι όλα αντίγραφα και δεν έχω σοβαρά αρχεία. Ps. Δεν έχω raid προφανως. Καθώς δίσκος λειτουργεί ως αυτόνομος 3 ώρες πριν, το μέλος Arkan έγραψε: Αν θέλεις να βλέπεις από κινητό/tablet με το application, πρέπει να αγοράσεις την εφαρμογή. Αν θες να μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο στην εκάστοτε συσκευή για να το δεις "local", θα πρέπει να έχεις plex pass. Αν έχεις plex server στο NAS και θες να δεις από υπολογιστή, μπορείς είτε να μπεις μέσω browser είτε από το application και να δεις από όπου θες, χωρίς να πληρώσεις. Εγώ έτσι παίζω. Έχω τον server στο σπίτι και πολλές φορές βλέπω από τον υπολογιστή στην δουλειά (δεν είναι αυτό που νομίζεις αφεντικό), χωρίς να έχω πληρώσει το pass. Και για τις φορές που μπορεί να θέλω να δω καμιά βλακεία στο κινητό όταν κάνω διάλειμμα, έχω αγοράσει την εφορμογή από το playstore, κάπου στα 4-5€. Όσο για τους υπότιτλους, γενικά δεν έχω θέμα. Παίζει κανονικά ό,τι του βάλω. Μπορεί να θέλει να πειράξεις τίποτα; Έχει 1-2 ρυθμίσεις για τους υπότιτλους που μπορείς να δεις. Ναι το είδα και εγώ μετά, χρεώνουν τις mobile εφαρμογές. Δε με νοιάζει βέβαια γιατί εγώ από GoogleTV Chromecast θα το τρέχω που εκεί είναι δωρεάν. Το κατέβασα και δε μου ζήτησε κάτι εκεί και το λέει και στις συχνές ερωτήσεις Με υπότιτλους κομπλέ απλα είχε θέμα ένα συγκεκριμένο αρχείο και έτυχε να είναι το πρώτο που δοκίμασα. Να ρωτήσω, όταν είσαι σπίτι, σου στέλνει τα αρχεία.μεσω δικτύου η μέσω ίντερνετ? Επειδή δε καίγομαι για εκτός σπιτιού, θέλω κυρίως να έχω το Synology σ εενα δωμάτιο και το chromecast στη κρεβατοκάμαρα και δε θέλω να φορτώνω το ίντερνετ μου. Οπότε ελπίζω να καταλαβαίνει πότε οι συσκευές είναι σε τοπικό δίκτυο και πότε όχι σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Τρίτη at 09:48 πμ #12 Κοινοποίηση Τρίτη at 09:48 πμ 20 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε: Να ρωτήσω, όταν είσαι σπίτι, σου στέλνει τα αρχεία.μεσω δικτύου η μέσω ίντερνετ? Επειδή δε καίγομαι για εκτός σπιτιού, θέλω κυρίως να έχω το Synology σ εενα δωμάτιο και το chromecast στη κρεβατοκάμαρα και δε θέλω να φορτώνω το ίντερνετ μου. Οπότε ελπίζω να καταλαβαίνει πότε οι συσκευές είναι σε τοπικό δίκτυο και πότε όχι σωστά? Local είναι. Έχει τύχει μερικές φορές παλιότερα να μην έχω ίντερνετ και δούλευε κανονικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Τρίτη at 01:57 μμ Author #13 Κοινοποίηση Τρίτη at 01:57 μμ (edited) Κάτι άλλο πολυ βασικό, επειδη δε θελω να το δουλευω συνεχεια (για να μη καιω ρευμα ολο το 24ωρο, μη ριχνω τη ζωη στους δισκους κλπ) τα βραδια θελω να το κλεινω. Παρατηρω οτι χανει την ωρα, και με καθε επανεκινηση την επομενη μερα γυρναει σε 1/1/2000 και μου δημιουργει θεματα. Με αυτο μπορω να κανω κατι? Έγινε επεξεργασία Τρίτη at 02:05 μμ από therock Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Τρίτη at 05:33 μμ #14 Κοινοποίηση Τρίτη at 05:33 μμ Μπορείς να αναζητήσεις την μπαταρία για το CMOS που λογικά έχει και να την αντικαταστήσεις με μία που δεν έχει αδειάσει. Επίσης, το να ανοιγοκλείνεις τους δίσκους κάθε μέρα, τους καταπονεί με κάποιους τρόπους περισσότερο από ό,τι να λειτουργούν συνεχώς. Αυτό προφανώς δε σε βοηθά στην κατανάλωση, αλλά θα πρέπει να σταθμίσεις τι σου είναι πιο σημαντικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Τρίτη at 06:40 μμ #15 Κοινοποίηση Τρίτη at 06:40 μμ 4 ώρες πριν, το μέλος therock έγραψε: Με αυτο μπορω να κανω κατι? Να μη βγαζεις τη πριζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Τρίτη at 08:07 μμ Author #16 Κοινοποίηση Τρίτη at 08:07 μμ 2 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Μπορείς να αναζητήσεις την μπαταρία για το CMOS που λογικά έχει και να την αντικαταστήσεις με μία που δεν έχει αδειάσει. Επίσης, το να ανοιγοκλείνεις τους δίσκους κάθε μέρα, τους καταπονεί με κάποιους τρόπους περισσότερο από ό,τι να λειτουργούν συνεχώς. Αυτό προφανώς δε σε βοηθά στην κατανάλωση, αλλά θα πρέπει να σταθμίσεις τι σου είναι πιο σημαντικό. Εισαι σιγουρος για αυτο? Με το ιδιο σκεπτικο κανουμε ζημια στους δισκους στο PC και το λαπτοπ που ανοιγοκλεινουμε συνεχεια. Αλλα οκ εστω οτι ισχυει και θα κρατησουν παραπανω αν το εχω μονιμως ανοικτο απο το να ανοιγοκλεινω κατα βακουληση... Εκατσα και εκανα καποιους προχειρους υπολογισμους για το ρευμα Στη σελιδα γραφει τι εχει 65w καταναλωση. Εστω οτι οντως καιει τοσο στο μεγιστο, και λειτουργει 24/7. Αυτο βγαινει 45kwh το μηνα. Με 10 λεπτα η μια στη δεη, παμε γυρω στα 4,5 ευρω το μηνα. Χοντρικα ολα αυτα, πως σας ακουγεται σαν αριθμος? Νομιζω ειναι καλυτερο απο το να τα δινω σε filehosting... Γιατι εχω και gigabit ταχυτητες, σε σχεση με τα μεγιστα της vdsl που θα εχω απο filehoster Αλλα το ποσο θα κρατησουν οι δισκοι παραμενοι για μενα μια ανυσηχια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts