Jump to content



Macro-Automation software?


Recommended Posts

Χαιρετώ.!

Θέλω να κάνω κάποιους αυτοματισμούς-macros αλλα με βασικό στοιχείο την φωτογραφία , το TEXT της φωτογραφίας!

Δουλεψα με το ACTIONA κάνει τα πράγματα οπως θέλω "ολα" αλλα δεν ειναι καλό στο να αναγνωρίζει φωτογραφίες-text.

Πλεονεκτήματα που θέλω να εχει:

1.Ιδανικά να μπορώ να ορίσω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο στην οθόνη που θα ψάχνει για την φωτογραφία.
Το actiona ψάχνει σε όλη την οθόνη και θα ηταν προτιμότερο να μπορούσα να ορίσω ενα σημείο και να ψάχνει μονο εκει.

2.Η φωτογραφία που να ψάχνει και "if found DO THIS" "If not found do that" Ουσιαστικά ειναι 2 "προτάσεις" που ειναι και παρόμοιες μεταξύ τους, αλλα ειναι και σε φόντο με opacity αρα αλλαζει διαρκώς.

Ας υποθέσουμε οτι γραφέι το ενα "The Lab Commutiy FORUM" και το αλλο "The BALL Community FORUM".Και τα δυο αυτα ειναι το ενα κάτω απο το αλλο σε φόντο ξαναλέω που αλλάζει.
Με το actiona το κάνω να δουλεψει σωστά ΜΟΝΟ εαν το φόντο απο το screenshot Που θα βάλω ειναι το ιδιο με αυτο την ωρα που ψάχνει την φωτογραφία.Αν αλλαχτει το φοντο τότε δεν μπορεί να το διαβάσει γιατι δεν κάνει "match" την φωτογραφία.Με λίγα λογια δεν αναγνωρίζει το text της φωτογραφίας αλλα τα pixels που έχει + οτι καμια φορά μπερδευει το πάνω με το κάτω γιατι οπως θα δείτε ειναι "ολοιδια" απλά αλλαζει ενα γράμμα. 


Αυτοι ειναι οι λόγοι που θα ήθελα και να μπορώ να ορίσω συγκεκριμένο(σταθερο) σημείο που θα ψάχνει για την φώτο(ωστε να μην μπερδευει το πάνω με το κάτω) και αυτος ειναι ο λόγος που θέλω να αναγνωρίζει το TEXT απο την φωτογραφία ωστε να μην μπερδευει οταν αλλαζει το background.


Δοκίμσα λίγο και το Macro Recorder αλλα μετά απο 2-3ωρες δοκιμών εκεινο μου εβγαλε αλλα προβλήματα(ισως επειδη εκανα κατι λάθος ειτε γαιτι εχει αλλου τύπου "λαθη".?Του ελεγα οτι θέλω να κανει Press/Release το κουμπί "P" πχ και ενω αν το έβαζα να τρέξει το macro μέσα σε notepad εβλεπα οτι το πατούσε το "P" μέσα στην εφαρμογή που με ενδιαφέρει ΔΕΝ το πατουσε.
Το μόνο που σκέφτηκα ειναι μηπως δεν το έκανε γιατι "δεν εβρισκε πεδιο" να το γράψει αλλα εγω δεν ηθελα νατο γράψει ηθελα απλά να το πατήσει:D(Το actiona με αυτο δεν μου εβγαλε ποτε λαθος)


Οπως και να εχει οποιος κατάφερε να διαβάσει το σεντονάκι τον ευχαριστώ και εαν ξέρει 1-2-3 software που να πιστευει οτι μπορούν να κάνουν αυτά που ζητάω ας μου τα πει.
Δεν με πειραζει εαν εχει ΕΦΑΠΑΞ χρέωση(οχι συνδρομή) και ειναι λογικά λεφτά 5-10-20-30euro(προτιμώ το δωρεαν φυσικα).

Ευχαριστώ



 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά το OCR είναι το προβλημά σου. Δε μπορεί να κουμπώσει κάποια OCR βιβλιοθήκη?

 

Επίσης δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός,

Δε μπορείς με το actiona να τρεξεις κάποιο άλλο utility που θα παρει screenshot το κομμάτι της οθόνης που θες και να το αποθηκευσει;

Και σε δευτερο χρόνο να παρεις την εικόνα και να την πας σε καποιο OCR (τοπικό ή remote) και να παρεις το κείμενο.

 

Υ.Γ. Αν είναι captcha, δε θα παιξει το απλο ocr.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.