Jump to content

Επιλογή καινούριου εργονομικού ποντικού

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από 2.5 χρόνια υπερβολικής χρήσης βλέπω να ξεκινάει και να χαλάει το Logitech MX Vertical, περίμενα να κρατήσει λίγο περισσότερο.
- Ξεκίνησε να λιώνει το επιφανειακό λάστιχο σε πολλά σημεία
- Ξεκίνησε να χάνει κλικ , συγκεκριμένα το κάνει στο drag οπότε αποεπιλέγει ότι διαλέξω και το να δουλεύω με "Shift" και κλικ γίνεται κουραστικό.

Μιλάμε για average 9ωρη χρήση καθημερινά.

Από τότε που το αγόρασα εξαφανίστηκαν οι πόνοι στο καρπό και σε τεράστιο βαθμό στους τένοντες, οπότε σκέφτομαι είτε να αγοράσω το ίδιο είτε να δοκιμάσω κάτι το οποίο ίσως είναι και ακόμα πιο εργονομικό ή να δοκιμάσω και κάτι τελείως διαφορετικό.

Έχω αρκετά μεγάλο χέρι / δάχτυλα. το μέγεθος του MX Vertical είναι οριακά οκ ώστε να μην μου φανεί μικρό και να με ενοχλεί (οκ για κάποιους το συγκεκριμένο είναι τεράστιο).
Οπότε στην επιλογή του Lift Vertical βγαίνει εκτός μιας και είναι υπερβολικά μικρό για εμένα. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο εκτός από το MX Vertical και το Lift Vertical της Logitech.

Edit: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο budget.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
Προσθήκη budget

Βασική εργονομική προϋπόθεση για το ποντίκι είναι, να ακουμπάς τον αγκώνα σου και το "μήλο" του καρπού στην επιφάνεια που αυτό κινείται (προφανώς επάνω στο γραφείο), και να κινείς το ποντίκι μόνο με τα δάχτυλα. Αφού το έχεις συνηθίσει και είσαι ευχαριστημένος, πάρε το ίδιο, ή κάποιο MX master. 

Με τη σειρά:

Δεν έχω υπόψη μου άλλο εξίσου καλό. Έχω δουλέψει κάποια φτηνά "κάθετα" ποντίκια, αλλά το Logitech είναι αρκετά καλύτερο (και ακριβότερο).

Η εργονομία είναι δύσκολο άθλημα - μπορείς να ακολουθείς όλες τις θεωρίες, αλλά ο καθένας πρέπει να βρει και τον εξοπισμό που ταιριάζει στον ίδιο. Κι εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις ένα ΜΧ Master. Δεν είναι κάθετο, αλλά με βολεύουν πολύ οι καμπύλες του.

Κάθετα είναι πιο σπάνιο να βρεις για δοκιμή. Ο Κωτσόβολος έχει αρκετή ποικιλία σε Logitech, πιθανόν να έχεις τύχη εκεί. MX Master έχει σίγουρα.

MX Master (το πρωτο) εχω και στο σπιτι 😄 

Θελω να κανω μια αλλαγη , αν και το mx master 3s φαινεται μονοδρομος , ισως το vertical να ειναι καλη εναλλακτικη μιας και κλεινω 10ωρα στον υπολογιστη