nikonick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 υπάρχει καμια δωρεάν διανομή για suse linux server η κάποιο άλλο linux server (με γραφικό περιβάλλον) που να τρέχει σε server dell poweredge 630, fujitsu primergy tx 1330 έχω κάποιους δίσκους με τα αρχεία μου οποτε σκεφτούμε να αγοράσω κάποιον server έχω σκεφτεί και την λύση του ''nas'' για file storage αλλα αυτό θα κοστίσει πολλά περισσότερα από τι να αγοράσω ένα server μιλάμε για μεταχειρισμένο server γύρω στα 160 ευρώ με μνήμη 32 gb και οκτώ θέσεις για δίσκους sata (8 2.5'' - 4 3.5'') Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Τετάρτη at 10:30 πμ #2 Κοινοποίηση Τετάρτη at 10:30 πμ To Suse είναι διανομή από μόνη της. Κοίτα τα OpenMediaVault και TrueNas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Τετάρτη at 10:44 πμ #3 Κοινοποίηση Τετάρτη at 10:44 πμ 12 λεπτά πριν, το μέλος trendy έγραψε: OpenMediaVault και TrueNas. ποιο απο τα δυο αυτα ειναι πιο ευκολο στην χρηση/στησιμο για noob-αδες σαν και του λογου μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Τετάρτη at 10:48 πμ #4 Κοινοποίηση Τετάρτη at 10:48 πμ Νομίζω ότι και τα 2 θέλουν λίγο μελέτη πριν στηθούν. Εγώ κατέληξα στο OMV το οποίο μου πήρε μερικές μέρες να το φέρω στα μέτρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Τετάρτη at 10:56 πμ #5 Κοινοποίηση Τετάρτη at 10:56 πμ 1 λεπτό πριν, το μέλος trendy έγραψε: Νομίζω ότι και τα 2 θέλουν λίγο μελέτη πριν στηθούν. Εγώ κατέληξα στο OMV το οποίο μου πήρε μερικές μέρες να το φέρω στα μέτρα μου. το εχω στήσει πρόχειρα σε ενα πολύ παλιο h/w με έναν εξωτερικο δισκο. και δουλευει μπομπα εδω και ενα 3μηνο δεν εχει κανει κιχ σκοπος μου ηταν να πειραματιστώ εκ του ασφαλούς να εξοικειωθω μαζι του πριν ριξω τους δισκους μου με τα αρχεια πανω του (με εχει κουτασει να τους εχω σε usb dock station) ενώ ουσιαστικά εχω καταφέρει να κανω οτι θελω (σχεδόν) μου φαίνεται πολυ περίπλοκο. ολη η φιλοσοφία του δλδ προφανώς επειδή είμαι ο κλασικος windows user και noob-ας af! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick 3 ώρες πριν Author #6 Κοινοποίηση 3 ώρες πριν χαιρετώ όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις το θέμα με αυτούς τους servers είναι ότι δεν μπορούν να τρέξουν τις νέες εκδόσεις οποτε πρέπει να βρω κάποια έκδοση του 2012, το open media vault φαίνεται καλή λύση αλλα ούτε και αυτό μάλλον θα τρέχει... η άλλη λύσης για μένα θα ήτανε να βρω κάποιο ''rack hard disk enclosure'' που να παίρνει ας πούμε 8 δίσκους οποτε μπαίνουνε όλοι οι δίσκοι εκεί και όλα μια χαρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts