Jump to content



Αγορά Laptop ~2000€ (με περιορισμούς)


sadako

Recommended Posts

Λοιπόν. Μια εταιρία με την οποία συνεργάζομαι θα μου αγοράσει ένα laptop, θα δηλωθεί στα έξοδά τους, οπότε θα γλιτώσω κι εγώ το ΦΠΑ, θα γλιτώσουν κι αυτοί χρήματα που θα έδιναν στην εφορία, win-win ;), καλούμαι να επιλέξω το μοντέλο.

 

Μπάτζετ έχω γύρω στα 2000€ (τιμή μαζί με το ΦΠΑ), οι περιορισμοί που αναφέρω είναι ότι μου ζήτησαν να είναι από κατάστημα που να μπορούμε να κάνουμε χρήση του άρθρου 39Α για άμεση αποφορολόγηση, οπότε λογικά δεν μπλέκουμε με σκρουτζομάγαζα ή αγορά από εξωτερικό (ξέρω ότι και από Amazon πχ μπορούν να πάρουν με επαγγελματικό λογαριασμό, αλλά δεν θα τους βάλω στην διαδικασία να δημιουργήσουν τώρα μόνο για εμένα). ΙΔΑΝΙΚΟ θα ήταν να γίνει αγορά από φυσικό κατάστημα Θεσσαλονίκη, αν και αυτό δεν μου διευκρινίστηκε αν είναι προτιμότερο ή απαραίτητη προτίμηση, οπότε μαζεύουμε προτάσεις και για τις 2 περιπτώσεις και το βλέπουμε στην πράξη.

 

Χρήση που κάνω αυτήν την περίοδο (πέραν της προφανούς office κλπ που το κάνουν και πολύ πιο αδύναμα laptop):
- Γραφιστικά (Photoshop & Illustrator)
- 3D μέσω 3DS Max (αν και ψήνω εδώ και καιρό την μετάβαση σε Blender) και 2D σε AutoCAD
- Unity (κι εδώ για αρκετό καιρό λέω να δοκιμάσω Unreal, δεν ξέρω αν έχουν διαφορετικές απαιτήσεις)
- Software Development (πέραν του Unity), ξεκίνησα προσφατα να πειραματίζομαι με Python (θα ήθελα να παίξω με ΑΙ, αν έχω καταλάβει καλά χρησιμοποιούν GPU κι αυτά)

 

Θα ήθελα ό,τι πάρω να έχει μια σχετική επεκτασιμότητα, δηλαδή να μπορώ να αλλάξω/προσθέσω κανένα Nvme στο μέλλον, ή ακόμα και να προσθέσω επιπλέον RAM. Οθόνη δεν θέλω κάτι πολύ μεγάλο (17άρες κλπ δηλαδή θα μου πήγαιναν κόντρα στην φορητότητα νομίζω).

 

Αν και διαχρονικά χρήστης Windows/Android (με εξαίρεση ένα iPad Air) μου πέρασε από το μυαλό να δοκιμάσω κάποιο Macbook, αλλά φοβάμαι ότι σε αυτό μπάτζετ θα περιοριστώ αρκετά.

 

Ξεκινάμε με κάποιες αρχικές προτάσεις και βλέπουμε

Έγινε επεξεργασία από sadako
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καθόλου άποψη για αυτές τις Nvidia RTX Ada, πώς τα πάνε πχ κόντρα στις 40xx.

 

Απλά φοβάμαι λίγο το downgrade σε VRAM από 8GB που έχω όλα αυτά τα τελευταία χρόνια (κι ας είναι μια ταπεινή 1070). Παρόλο που όπως ανέφερα το gaming δεν είναι προτεραιότητα, ή VRAM θα παίξει ρόλο ίσως σε GPU Render (κι ας μην το χρησιμοποιώ τόσο πολύ προς το παρόν), ενώ από ότι έχω καταλάβει βοηθάει και σε ΑΙ. 

Έγινε επεξεργασία από sadako
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, sadako said:

Δεν έχω καθόλου άποψη για αυτές τις Nvidia RTX Ada, πώς τα πάνε πχ κόντρα στις 40xx.

 

Τη 1000 σκέψου την ως μια αχαμνή RTX 4060. Λιγότερα shading units (2560 vs 3072), λιγότερη (6 vs 8 GB) και πιο αργή (192 vs 272 GB/s) μνήμη. Όμως, σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση από την desktop, για ~ τα 2/3 της απόδοσης. Για φορητό που δεν είναι desktop replacement είναι κοντά στο άνω όριο των προσδοκιών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.