Δημοφιλής Δημοσίευση navaho7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 (edited) Εδώ και 2-3 χρόνια σκεφτόμουν την αγορά ενός 3d printer. Γενικά έτρωγα πολλές ώρες σε site οπως το thingiverse και το printables και χάζευα έτοιμα μοντέλα. Να ξεκαθαρίσω ότι έχω τόση σχέση με το σχέδιο, όση έχει το σκυλί μου με την καθαριότητα. Απλά εγώ δεν μισώ το σχέδιο, απλώς δεν το έχω Στην αρχή ο στόχος ήταν κάποια έκδοση του Creality Ender 3, αλλά το γεγονός ότι ήθελε πολλή ενασχόληση για να τυπώσει πρώτη φορά (θέλει στήσιμο) και ακόμη περισσότερη για να έρθει σε καλό επίπεδο, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο μου, με απέτρεπαν. Οι Prusa, από την άλλη, που είναι πάρα πολύ καλοί, είναι way out of budget, τουλάχιστον για πρώτο εκτυπωτή Οπότε όταν είδα ότι η bambu lab έβγαλε προσφορές στους εκτυπωτές της, έκανα το βήμα και αγόρασα τον A1 Mini Ο εκτυπωτής ήρθε έτοιμος στημένος. Φωτογραφίες από το unboxing και το στήσιμο δεν υπάρχουν, μιας και δεν είχα σκοπό να γράψω κάποιο review, αλλά στην πράξη: έβγαλα τα προστατευτικά φελιζόλ, έκοψα ένα tie wrap, έβαλα το στήριγμα του filament, ένα σωληνάκι για να οδηγεί το filament στην κεφαλή, έβαλα το στήριγμα για τον καθαρισμό της μύτης από υπολείματα filament, έσφιξα τρεις βίδες στη βάση για να είμαστε σίγουροι, και αν δεν ξέχασα κανένα βήμα έβαλα τον printer στο ρεύμα. Μετά από αυτά, ξεκίνησα το setup από την οθόνη αφής σε συνδυασμό με την εφαρμογή για το κινητό. Ο εκτυπωτής συνδέεται στο WiFi, οπότε μπορεί να μπει σε ένα random δωμάτιο του σπιτιού, ώστε να μην ενοχλεί και τα πάντα γίνονται απομακρυσμένα. Ακολούθησε ένα 15λεπτο calibration, που όλη η συμμετοχή μου ήταν να πατήσω να αρχίσει Μετά από λίγο ο εκτυπωτής ήταν έτοιμος να δουλέψει. Πρώτη εκτύπωση, το hello world των 3d printers: benchy Μετά αρχίσαμε μια λάμπα για να αξιοποιήσω το led που έδιναν στο πακέτο Βάση για φόρτιση Samsung Galaxy watch Dust covers για ethernet και usb Τριφτήρι για τη γάτα Βάση για xiaomi wow stick ή όπως λέγεται Καινούρια πλήκτρα για το R36s καθώς και βάση (δε φαίνεται καλά αλλά εκεί είναι η κονσόλα) fidget βάση με αποθηκευτικό χώρο για το google nest hub στο κομοδίνο κλιπ με πώμα για τα σακουλάκια της κουζίνας, αλλά και stand για το ρολό της κουζίνας κλιπάκια για συμμάζεμα καλωδίων Σελιδοδείκτη για τα βιβλία της γυναίκας κ.α. τα περισσότερα από αυτά εκτυπώθηκαν απ'ευθείας από την εφαρμογή στο κινητό Ενώ τελευταία άρχισα να δοκιμάζω να χρησιμοποιώ τον slicer της bambu lab ώστε να προσαρμόζω τις εκτυπώσεις μου ή να βάζω πολλά πράγματα μαζί. Θέλει λίγο ψάξιμο όμως γιατί έχει άπειρες ρυθμίσεις. Δεν έχω μετρήσει κατανάλωση ακόμα, περιμένω να μου έρθουν κάποιες πρίζες της blitzwolf για να κάνω τις μετρήσεις μου Κάτι, που απ'ότι καταλαβαίνω είναι βασικό, η αγορά καλής ποιότητας filament. Τα δύο πρώτα ήταν φθηνά γιατί υπολόγιζα ότι θα πάνε υπέρ πίστεως και δοκιμών. Το πρώτο έφυγε απροβλημάτιστα όλο, αλλά το δεύτερο με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά, γιατί μοιάζει να μην είναι καλά τυλιγμένο, και να δυσκολεύει τον εκτυπωτή να το τραβήξει και να σταματάει τις εκτυπώσεις Συνολικά είμαι πολύ χαρούμενος από την αγορά αυτή. Είναι plug and play, πάρα πολύ εύχρηστος και γρήγορος. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που δεν τον πήρα με το AMS lite σύστημα, που δίνει δυνατότητα για 4 διαφορετικά filaments ταυτόχρονα. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα για εύκολα πολύχρωμα 3d prints, ή σε περίπτωση που χρειαστούν στηρίγματα στην εκτύπωση, να χρησιμοποιηθεί υλικό που διαλύεται πανεύκολα στο νερό. Ίσως στο black friday, θα δούμε Για όποια απορία έχετε και δεν κάλυψα, ρωτήστε, κι αν ξέρω και μπορώ να απαντήσω θα το κάνω ευχαρίστως. ΥΓ μια άλλη πολύ χρήσιμη εφαρμογή για το κινητό είναι το 3drop που λειτουργεί ως aggregator κάνει αναζήτηση στα μεγαλύτερα site για έτοιμα 3d models Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 11 από navaho7 συνειδητοποίησα ότι δεν είχα βάλει εικόνα του εκτυπωτή :p 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Σεπτέμβριος 12 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12 Είναι σχεδόν ο ορισμός του plug & play αυτοί οι εκτυπωτές. Τα ίδια κι εγώ με τον P1S. Υπερωρίες βαράει το μικρούλι βλέπω! Όσο για τα filaments, έχω πάρα πολύ καλές εκτυπώσεις με τα esun, ίδιες με της bambu. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις sunlu απροβλημάτιστα. Polymaker κάνουν δυνατά filaments, kingroon/jayo για πιο φθηνά. Έχει πράγμα να επιλέξεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
navaho7 Οκτώβριος 21 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21 (edited) Για όποιον ενδιαφέρεται, παρόμοιες αν όχι ίδιες με τις καλοκαιρινές, προσφορές από την Bambu: https://eu.store.bambulab.com/pages/black-friday-sale?from=banner#menu-printers-sale Εδιτ: Να πω και κάτι έξτρα. Γενικά με έχει καλύψει. Σήμερα πέτυχα στο reddit το /r/minilab και μπήκα στο τριπάκι να ασχοληθώ να σιάξω ένα 10" rack. Δεν μπορώ λόγω διαστάσεων του mini, ούτε στο διαγώνιο. Ήταν ένα μικρό ξενέρωμα, αλλά δεν αλλάζει τη γενικότερη πολύ θετική εμπειρία που έχω αυτούς τους δύο σχεδόν μήνες. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 21 από navaho7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Οκτώβριος 21 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21 Καμιά γνώμη για τον P1S; Και καμιά ιδέα τι εννοούν Limited Free Gift; Κάνα filament ή κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Οκτώβριος 22 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22 12 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: Για όποιον ενδιαφέρεται, παρόμοιες αν όχι ίδιες με τις καλοκαιρινές, προσφορές από την Bambu: https://eu.store.bambulab.com/pages/black-friday-sale?from=banner#menu-printers-sale Εδιτ: Να πω και κάτι έξτρα. Γενικά με έχει καλύψει. Σήμερα πέτυχα στο reddit το /r/minilab και μπήκα στο τριπάκι να ασχοληθώ να σιάξω ένα 10" rack. Δεν μπορώ λόγω διαστάσεων του mini, ούτε στο διαγώνιο. Ήταν ένα μικρό ξενέρωμα, αλλά δεν αλλάζει τη γενικότερη πολύ θετική εμπειρία που έχω αυτούς τους δύο σχεδόν μήνες. Προσφορές παντού. Η Bambu ξεκίνησε black Friday από τώρα μέχρι αρχές Δεκέμβρη, όλες σχεδόν έχουν ακόμη Halloween sales, με ξύνει η τσέπη Για ποιο rack λες; Μήπως μπορώ να κάνω κάποια κομμάτια εγώ, κάνω πειράματα με PETG + ASA. 11 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Καμιά γνώμη για τον P1S; Και καμιά ιδέα τι εννοούν Limited Free Gift; Κάνα filament ή κάτι άλλο; Τον πήρα αρχές Σεπτέμβρη, τον ξεπακέταρα, τον άνοιξα, έκανε calibration και από τότε απλώς δουλεύει. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με bed adhesion, ούτε με τίποτα άλλο. Και είναι ο πρώτος προσωπικός μου εκτυπωτής. Από ό,τι λένε, τα gifts θα είναι κάποια από τα maker kits. Αλλά δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο ακόμη. Filament βάζουν πάντα, ανάλογα την έκδοση που θα πάρεις. Αν θα είναι η combo, παίρνεις νομίζω 3 samples και 1 support sample. Αν πάρεις ξεχωριστά τον εκτυπωτή και το AMS, παίρνεις ένα sample (συνήθως πράσινο) με τον εκτυπωτή και με το AMS παίρνεις 3 νορμάλ κι 1 high temp reusable spools. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
navaho7 Οκτώβριος 22 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22 (edited) 17 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Και καμιά ιδέα τι εννοούν Limited Free Gift;Κάνα filament ή κάτι άλλο; κάποιο από τα maker kits. Σε εμένα είχε το led light, στον γαμπρό μου είχε το κιτ για το benchy. 5 ώρες πριν, το μέλος Arkan έγραψε: Και καμιά ιδέα τι εννοούν Limited Free Gift;Κάνα filament ή κάτι άλλο; Fully printable half-width server rack and trays by dalovering | Download free STL model | Printables.com WWW.PRINTABLES.COM This is a mini-server rack with equipment trays for common smart home hubs, raspberry pi 4B, the TP-Link TL-SG108E, etc |... κάτι τέτοιο θέλω να τυπώσω. ή έστω να πάρω τις ράγες και να τυπώσω τα faces Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 22 από navaho7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Οκτώβριος 22 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22 2 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: κάποιο από τα maker kits. Σε εμένα είχε το led light, στον γαμπρό μου είχε το κιτ για το benchy. Fully printable half-width server rack and trays by dalovering | Download free STL model | Printables.com WWW.PRINTABLES.COM This is a mini-server rack with equipment trays for common smart home hubs, raspberry pi 4B, the TP-Link TL-SG108E, etc |... κάτι τέτοιο θέλω να τυπώσω. ή έστω να πάρω τις ράγες και να τυπώσω τα faces Χμμμ, έχω αρκετό PETG ακόμη. Μπορεί να κάνω καμιά δοκιμή. Αν και δεν το χρειάζομαι γιατί έχω 19αρι rack, αλλά μπορώ να πειραματιστώ και να το δώσω πουθενά μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts