Jump to content

Πρωτοβουλία για ευρωπαϊκή νομοθεσία "stop killing games"

gdp77

Recommended Posts

H πρωτοβουλία "stop killing games" αφορά στην υιοθέτηση νομοθεσίας από την ΕΕ που να μην επιτρέπει στους κατασκεαστές των παιχνιδιών να κατεβάζουν τους διακόπτες καταργώντας ένα παιχνίδι όποτε θέλουν χωρίς να αποζημιώνουν όσους έχουν αγοράσει το παιχνίδι. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να δίνουν τον τρόπο στους πελάτες να συνεχίζουν να μπορούν να παίζουν ένα παιχνίδι, ακόμα και μετά το τέλος της επίσημης υποστήριξης (κλείσιμο server κτλ). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην εποχή που αγόραζες ένα παιχνίδι και το είχες για όσο καιρό ήθελες και μπορούσες να το παίξεις όποτε ήθελες. Έτσι προστατεύουμε τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές.

Υπογράψτε στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρέπει να επιτευχθεί στόχος με συγκεκριμένη ποσόστοση από κάθε χώρα, ώστε να πάει το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο)

WWW.STOPKILLINGGAMES.COM

https://www.reddit.com/r/StopKillingGames/

• Like 7

Φαίνεται οι Έλληνες gamers δεν ενδιαφέρονται στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία..... Κάνουν τα μπάνια τους ως συνήθως...

r/StopKillingGames - All 26 countries listed in their percent number.

Διαδώστε όπου μπορείτε την πρωτοβουλία.

• Like 2

Μπορείτε να "υπογράψετε" και με τους γονείς/παππούδες/γιαγιάδες σας εφόσον ξέρετε τα στοιχεία που ζητάει 🙂

Επίσης διαδώστε στα social σε γνωστούς και φίλους που μπορεί να ενδιαφέρονται να υπογράψουν ή στις online κοινότητες των παιχνιδιών που παίζετε.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 2

Μου έχει τύχει και εμένα να έχω αγοράσει παιχνίδι και να μην μπορώ να το παίξω επειδή η εταιρεία έκλεισε τους server.

Από τότε αγοράζω μόνο από το GOG. Ίσως να μην είναι όλα τα παιχνίδια της τελευταίας γενιάς αλλά τουλάχιστον μπορώ να τα παίζω για πάντα.

• Like 1

Πρόκειται για μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων, παντελώς αρρύθμιστη, και ο κάθε publisher βάζει ό,τι ΤοS γουστάρει. Τους όρους αυτούς αφενός δεν τους διαβάζει κανένας, αφετέρου καταστρατηγούν κείμενες διατάξεις που αφορούν στην προστασία των καταναλωτών, συνεπώς είναι παράνομοι. Δυστυχώς αν πρόκειται να γίνει κάτι για τους καταναλωτές, θα γίνει μόνο στην ΕΕ μια που στο Αμέρικα ισχύουν οι νόμοι της ζούγκλας.

• Like 1

Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω στις υπογραφές, το καλό είναι ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης :)

Έχω διαβάσει/δει την πρόταση και τις πιο προβεβλημένες από τις αντιρρήσεις.

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση, και δεν βρίσκω ρεαλιστικούς και καλόπιστους κάποιους από τους ενδοιασμούς που έχω δει.

Προτείνω σε όλους που ενδιαφέρονται για διατήρηση παιχνιδιών, να ρίξουν μια ματιά και να βάλουν την υπογραφή τους. Δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση μια καλή εξέλιξη, αλλά είναι η καλύτερη εναλλακτική που βλέπω αυτή τη στιγμή.

• Like 1
  • Agree 1

1 ώρα πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Ενώ οι συνολικές είναι καλύτερα; Όταν είχα κάνει εγώ ήταν κάπου 400κ σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε σίγουρα 20εκ κόσμος μην πω και παραπάνω.

Μεγάλο ποσοστό των gamers είναι ανήλικα (πνευματικά ή ηλικιακά) που δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνει game preservation ούτε και θα δουν το βίντεο ούτε και νιώθουν κάτι. Οι ενήλικες που έχουν προλάβει προηγούμενες γενιές παιχνιδιών (ίσως και από την εποχή των 8bit) μπορούν να καταλάβουν τη σημασία του game preservation. Εκτός και αν αδικώ τη νέα γενιά....

Επίσης δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που τρέχει η συγκέντρωση υπογραφών. Στο site τη EE αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία 31 Ιουλ. 2025, άρα το petition ξεκίνησε πριν 2 βδομάδες (ένας χρόνος διάρκεια). Μια χαρά πάει νομίζω...

Τέλος, δεν μπορούν να υπογράψουν gamers που δεν ανήκουν στην ΕΕ

34 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Δεν υπαρχει δικαιολογια. Το 70% των gamers, ισως και παραπανω, ειναι απο 18-65.

Το να το μαθαινεις απο ενα τυχαιο ποστ του @gdp77 , σε ενα τυχαιο σαιτ που λεγεται thelab , δεν ειναι ενημερωση ..... 

Καθε μερα λιωνω στο guild wars και δεν ειδα ουτε εναν να το γραφει το guild chat , μπηκα απο απορια και στο discord μας και ουτε εκει υπηρχε η παραμικρη αναφορα . 

Αν δεν αναφερθει απο το στομα κανενος "influencer" , δεν υπαρχει περιπτωση να μαθευτει

32 λεπτά πριν, το μέλος kpetros έγραψε:

Το να το μαθαινεις απο ενα τυχαιο ποστ του @gdp77 , σε ενα τυχαιο σαιτ που λεγεται thelab , δεν ειναι ενημερωση ..... 

Καθε μερα λιωνω στο guild wars και δεν ειδα ουτε εναν να το γραφει το guild chat , μπηκα απο απορια και στο discord μας και ουτε εκει υπηρχε η παραμικρη αναφορα . 

Αν δεν αναφερθει απο το στομα κανενος "influencer" , δεν υπαρχει περιπτωση να μαθευτει

Εγω το ειδα πριν το γραψει ο gdp77. Γραφτειτε στα σωστα καναλια κυριοι.