Jump to content

Μνήμες σε gigabyte motherboard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά όταν αγόρασα το πι-σι έκανα την μλκ να βάλω μόνο 512ΜΒ ΡΑΜ. Το πι-σι ήρθε με ένα dimm 512μβ double sided με τσιπάκια infineon (δε θυμάμαι ακριβώς τον τύπο). Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρω άλλα 512ΜΒ και να το κάνω dual channel. Από το μαγαζί πήρα ένα dimm kingston με τσιπάκια ΜΤ (micron technology) single sided το οποίο όμως είναι ασύμβατο με την ήδη υπάρχουσα μνήμη. Εάν τα βάλω σε διάταξη dual channel δεν δουλεύουν σε αυτή και δεν ξεκινάνε τα win. To ίδιο συμβαίνει και σε διάταξη singe channel.

Τι άλλη μνήμη να πάρω; (άλλη μάρκα). Η μητρική είναι η gigabyte 875P ULTRA (=8kxnp)!

Ευχαριστώ πολύ!

δεν παιζουν επειδη πρεπει τα στικακια να ειναι ομοια μεταξυ τους. Πρεπει να βρες ενα στικ που να εχει τουσ ιδιους χρονισμους και τσιπακια

Εγώ παίζω dual channel με τα εξής τσιπάκια:

1x256 PC2700 double-sided CL2.5 με τσιπάκια Buffalo

1x256 PC3200 double-sided CL3 με τσιπάκια Infineon

1x512 PC3200 single-sided CL2.5 με τσιπάκια Buffalo

Σε manual timings 7-3-3-2.5 και στα 333MHz κανένα πρόβλημα...

(Για 400MHz θα πρέπει μάλλον ν' ανεβάσω το CL και να βγάλω την PC2700, έκανα κι εγώ λ@λ@κί@ όταν την αγόρασα...)

Δοκίμασες κι εσύ με manual timings ή το έχεις στο by SPD?

Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 16:07]

Εγώ παίζω dual channel με τα εξής τσιπάκια:

1x256 PC2700 double-sided CL2.5 με τσιπάκια Buffalo

1x256 PC3200 double-sided CL3 με τσιπάκια Infineon

1x512 PC3200 single-sided CL2.5 με τσιπάκια Buffalo

Σε manual timings 7-3-3-2.5 και στα 333MHz κανένα πρόβλημα...

(Για 400MHz θα πρέπει μάλλον ν' ανεβάσω το CL και να βγάλω την PC2700, έκανα κι εγώ λ@λ@κί@ όταν την αγόρασα...)

Δοκίμασες κι εσύ με manual timings ή το έχεις στο by SPD?

Dual έχεις μόνο τα 512ΜΒ από τα 1024

Νομίζω το 'χαμε ξανασυζητήσει κάπου αυτό... (σε άλλο τόπικ)

Από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα? Δε θα πρεπε να μη γράφει η μητρική ότι το Dual channel είναι enabled? Και γιατί παίζει το configuration αυτό ακόμα και αν το 512άρι είναι στο dual channel slot?

Με βάση αυτό που λες θα έπρεπε να ενεργοποιείται το dual channel ακόμα και αν αντικαθιστούσα το 512άρι με ένα 256άρι!

Bρες τα χειρότερα spd timings δηλ από το πιο χειρότερο stick και βάλε αυτά στο bios. Λογικά πρέπει να δουλέψει. Και ανέβασε και λίγο το vmem

Έχεις τρια τσιπάκια. Οποιαδήποτε δυο αν τα βάλεις στις θέσεις για dual θα παίξουν dual.

Το άλλο ΔΕΝ θα συμμετέχει οπότε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις 1GB σε DUAL.

Ακόμα αν βάλεις 256 και 512 στις θέσεις για dual πάλι 512 θα είναι όχι 768.

Στο θέμα μας τώρα. Αν έχεις πχ ένα dimm που δουλεύει μόνο σε CL3 και ένα άλλο που ΔΕΝ δουλεύει με τίποτα σε CL3 τότε λογικό είναι να μην ξεκινά ούτε σε single channel.

Δοκίμασε να τα βάλεις να δουλέψουν στα 166 με 2.5-3-3 όπου σχεδόν όλες οι μνήμες παίζουν εκεί.

Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς και με μια 256μβ από πλαίσιο στη μητρική μου και σε κάθε περίπτωση που βάζω δύο dimmakiα μαζί παρουσιάζει errors. όταν τα βάζω μόνα τους όλα είναι οκ!

Αρχική απάντηση από tristeno [Χθες, στις 17:35]

Έχεις τρια τσιπάκια. Οποιαδήποτε δυο αν τα βάλεις στις θέσεις για dual θα παίξουν dual.

Το άλλο ΔΕΝ θα συμμετέχει οπότε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις 1GB σε DUAL.

Ακόμα αν βάλεις 256 και 512 στις θέσεις για dual πάλι 512 θα είναι όχι 768.

Αυτό τελικά δεν ισχύει ακριβώς και μάλλον θα πρέπει να διαχωρίσουμε την περίπτωση του nForce2 (που έχει 3 θέσεις) από τα άλλα chipset που έχουν 4.

Δες τι λέει το digit-life.

Αντιγράφω το επίμαχο σημείο:

"It's also possible to use three modules, but remember that the dual-channel access can be set only for the memory size equal to the double size of the first module (which is installed into the slot of the lowest number), and if the size of the first module does not exceed the sum of the sizes of the second and third modules. Obviously, there are two most optimal cases: equal memory modules inserted into the first and second slots, or three modules, with the first one being equal to the sum of the other two modules."

’ρα δεν αποκλείεται να έχω 1GB σε dual channel με αυτό το configuration, εφόσον λογικά έχω την 512άρα στη θέση 1.

Σε μητρικές με 4 θέσεις, τουλάχιστον MSI που είδα, δε συνιστούν τη χρήση 3 modules.

Επίσης, σε μια MSI (καθαρά δειγματοληπτικά) είδα ότι υπάρχει configuration με dual-sided dimms που δουλεύει πάντα στα 333MHz (ανεξάρτητα απ' ότι φαίνεται απ' το αν είναι PC3200). Δες τον πίνακα εδώ.

Όσον αφορά το πρόβλημα του φίλου μας, με βάση τα παραπάνω μπορεί να οφείλεται στην τοποθέτηση των dimms σε θέσεις που δεν αρέσουν στη mobo, οπότε και θα πρότεινα να κάνει μερικούς συνδυασμούς και στην ανάγκη να κατεβάσει και τη συχνότητα των μνημών.

Πήρα από φίλο δύο ΟΛΟΙΔΙΕΣ μνήμες kingston με τσιπάκια kingston. Τα βάζω επάνω και τώρα μου πετάει μπλέ οθόνη!! Και με timings 7-3-3 cs2.5 και με το spd.

θα τρελαθώ!!

η συγκεκριμένη μητρική είναι λίγο ''επιλεκτική'' με τις μνήμες

δοκίμασες το τελευταίο bios;

Πολύ επιλεκτική θα έλεγα!!

ΤΟ ΒΙΟΣ είναι η τελευταία έκδοση!

Η πλάκα είναι ότι μετά το μεμτεστ που έκανα πριν στο default βγάζει σφάλματα, ακόμα και με ένα dimmaki επάνω!

Ακόμα και με ένα! Δε δοκιμάζεις να ρίξεις λίγο τη συχνότητα... Στα 400 τις παίζεις? Αν είναι έτσι είσαι σίγουρος ότι αντέχουν το CL2.5? Νομίζω οι Kingston Value είναι CL3.

Δοκίμασες επίσης να βάλεις τις μνήμες σε διάφορα slots? Σε μένα έπιασε αυτό (όσον αφορά τα κολλήματα στα windows, ασχέτως dual channel)

ΛΟΙΠΟΝ!!

Τις έβαλα στο 2ο και 5ο σλοτ και παίξανε!!! όντως τυχαίως παίξανε!!

Χρονισμός CS2.5 7-3-3 400ΜΗΖ. Έβγαλαν το μεμτεστ86 3 φορες (μετά το ακύρωσα, βαρέθηκα) και δεν παρουσιάσαν πρόβλημα στα win!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

Θα τις δοκιμάσω τώρα σε διάφορες εργασίες να δω αν παρουσιάσουν πρόβλημα.

Πάντως σε μια φάση που έβαλα 4 dimmakia μαζί το πι-σι δεν ξεκίνησε (πιθανότατα να μη άντεχε το τροφοδοτικό). Από ό,τι νομίζω δεν αξίζει να βάλει κανείς πάνω από 1GB ραμ έτσι;

(Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ μνήμη για αυτή την μητρική!)

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Αρχική απάντηση από anonymous-root [Χθες, στις 16:25]

ΛΟΙΠΟΝ!!

Τις έβαλα στο 2ο και 5ο σλοτ και παίξανε!!! όντως τυχαίως παίξανε!!

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Όχι και τυχαίως φίλε μου!!! :T:

Σε 2 ποστ στο έγραψα!!! :):D:):D

(Ανάμεσα στ' άλλα) :whistling

Τώρα τρέχω prime blend test και μου βγάζει error!! rounding was 0.4556...., was expected less than 0.4. memtest kai docmem meso dos δεν μου έβγαλαν προβλήματα!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.