Jump to content

suse linux server

nikonick

Recommended Posts

υπάρχει καμια δωρεάν διανομή για suse linux server η κάποιο άλλο linux server (με γραφικό περιβάλλον) που να τρέχει σε server dell poweredge 630, fujitsu primergy tx 1330

έχω κάποιους δίσκους με τα αρχεία μου οποτε σκεφτούμε να αγοράσω κάποιον server 

έχω σκεφτεί και την λύση του ''nas'' για file storage αλλα αυτό θα κοστίσει πολλά περισσότερα από τι να αγοράσω ένα server

μιλάμε για μεταχειρισμένο server γύρω στα 160 ευρώ με μνήμη 32 gb και οκτώ θέσεις για δίσκους sata (8 2.5'' - 4 3.5'')

1 λεπτό πριν, το μέλος trendy έγραψε:

Νομίζω ότι και τα 2 θέλουν λίγο μελέτη πριν στηθούν.

Εγώ κατέληξα στο OMV το οποίο μου πήρε μερικές μέρες να το φέρω στα μέτρα μου.

το εχω στήσει πρόχειρα σε ενα πολύ παλιο h/w με έναν εξωτερικο δισκο. και δουλευει μπομπα εδω και ενα 3μηνο δεν εχει κανει κιχ

σκοπος μου ηταν να πειραματιστώ εκ του ασφαλούς να εξοικειωθω μαζι του πριν ριξω τους δισκους μου με τα αρχεια πανω του (με εχει κουτασει να τους εχω σε usb dock station)

ενώ ουσιαστικά εχω καταφέρει να κανω οτι θελω (σχεδόν) μου φαίνεται πολυ περίπλοκο. ολη η φιλοσοφία του δλδ

προφανώς επειδή είμαι ο κλασικος windows user και noob-ας af! 

χαιρετώ όλους,

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

το θέμα με αυτούς τους servers είναι ότι δεν μπορούν να τρέξουν τις νέες εκδόσεις οποτε πρέπει να βρω κάποια έκδοση του 2012, το open media vault φαίνεται καλή λύση αλλα ούτε και αυτό μάλλον θα τρέχει...

η άλλη λύσης για μένα θα ήτανε να βρω κάποιο ''rack hard disk enclosure''  που να παίρνει ας πούμε 8 δίσκους οποτε μπαίνουνε όλοι οι δίσκοι εκεί και όλα μια χαρά...