BasiliCeLew Δημοσιεύτηκε Κυριακή at 04:20 μμ #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Κυριακή at 04:20 μμ (edited) Καλησπέρα σε όλους. Μετά από 2.5 χρόνια υπερβολικής χρήσης βλέπω να ξεκινάει και να χαλάει το Logitech MX Vertical, περίμενα να κρατήσει λίγο περισσότερο. - Ξεκίνησε να λιώνει το επιφανειακό λάστιχο σε πολλά σημεία - Ξεκίνησε να χάνει κλικ , συγκεκριμένα το κάνει στο drag οπότε αποεπιλέγει ότι διαλέξω και το να δουλεύω με "Shift" και κλικ γίνεται κουραστικό. Μιλάμε για average 9ωρη χρήση καθημερινά. Από τότε που το αγόρασα εξαφανίστηκαν οι πόνοι στο καρπό και σε τεράστιο βαθμό στους τένοντες, οπότε σκέφτομαι είτε να αγοράσω το ίδιο είτε να δοκιμάσω κάτι το οποίο ίσως είναι και ακόμα πιο εργονομικό ή να δοκιμάσω και κάτι τελείως διαφορετικό. Έχω αρκετά μεγάλο χέρι / δάχτυλα. το μέγεθος του MX Vertical είναι οριακά οκ ώστε να μην μου φανεί μικρό και να με ενοχλεί (οκ για κάποιους το συγκεκριμένο είναι τεράστιο). Οπότε στην επιλογή του Lift Vertical βγαίνει εκτός μιας και είναι υπερβολικά μικρό για εμένα. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο εκτός από το MX Vertical και το Lift Vertical της Logitech. Edit: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο budget. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έγινε επεξεργασία Κυριακή at 04:22 μμ από BasiliCeLew Προσθήκη budget Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric 21 ώρες πριν #2 Κοινοποίηση 21 ώρες πριν Βασική εργονομική προϋπόθεση για το ποντίκι είναι, να ακουμπάς τον αγκώνα σου και το "μήλο" του καρπού στην επιφάνεια που αυτό κινείται (προφανώς επάνω στο γραφείο), και να κινείς το ποντίκι μόνο με τα δάχτυλα. Αφού το έχεις συνηθίσει και είσαι ευχαριστημένος, πάρε το ίδιο, ή κάποιο MX master. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros 21 ώρες πριν #3 Κοινοποίηση 21 ώρες πριν Ασχετο αλλα σχετικο μιας και εγω θα ηθελα να δοκιμασω καποιο vertical Το εχουν στα μαγαζια για δοκιμη ή η αγορα ειναι hit or miss ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast 21 ώρες πριν #4 Κοινοποίηση 21 ώρες πριν Με τη σειρά: Δεν έχω υπόψη μου άλλο εξίσου καλό. Έχω δουλέψει κάποια φτηνά "κάθετα" ποντίκια, αλλά το Logitech είναι αρκετά καλύτερο (και ακριβότερο). Η εργονομία είναι δύσκολο άθλημα - μπορείς να ακολουθείς όλες τις θεωρίες, αλλά ο καθένας πρέπει να βρει και τον εξοπισμό που ταιριάζει στον ίδιο. Κι εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις ένα ΜΧ Master. Δεν είναι κάθετο, αλλά με βολεύουν πολύ οι καμπύλες του. Κάθετα είναι πιο σπάνιο να βρεις για δοκιμή. Ο Κωτσόβολος έχει αρκετή ποικιλία σε Logitech, πιθανόν να έχεις τύχη εκεί. MX Master έχει σίγουρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros 20 ώρες πριν #5 Κοινοποίηση 20 ώρες πριν MX Master (το πρωτο) εχω και στο σπιτι Θελω να κανω μια αλλαγη , αν και το mx master 3s φαινεται μονοδρομος , ισως το vertical να ειναι καλη εναλλακτικη μιας και κλεινω 10ωρα στον υπολογιστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew 4 ώρες πριν Author #6 Κοινοποίηση 4 ώρες πριν 16 ώρες πριν, το μέλος Oric έγραψε: Βασική εργονομική προϋπόθεση για το ποντίκι είναι, να ακουμπάς τον αγκώνα σου και το "μήλο" του καρπού στην επιφάνεια που αυτό κινείται (προφανώς επάνω στο γραφείο), και να κινείς το ποντίκι μόνο με τα δάχτυλα. Αφού το έχεις συνηθίσει και είσαι ευχαριστημένος, πάρε το ίδιο, ή κάποιο MX master. Ναι για αυτό έχω και Standing Desk οπότε σε όποια στάση κάτσω προσαρμόζω πάντα το ύψος του μπράτσου, αν και ο κύριος πόνος φάνηκε ότι ήταν από την στάση του καρπού. Μετά από 3 μήνες τεράστια τυράννιας και πόνους στους καρπούς αγόρασα: Καρέκλα, Standing Desk, πληκτρολόγιο και pad, και το vertical mouse. Τώρα δεν έχω σχεδόν καθόλου πόνους απλά όταν "χτυπάει" 10ωρα βάζω reminder στο γραφείο κάθε 3ώρες να κάνω διάλλειμα γιατί βλέπω ότι κουράζομαι όταν ο αντίχειρα πρακτικά μένει πολύ ώρα ακίνητος οπότε προσπαθώ να χρησιμοποιώ και όσο γίνεται τα κουμπιά συντομεύσεων. Και αλλάξω και στάση στο πως κάθομαι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage 4 ώρες πριν #7 Κοινοποίηση 4 ώρες πριν @BasiliCeLew εχεις δοκιμασει να κανει ασκησεις για να ενδυναμωσεις τον βραχίονα σου? δλδ ολους τους μυς κατω απο τον αγκώνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew 4 ώρες πριν Author #8 Κοινοποίηση 4 ώρες πριν (edited) @BloodMageΝαι κάθε φορά που κάνω διάλλειμα όταν το θυμάμαι κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης γιατί "πιάνεται" πρακτικά από την ακινησία το χέρι. Δεν το κάνω όμως συστηματικά γιατί τώρα στα διαλλείματα πάλι δουλεύω και βάζω τα τηλεφωνήματα που πρέπει να κάνω για να "φεύγουν". Γενικά πρέπει να βρω μία ισορροπία μεταξύ δουλειάς και σωματικής άσκησης γιατί το έχω χάσει τελείως το τελευταίο χρόνο. Και επειδή δουλεύω από το σπιτι χάνω και την αίσθηση του χρόνου οπότε πολλές φορές πρακτικά καταλήγω να δουλεύω όλη μέρα. 16 ώρες πριν, το μέλος kpetros έγραψε: Ασχετο αλλα σχετικο μιας και εγω θα ηθελα να δοκιμασω καποιο vertical Το εχουν στα μαγαζια για δοκιμη ή η αγορα ειναι hit or miss ? Θεωρώ το trackball mouse hit or miss. Το vertical αν το πάρεις στο σωστό μέγεθος (αν έχεις μικρό προς μεσαίο καρπό πχ παίρνεις το Lift Vertical, και αν έχεις μεσαίο προς μεγάλο το MX Vertical) θα σου πάρει 2-3 μέρες να το συνηθίσεις και στην εβδομάδα θα "ξεχάσεις" ότι κάνεις και κάτι διαφορετικό. Απλά θα σου φανεί διαφορά μεγάλη στην αρχή από άποψη απόκρισης και πόσο γρήγορα μπορείς να κάνεις με το ποντίκι εναλλαγές γιατί πρέπει να συνηθίσεις το Vertical για να "φτάσεις" να το χρησιμοποιείς το ίδιο γρήγορα. Έγινε επεξεργασία 4 ώρες πριν από BasiliCeLew 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast 3 ώρες πριν #9 Κοινοποίηση 3 ώρες πριν 23 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: @BasiliCeLew εχεις δοκιμασει να κανει ασκησεις για να ενδυναμωσεις τον βραχίονα σου? δλδ ολους τους μυς κατω απο τον αγκώνα Προς αυτή την κατεύθυνση κάποιος μπορεί να δει τα powerballs / γυροσκοπικές μπάλες ενδυνάμωσης. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts