therock Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Ρε παιδιά Sorry αλλά επειδή δε τα πάω καλά με τα δικτυακά θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Έχω ένα Synology Nas το DSLIM620. Το είχα σεταρει στο παρελθόν αλλά έπαψα να το χρησιμοποιώ και το είχα αφήσει στην άκρη. Τώρα το ξεθάψα ξανα να αρχίσω πάλι να πειραματίζομαι και δε θυμάμαι πως λειτουργεί το παραμικρό. Ας αρχίσουμε λίγο με τα βασικά. Έχω μέσα 2 δίσκους (τους οποίους σίγουρα είχα φορμαρει σε ext3/4 και είχα εγκαταστήσει μέσα το λειτουργικό του). Το συνέδεσα με το router του σπιτιού, το άνοιξα, και τώρα δε θυμάμαι κάνα πως μπορώ να το βρω... Κατέβασα το Synology assistant και δε το βλέπει σε κάποια στο δίκτυο. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 2 ώρες πριν #2 Κοινοποίηση 2 ώρες πριν Μήπως είχε μπει κάποια στατική ip σε διαφορετικό εύρος από αυτό του τωρινού σου router; Σε αυτήν την περίπτωση, κάνε ένα ip scan με το advanced ip scanner στις πιθανότερες ip και ίσως το εντοπίσεις έτσι. Δηλαδή scan σε 192.168.0.1-254, σε 192.168.1.1-254, 192.168.2.1-254 οι οποίες είναι συνήθως χρησιμοποιούμενες από τα router που δίνουν οι isp στην Ελλάδα. Τώρα τελευταία έχω δει και κάτι fritz με κάτι 172.x.x.x αλλά θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τις άλλες και μετά βλέπεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric 2 ώρες πριν #3 Κοινοποίηση 2 ώρες πριν Κάνε του ένα reset. Άνοιξε online manual της συσκευής, πάτα CTRL+F, πληκτρολόγησε τη λέξη reset και πάτα Enter. Σελίδα 4, reset button. Επειδή είναι πολύ πιθανό να μη θυμάσαι πού έχεις το manual, κατέβασέ το, να το έχεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct 1 ώρα πριν #4 Κοινοποίηση 1 ώρα πριν Ό,τι έγραφα κι εγώ ότι θα ξεμπερδέψεις ταχύτερα με reset. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 1 ώρα πριν Author #5 Κοινοποίηση 1 ώρα πριν Ναι παίζει να του είχα δώσει static IP και τώρα εκεί να χει μπλοκάρει. Θα κάνω ένα IP search και αν δεν να δούμε το reset. Να ρωτήσω με το reset χάνονται όλα όσα έχω στους δίσκους? Δε θυμάμαι τι είχα μέσα και δε θέλω να τα χάσω... Επίσης μήπως είναι καλύτερα αντί να το συνδέσω στο router να το συνδέσω με Ethernet στο PC απευθείας μήπως έτσι το βρει ευκολότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct 1 ώρα πριν #6 Κοινοποίηση 1 ώρα πριν Κάνε το πρώτο reset, για να γυρίσεις σε defaults: IP, DNS, admin password. Τα δεδομένα σου μένουν ως έχουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 1 ώρα πριν Author #7 Κοινοποίηση 1 ώρα πριν (edited) Οκ και θυμόμαστε ποια είναι τα default IP και logins? Στο manual έλεγε find.synology.com αλλά λογικά θα μου το βρει και το assistant μόλις κάνω το reset. Μετά ήτανε admin/admin αν δε κάνω λάθος? Παιδιά άκυρο μπήκα.... Το συνέδεσα απευθείας στο λάπτοπ και το βρήκα το Synology assistant. Είδε μια IP τύπου 169.254.38.x Πως το κάνω να μπει στη κλασσική 192.168.1.x τοπολογία ώστε να το συνδέσω τώρα στο ρούτερ και να το βλέπουν όλες οι συσκευές στο δίκτυο? Έγινε επεξεργασία 1 ώρα πριν από therock Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct 58 λεπτά πριν #8 Κοινοποίηση 58 λεπτά πριν Έχεις DHCP server στο δίκτυό σου; Κάνε reboot το Synology όσο είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο και θα πάρει κανονική IP. Αυτή που βλέπεις είναι μία που πήρε προσωρινά, εφόσον δεν είχε πάρει κανονική από τον DHCP server. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock 17 λεπτά πριν Author #9 Κοινοποίηση 17 λεπτά πριν Του Βάλα μια fixed στη Lan2 και τώρα μπαίνω κανονικά όταν την χτυπάω. -Βλέπω είχε μείνει στην 6.2 DSM. Αξίζει λέτε να περάσω μια πιο καινούρια Τώρα Παλεύω τώρα να στήσω το Plex Server. Του Βάλα ένα φάκελο και του δωσα δικαιώματα να τον διαβάζει το Plex. Πρώτο ερώτημα αν ξέρει κάποιος μου ζητάει να πληρώσω το Plex για να στριμαρω τα αρχεία μου. Ειναι όντως απαραίτητο αυτό? Του πέρασα ένα mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά δεν βλέπω να πιάνει τον υπότιτλο όταν παίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts