Paris1996 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 Καλησπέρα σας, με ένα προβληματάκι στον υπολογιστή... Προχτές, στα 10άρια, μου βγήκαν μερικές μπλε οθόνες (-1 φορά η κάθε μια- memory management, store exception και την άλλη δεν την πρόλαβα δυστυχώς, κάτι με kernel ήταν)... Μετά την τελευταία, με το store exception, ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά, ήχοι, ανεμιστήρες, φως μητρικής όλα οκ, αλλά η οθόνη του μόνιτορ δείχνει χωρίς σήμα, και δεν μπορώ να κάνω κάτι... Η τηλεόραση δείχνει τα κανάλια κανονικά... Αποσύνδεσα και σύνδεσα ξανά τον δίσκο, έβγαλα και έβαλα τα ram sticks, καθάρισα την σκόνη όπου υπήρχε, λάμπει το pc μέσα... Δείχνει το μόνιτορ χωρίς σήμα κλπ, πληκτρολόγιο και ποντίκι δουλεύουν κανονικά, δεν θέλω αυτήν την περίοδο,να κάνω φορμάτ, γιατί έχω σημαντικές δουλειές προσωπικές και αρχεία σημαντικά, γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω? Όλο το καλοκαίρι, μέχρι τώρα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, προχτές ξαφνικά άρχισαν όλα, μετά τις BSOD... Σημείωση χρήσιμη: Δεν έχω αλλάξει τίποτα στον υπολογιστή τελευταία (κάρτα γραφικών, ραμ, δίσκο κλπ) Δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση με cd των 10, δεν μου εμφανίζει καν τον δίσκο C για να τον επιλέξω... PC Specs: Gigabyte EX58 UD3R μητρική NVIDIA GeForce 750 Ti 3 GB RAM (ξέρω είναι πολύ λίγη, αλλά έχω κάνει τα πάντα χωρίς προβλήματα από το 2009, office word etc, gaming κλπ) Turbo-X RX 735 AP τροφοδοτικό WD 10EZRX σκληρός Intel Core i7 920 επεξεργαστής A Data Gaming Series τα ram sticks Μόνιτορ Samsung T24E310EW HDMI VGA Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 7 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 Για να λες οτι δεν μπορεις να επιλεξεις τον δισκο , υποθετω πως ειναι λειτουργικο το συστημα και μπαινεις BIOS Παρε εναν SSD ( που επρεπε να ειχες κανει εδω και 10 χρονια ) και περνα τα windows εκει , για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 7 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 22 λεπτά πριν, το μέλος kpetros έγραψε: Για να λες οτι δεν μπορεις να επιλεξεις τον δισκο , υποθετω πως ειναι λειτουργικο το συστημα και μπαινεις BIOS Παρε εναν SSD ( που επρεπε να ειχες κανει εδω και 10 χρονια ) και περνα τα windows εκει , για αρχη Καλησπέρα, δυστυχώς ούτε στα bios μπορώ να μπω, πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει... Θα δοκιμάσω να βρω έναν φθηνό ssd, και θα προσπαθήσω εκεί, ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 7 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 3 λεπτά πριν, το μέλος Paris1996 έγραψε: Καλησπέρα, δυστυχώς ούτε στα bios μπορώ να μπω, πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει... Θα δοκιμάσω να βρω έναν φθηνό ssd, και θα προσπαθήσω εκεί, ευχαριστώ πολύ Και τοτε πως λες οτι δεν εμφανιζει τον δισκο C ? Τον βαζεις αλλου και δεν τον βλεπει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Αύγουστος 7 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 αποτι καταλαβα δεν πρεπει να ποσταρει καν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 7 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 2 ώρες πριν, το μέλος kpetros έγραψε: Και τοτε πως λες οτι δεν εμφανιζει τον δισκο C ? Τον βαζεις αλλου και δεν τον βλεπει ? Έβαλα το cd με τα 10άρια, επέλεξα γλώσσα κλπ, και μόλις πήγε στο σημείο που επιλέγεις δίσκο για την εγκατάσταση, δεν μου βγάζει τον C που είναι ο σκληρός μου, και δεν προχωράει στην εγκατάσταση... Παλαιότερα, έχω κάνει πολλές φορές φορμάτ χωρίς προβλήματα, τώρα δεν... 1 ώρα πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: αποτι καταλαβα δεν πρεπει να ποσταρει καν Δυστυχώς... Πατάω ότι κουμπί ή συνδυασμό κουμπιών ξέρω, τίποτα απολύτως... Και όλα δουλεύουν ρολόι μέσα στο κουτί, φώτα, μπλε φως στο τροφοδοτικό, ανεμιστήρες όλοι κανονικά, το μόνιτορ δείχνει τα κανάλια της τηλεόρασης κανονικά, στο pc μαύρο... ΥΓ. Επειδή λείπω από το σπίτι τώρα, επέλεξα μια εικόνα από την google, εμένα σ' αυτό το σημείο, μου βγάζει κάτι άκυρα 0 mb, και όχι τoν σκληρό μου, για να προχωρήσει στην συνέχεια... Πρώτη φορά το παθαίνω αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 7 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7 Ρε παρασκευααααααααααααααα Το ξερεις οτι μας εχεις καψει ε ? Ξεκινας με το οτι η οθονη δεν βγαζει πλεον σημα , οτι ολα μεσα φαινεται να δουλευουν καλα , δεν μπαινει BIOS αλλα με το CD σου ανοιγει η οθονη και σου εχει επιλογες για εγκατασταση ? Το μονο ζητουμενο στην προκειμνη περιπτωση , ειναι να τραβηξεις τα αρχεια σου , αμα εχεις καποια εξωτερικη θηκη δισκου .... δοκιμασε σε αλλο pc 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 8 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 9 ώρες πριν, το μέλος kpetros έγραψε: Ρε παρασκευααααααααααααααα Το ξερεις οτι μας εχεις καψει ε ? Ξεκινας με το οτι η οθονη δεν βγαζει πλεον σημα , οτι ολα μεσα φαινεται να δουλευουν καλα , δεν μπαινει BIOS αλλα με το CD σου ανοιγει η οθονη και σου εχει επιλογες για εγκατασταση ? Το μονο ζητουμενο στην προκειμνη περιπτωση , ειναι να τραβηξεις τα αρχεια σου , αμα εχεις καποια εξωτερικη θηκη δισκου .... δοκιμασε σε αλλο pc Μας έχει κάψει η ζέστη, δεν έκανε τίποτα εγώ Όσο περίεργο και να ακούγεται, αυτό συμβαίνει, δεν ήθελα ούτε να τρελάνω κάποιον πχ ούτε τίποτα... Έχω σώσει όλα τα αρχεία μου σε στικάκι, και δεν έχω άλλον υπολογιστή δυστυχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Αύγουστος 8 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 10 ώρες πριν, το μέλος Paris1996 έγραψε: ΥΓ. Επειδή λείπω από το σπίτι τώρα, επέλεξα μια εικόνα από την google, εμένα σ' αυτό το σημείο, μου βγάζει κάτι άκυρα 0 mb, και όχι τoν σκληρό μου, για να προχωρήσει στην συνέχεια... Πρώτη φορά το παθαίνω αυτό οταν πας σπιτι πες μας ακριβως τι γινεται γιατι τα θελουμε τα μαλλιά μας, ειμαστε μικροι ακομα για καραφλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 8 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 Αρα δουλευει το pc απλα δεν σου βγαζει τον δισκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 8 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: οταν πας σπιτι πες μας ακριβως τι γινεται γιατι τα θελουμε τα μαλλιά μας, ειμαστε μικροι ακομα για καραφλα Δυστυχώς σήμερα δεν ανοίγει καν το πορτάκι για να βάλω το cd... Είμαι στα χαμένα, δεν ξέρω τι να κάνω... 38 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Αρα δουλευει το pc απλα δεν σου βγαζει τον δισκο? Δουλεύει όπως έκανε πάντα, μου βγάζει το μόνιτορ χωρίς σήμα, και δεν ανταποκρίνεται τίποτα, ότι και να πατάω... Μάλλον κάτι χάλασε μέσα, ίσως ο δίσκος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 8 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 42 λεπτά πριν, το μέλος Paris1996 έγραψε: Δυστυχώς σήμερα δεν ανοίγει καν το πορτάκι για να βάλω το cd... Είμαι στα χαμένα, δεν ξέρω τι να κάνω... Δουλεύει όπως έκανε πάντα, μου βγάζει το μόνιτορ χωρίς σήμα, και δεν ανταποκρίνεται τίποτα, ότι και να πατάω... Μάλλον κάτι χάλασε μέσα, ίσως ο δίσκος... Κανονικα αμα τον αναβες χωρις δισκο , θα επρεπε τουλαχιστον να σου βγαλει μια οθονη που να λεει οτι δεν υπαρχει bootable device η κατι τετοιο Αν οπως λες , τα σημαντικα αρχεια τα εχεις σε usb , κανε ενα δωρο στον εαυτο σου και παρε ενα λαπτοπ να κανεις την δουλεια σου . Γενικα το PC , ειναι λαθος απο την πρωτη μερα που το αγορασατε ( η ευκολια του να μπαινεις σε ενα plaisio....) . Ακομα και αν το συμπλεγμα μητρικη/cpu/μνημες ειναι οκευ , ολα τα υπολοιπα πρεπει να αλλαχτουν .... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 8 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 Λάπτοπ έχουν 2 οι γονείς μου, δεν χρειαζόμαστε άλλο... Τον υπολογιστή τον έχω 15 χρόνια, δεν θα τον πετάξω έτσι απλά συγνώμη, από τα Multirama τον είχα αγοράσει... Πολύ ακριβά, και τον χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια για την κάθε ανάγκη του καθενός... (σοβαρά πράγματα)... Έφτιαξα το πορτάκι με έναν συνδετήρα οκ αυτό, έβαλα καινούργιο καλώδιο μπλε σύνδεσης μόνιτορ-pc, αλλά δεν έγινε κάτι... Καταλήγω ότι ή έχει χαλάσει κάτι, ή κάποιο καλώδιο ίσως έχει βγεί από το καθάρισμα κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Αύγουστος 8 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 2 λεπτά πριν, το μέλος Paris1996 έγραψε: Multirama MultiΔrama θες να πεις περα απο την πλακα δεν το πας σε εναν τεχνικο να του ριξει μια ματια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 8 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 12 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: MultiΔrama θες να πεις περα απο την πλακα δεν το πας σε εναν τεχνικο να του ριξει μια ματια? Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτό, από το 2019 δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, και είναι πολύ λίγες οι φορές που τον πήγα για επισκευή... Είμαι πολύ ικανοποιημένος προσωπικά Στην παρακάτω εικόνα είναι που εμφανίζεται το πρόβλημα... 10+ χρόνια πρώτη φορά μου βγαίνει αυτό πραγματικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 8 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 (edited) Το ποσο τον ειχατε παρει τοτε , δεν εχει καμια απολυτως σημασια , πλεον ο συγκεκριμενος ανηκει στην κατηγορια "βγαζω και απο την μυγα ξιγκι" . Σκεψου μοναχα οτι μπορεις σημερα να παρεις κινεζικο μποξακι με 100-150ε το οποιο εχει τουλαχιστον 2 πλασιες επιδοσεις με 50 φορες χαμηλοτερη καταναλωση . Αλλα αμα θελετε να το κρατησετε , ειναι δικο σας θεμα Ξεκινας με το να βαλεις SSD ( το οποιο και να μην κανει δουλεια , κλαιν γιατι παντα ειναι χρησιμος) , μετα τροφοδοτικο (το οποιο ενα θεος ξερει πως αντεξε τοσα χρονια) και μι ψυχτρα για τον καημενο επεξεργαστη Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 8 από kpetros 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Αύγουστος 8 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 1 hour ago, Paris1996 said: Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτό, από το 2019 δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, και είναι πολύ λίγες οι φορές που τον πήγα για επισκευή... Είμαι πολύ ικανοποιημένος προσωπικά Επίτρεψέ μου σε παρακαλώ κι εμένα μια κριτική. Έχεις ένα σύστημα τουλάχιστον 15 ετών (το οποίο αγόρασες πριν 5 χρόνια; και μάλιστα ακριβά; ), με κάποια ανταλλακτικά αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας, όπως το τροφοδοτικό. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να περισώσεις ό,τι μπορείς, γιατί κι εγώ κρατώ λειτουργικό πολύ παλαιό εξοπλισμό. Αυτό όμως απαιτεί να διαθέτεις ανταλλακτικά για κάθε τι που μπορεί να χαλάσει. Πρέπει να μπορείς να δοκιμάσεις άλλον δίσκο, άλλο τροφοδοτικό, άλλη μητρική, άλλα καλώδια... Εφόσον είναι δύσκολο να διαφοροδιαγνώσεις με τα πράγματα που έχεις στην κατοχή σου, από τα συμπτώματα εγώ βλέπω διαισθητικά ενδεχόμενο πρόβλημα σε τροφοδοτικό/μητρική/δίσκο. Ξεκίνα από τα φτηνά και πάρε έναν SSD, που σου πρότειναν ήδη. Το τροφοδοτικό Turbo-X πρέπει ιδανικά να το αντικαταστήσεις με ένα αξιοπρεπές, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει και τον επόμενο υπολογιστή σου. Πάντως, δεν είναι κακή ιδέα και ένα μικρό N100, όπως σου πρότειναν παραπάνω. Είναι σχεδόν από κάθε πτυχή αναβάθμιση στο τωρινό σου σύστημα και το κόστος είναι αντίστοιχο με την επιδιόρθωση που συζητάμε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 8 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 20 ώρες πριν, το μέλος Paris1996 έγραψε: Προχτές, στα 10άρια Ποτε εβαλες windows 10 σε αυτον τον υπολογιστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 8 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 Από την εικόνα στο ποστ 15 και τα λεγόμενα για μη εκκίνηση την μια (δεν δείχνει εικόνα) και την άλλη ξεκινάει και εγκατάσταση. Δίσκος ή τροφοδοτικό πρέπει να είναι ο ένοχος. Αν τυχόν ο υπολογιστής κολλάει στην εκκίνηση αλλά απλά δεν δείχνει εικόνα λόγω monitor tv ή του εικονιζόμενου αντάπτορα VGAtoHDMI τότε μάλλον είναι ο δίσκος. Λογικά η κάρτα γραφικών διαθέτει τις απαραίτητες εξόδους (VGA, DVI, HDMI), γιατί χρησιμοποιείται ο αντάπτορας; Πάντως πάρε έναν SATA SSD όπως σου πρότειναν. Αποσύνδεσε τον υπάρχοντα δίσκο και δοκίμασε με τον SSD να κάνεις εγκατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paris1996 Αύγουστος 8 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 8 8 ώρες πριν, το μέλος kpetros έγραψε: Το ποσο τον ειχατε παρει τοτε , δεν εχει καμια απολυτως σημασια , πλεον ο συγκεκριμενος ανηκει στην κατηγορια "βγαζω και απο την μυγα ξιγκι" . Σκεψου μοναχα οτι μπορεις σημερα να παρεις κινεζικο μποξακι με 100-150ε το οποιο εχει τουλαχιστον 2 πλασιες επιδοσεις με 50 φορες χαμηλοτερη καταναλωση . Αλλα αμα θελετε να το κρατησετε , ειναι δικο σας θεμα Ξεκινας με το να βαλεις SSD ( το οποιο και να μην κανει δουλεια , κλαιν γιατι παντα ειναι χρησιμος) , μετα τροφοδοτικο (το οποιο ενα θεος ξερει πως αντεξε τοσα χρονια) και μι ψυχτρα για τον καημενο επεξεργαστη Σ' ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, να είσαι καλά, το είχα στο μυαλό μου τκ SSD, και ήμουν έτοιμος να πάρω, αλλά μου έτυχαν κάποια θέματα, που ήθελαν χρήματα, και το άφησα λίγο πίσω... (Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αν μου επιτρέπετε), θα το κοιτάξω όταν έχω την δυνατότητα... 7 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Επίτρεψέ μου σε παρακαλώ κι εμένα μια κριτική. Έχεις ένα σύστημα τουλάχιστον 15 ετών (το οποίο αγόρασες πριν 5 χρόνια; και μάλιστα ακριβά; ), με κάποια ανταλλακτικά αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας, όπως το τροφοδοτικό. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να περισώσεις ό,τι μπορείς, γιατί κι εγώ κρατώ λειτουργικό πολύ παλαιό εξοπλισμό. Αυτό όμως απαιτεί να διαθέτεις ανταλλακτικά για κάθε τι που μπορεί να χαλάσει. Πρέπει να μπορείς να δοκιμάσεις άλλον δίσκο, άλλο τροφοδοτικό, άλλη μητρική, άλλα καλώδια... Εφόσον είναι δύσκολο να διαφοροδιαγνώσεις με τα πράγματα που έχεις στην κατοχή σου, από τα συμπτώματα εγώ βλέπω διαισθητικά ενδεχόμενο πρόβλημα σε τροφοδοτικό/μητρική/δίσκο. Ξεκίνα από τα φτηνά και πάρε έναν SSD, που σου πρότειναν ήδη. Το τροφοδοτικό Turbo-X πρέπει ιδανικά να το αντικαταστήσεις με ένα αξιοπρεπές, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει και τον επόμενο υπολογιστή σου. Πάντως, δεν είναι κακή ιδέα και ένα μικρό N100, όπως σου πρότειναν παραπάνω. Είναι σχεδόν από κάθε πτυχή αναβάθμιση στο τωρινό σου σύστημα και το κόστος είναι αντίστοιχο με την επιδιόρθωση που συζητάμε. Ναι, το κουτί αγοράστηκε το 2009, τα υλικά εντός έχουν αλλάξει όλα από τότε (εκτός της μητρικής), και τροφοδοτικό δεν έχω σκεφτεί να πάρω, διότι αυτό δουλεύει όπως πρέπει, παρόλο που είναι turbo-x. Το επόμενο δεν θα είναι turbo-x πάντως, αυτό είναι σίγουρο... 7 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε: Ποτε εβαλες windows 10 σε αυτον τον υπολογιστη? Όταν κυκλοφόρησαν το 2015, και δεν υπάρχει κανένα θέμα, τα έχω κάψει και σ' ένα cd, τα 64άρια εννοείται, όπως είχα κάνει και με τα 7... 53 λεπτά πριν, το μέλος TopCLR έγραψε: Από την εικόνα στο ποστ 15 και τα λεγόμενα για μη εκκίνηση την μια (δεν δείχνει εικόνα) και την άλλη ξεκινάει και εγκατάσταση. Δίσκος ή τροφοδοτικό πρέπει να είναι ο ένοχος. Αν τυχόν ο υπολογιστής κολλάει στην εκκίνηση αλλά απλά δεν δείχνει εικόνα λόγω monitor tv ή του εικονιζόμενου αντάπτορα VGAtoHDMI τότε μάλλον είναι ο δίσκος. Λογικά η κάρτα γραφικών διαθέτει τις απαραίτητες εξόδους (VGA, DVI, HDMI), γιατί χρησιμοποιείται ο αντάπτορας; Πάντως πάρε έναν SATA SSD όπως σου πρότειναν. Αποσύνδεσε τον υπάρχοντα δίσκο και δοκίμασε με τον SSD να κάνεις εγκατάσταση. Ευτυχώς σήμερα άνοιξε ο υπολογιστής κανονικά, μπήκα στα 10άρια, έβαλα το pin, και όλα δουλεύουν όπως πρέπει. Έκλεισε και ο υπολογιστής σωστά, και πάρα πολύ γρήγορα. Θα ξανά γράψω αν χτύπα ξύλο, υπάρξει κάτι... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και τις προτάσεις, να είστε καλά... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts