Jump to content

suse linux server

nikonick

Recommended Posts

υπάρχει καμια δωρεάν διανομή για suse linux server η κάποιο άλλο linux server (με γραφικό περιβάλλον) που να τρέχει σε server dell poweredge 630, fujitsu primergy tx 1330

έχω κάποιους δίσκους με τα αρχεία μου οποτε σκεφτούμε να αγοράσω κάποιον server 

έχω σκεφτεί και την λύση του ''nas'' για file storage αλλα αυτό θα κοστίσει πολλά περισσότερα από τι να αγοράσω ένα server

μιλάμε για μεταχειρισμένο server γύρω στα 160 ευρώ με μνήμη 32 gb και οκτώ θέσεις για δίσκους sata (8 2.5'' - 4 3.5'')

1 λεπτό πριν, το μέλος trendy έγραψε:

Νομίζω ότι και τα 2 θέλουν λίγο μελέτη πριν στηθούν.

Εγώ κατέληξα στο OMV το οποίο μου πήρε μερικές μέρες να το φέρω στα μέτρα μου.

το εχω στήσει πρόχειρα σε ενα πολύ παλιο h/w με έναν εξωτερικο δισκο. και δουλευει μπομπα εδω και ενα 3μηνο δεν εχει κανει κιχ

σκοπος μου ηταν να πειραματιστώ εκ του ασφαλούς να εξοικειωθω μαζι του πριν ριξω τους δισκους μου με τα αρχεια πανω του (με εχει κουτασει να τους εχω σε usb dock station)

ενώ ουσιαστικά εχω καταφέρει να κανω οτι θελω (σχεδόν) μου φαίνεται πολυ περίπλοκο. ολη η φιλοσοφία του δλδ

προφανώς επειδή είμαι ο κλασικος windows user και noob-ας af! 

χαιρετώ όλους,

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

το θέμα με αυτούς τους servers είναι ότι δεν μπορούν να τρέξουν τις νέες εκδόσεις οποτε πρέπει να βρω κάποια έκδοση του 2012, το open media vault φαίνεται καλή λύση αλλα ούτε και αυτό μάλλον θα τρέχει...

η άλλη λύσης για μένα θα ήτανε να βρω κάποιο ''rack hard disk enclosure''  που να παίρνει ας πούμε 8 δίσκους οποτε μπαίνουνε όλοι οι δίσκοι εκεί και όλα μια χαρά...

Κάτι σε unraid θα κοιτούσες; Δεν είναι δωρεάν σαν τα άλλα, αλλά νομίζω πως πρέπει να παίζει παντού. Εγώ το έχω σε ένα αρχαίο workstation με έναν Xeon W3540 του '09.

Του έχω πετάξει πάνω 4 δίσκους με τον έναν να είναι parity μήπως γίνει καμιά χαζομάρα, να μην χάσω τίποτα και του φόρτωσα διάφορες εφαρμογές και παίζει.

• Like 1

1 hour ago, Arkan said:

Xeon W3540 του '09

Και το τρέχεις 24/7; Μήπως να πάρεις ένα σύγχρονο μικρό ~100-200€ και να κάνεις απόσβεση από το ρεύμα σε 2-3 χρόνια;

Εκτός αν είναι ο Plex Server στη δουλειά, οπότε πάω πάσο! 🤣

28 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Και το τρέχεις 24/7; Μήπως να πάρεις ένα σύγχρονο μικρό ~100-200€ και να κάνεις απόσβεση από το ρεύμα σε 2-3 χρόνια;

Εκτός αν είναι ο Plex Server στη δουλειά, οπότε πάω πάσο! 🤣

Προς το παρόν, ναι. Σκέφτομαι με τι να το αντικαταστήσω. Κατά προτίμηση με χώρο για σκληρούς. Θα δείξει.
Idle τρώει ~85W, κάποια στιγμή σίγουρα θα πρέπει να αλλαχτεί.

Στην δουλειά έχουμε τον παλιό server του υποκαταστήματος που μας έστειλαν και ο "υπεύθυνος" απλώς τον έχει ανοιχτό να τρώει ρεύμα και σκόνη. Χμμμμμμμμ

καλησπέρα σε όλους,

φιλε arkan δεν είναι θέμα χρημάτων απλά θέλω κάτι που να μου κάνει την δουλειά, σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου

κοιτάζοντας πριν λίγο στο ebay για server βρήκα το ''netgear  ready nas'' και μάλλον είναι η λύση για μένα

από τι βλέπω υπάρχουνε διαφορετικά μοντέλα που μπορούν να χωρέσουνε μέχρι και 16 δίσκους οποτε είμαι ok

ίσως να κατεβάσω  και καμια έκδοση suse linux server για να την τρέξω μέσω virtual machine  να δω τι γίνεται

On 18/11/2024 at 3:48 ΜΜ, το μέλος nikonick έγραψε:

το θέμα με αυτούς τους servers είναι ότι δεν μπορούν να τρέξουν τις νέες εκδόσεις οποτε πρέπει να βρω κάποια έκδοση του 2012, το open media vault φαίνεται καλή λύση αλλα ούτε και αυτό μάλλον θα τρέχει...

Γιατί δεν μπορούν να τις τρέξουν;

στις σελίδες των κατασκευαστών το λέει ότι μονο τα ακόλουθα os υποστηρίζονται...

hp proliant gen7 / gen 8 windows server 2008 / 2008 r2  2012 r2 - suse linux  server

fujitsu primergy t1330 m1 / m2 / m3 windows server 2008 / 2008 r2  2012 r2 - suse linux server 2009 - 2012

για hp proliant (tower - rack) g9 / gen 10 windows server 2016 suse linux 2009 - 2012

ίσως να είναι θέμα με τα drivers (ethernet)

για του servers της cisco c220 / c240 υπάρχει θέμα και με το firmware οποτε ούτε αυτοί οι servers δέχονται windows server 2015...

μπορεί να υπάρχει τρόπος να γίνει εγκατάσταση του windows server 2016 με τα drivers του windows server 2012 r2...

αυτό όμως δεν το ξέρω οποτε δεν μπορώ να κάτι περισσότερο

οι servers που παίρνουνε windows server 2016 - 2019 είναι πολύ πιο ακριβοί...