Jump to content

Αγορά νέου υπολογιστή 900ευρώ

Recommended Posts

Μην ακούς την γνώμη του κάθε ένα για το τι θα έκανε αυτός. Αν θες κάρτα αυτή είναι η τιμή, εκτός και βρεις μεταχείρισμενη. 
Οι επιλογές είναι τρεις. Η αγοράζεις αυτό που θες όπως είπες με την msi. Η αγοράζεις μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά η μένεις όπως είσαι και αυξάνεις το budget.

Το ερωτημα ειναι καλυτερο επεξεργαστη ή καλυτερη καρτα οσο αφορα τα games?

Δηλαδη επειδη το εχω ψαξει φουλ το μονο που βγαινει στα ιδια λεφτα ειναι

5600x + 7700xt

ή

5800x + 7600xt

Τι να προτιμησω?

Έγινε επεξεργασία από NikosR

Οταν φτιαχναμε το ΑΜ4 , ο 5600Χ ηταν το χρυσο τσιπακι , ο οποιος ακομα τραβαει ( και θα συνεχισει να τραβαει ) χωρις παραπονο , ειδικα οταν τον συνδιαζεις με μετριου αναστηματος καρτα γραφικων , μετα μπηκε στο παιχνιδι το κολπο των X3D και αλλαξαν τα δεδομενα . 

Στην ουσια με το X3D παιρνεις επιδοσεις της επομενης γενιας αλλα στην προηγουμενη . 

Το προβλημα ομως ειναι το εξης , αν παρεις 5600Χ και μετα θελησεις να πας σε εναν καλυτερο , τοτε δυστυχως το 5600 θα σου μεινει στα χερια . 

ps , τωρα ειδα τιμη για την .....7600ΧΤ 

Γιατι ειναι ακομα τοσο σκατα τα πραματα ρε 

19 λεπτά πριν, το μέλος kpetros έγραψε:

Οταν φτιαχναμε το ΑΜ4 , ο 5600Χ ηταν το χρυσο τσιπακι , ο οποιος ακομα τραβαει ( και θα συνεχισει να τραβαει ) χωρις παραπονο , ειδικα οταν τον συνδιαζεις με μετριου αναστηματος καρτα γραφικων , μετα μπηκε στο παιχνιδι το κολπο των X3D και αλλαξαν τα δεδομενα . 

Στην ουσια με το X3D παιρνεις επιδοσεις της επομενης γενιας αλλα στην προηγουμενη . 

Το προβλημα ομως ειναι το εξης , αν παρεις 5600Χ και μετα θελησεις να πας σε εναν καλυτερο , τοτε δυστυχως το 5600 θα σου μεινει στα χερια . 

ps , τωρα ειδα τιμη για την .....7600ΧΤ 

Γιατι ειναι ακομα τοσο σκατα τα πραματα ρε 

Δεν θα μπω στον κοπο της αναβαθμισης να σου πω την αληθεια,ψαχνω τις καλυτερες επιδοσεις για τα λεφτα που διαθετω

33 minutes ago, NikosR said:

Νταν 900 ευρω να προχωρησω ;;

Ε, μια ψυχή που είναι να βγει...

Εγώ βλέπω όμως κάτι διαθεσιμότητες 4-10 μέρες, που -στην καλύτερη- σε πάνε δεκαπενταύγουστο. Είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις να τους κυνηγάς τέλη Αυγούστου και να μην έχεις ακόμη παραλάβει; Δεν είναι να πεις ότι στήνεις σύστημα χωρίς μητρική και GPU.

• Like 1

35 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Ε, μια ψυχή που είναι να βγει...

Εγώ βλέπω όμως κάτι διαθεσιμότητες 4-10 μέρες, που -στην καλύτερη- σε πάνε δεκαπενταύγουστο. Είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις να τους κυνηγάς τέλη Αυγούστου και να μην έχεις ακόμη παραλάβει; Δεν είναι να πεις ότι στήνεις σύστημα χωρίς μητρική και GPU.

Εγω απλα θελω να ειμαι στο vfm στα πραγματα που θα παρω και ας περιμενω,ετσι και αλλιως τοσο καιρο δεν ειχα pc

17 λεπτά πριν, το μέλος NikosR έγραψε:

Εγω απλα θελω να ειμαι στο vfm στα πραγματα που θα παρω και ας περιμενω,ετσι και αλλιως τοσο καιρο δεν ειχα pc

Μηπως να περιμενες να βγει η σειρα 9000 , μπας και πεσει λιγο ακομα το ΑΜ4 ? 

7 λεπτά πριν, το μέλος kpetros έγραψε:

Μηπως να περιμενες να βγει η σειρα 9000 , μπας και πεσει λιγο ακομα το ΑΜ4 ? 

υπαρχει περιπτωση με το που βγουν να πεσουν την ιδια μερα οι am4? ή μιλαμε για οκτωβριο-νοεμβριο?

8 λεπτά πριν, το μέλος NikosR έγραψε:

υπαρχει περιπτωση με το που βγουν να πεσουν την ιδια μερα οι am4? ή μιλαμε για οκτωβριο-νοεμβριο?

Στο τσακ ημουν να σου πω να περιμενεις black friday μπας και παρεις καμια προσφορα 3 κομματια , μειον το φπα ( η καμια γραφικων χωρις να σου πιασουν τον κωλο) 

Αλλα ειναι αρκετοι οι μηνες ..... 

Υποτιθεται μεχρι το 15αυγουστο θα εχουν βγει ολα τα ryzen 9000 , ισως μεχρι τελος του μηνα , να εχουν κοψει κατι απο τα παλια , ισως να μην κοψουν και ποτε . 

37 λεπτά πριν, το μέλος kpetros έγραψε:

Στο τσακ ημουν να σου πω να περιμενεις black friday μπας και παρεις καμια προσφορα 3 κομματια , μειον το φπα ( η καμια γραφικων χωρις να σου πιασουν τον κωλο) 

Αλλα ειναι αρκετοι οι μηνες ..... 

Υποτιθεται μεχρι το 15αυγουστο θα εχουν βγει ολα τα ryzen 9000 , ισως μεχρι τελος του μηνα , να εχουν κοψει κατι απο τα παλια , ισως να μην κοψουν και ποτε . 

ενταξει ουτε καν μεχρι black friday😂

2 ώρες πριν, το μέλος NikosR έγραψε:

image.png.7ccc1a7e8ba78a634170f07390ac2361.png

Νταν 900 ευρω να προχωρησω ;;

Απλα για να τελειωνει το παραμυθι γιατι εχω χαθει και δεν θα βγαλω ποτε ακρη θα παρω αυτα .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ

• Agree 1

16 ώρες πριν, το μέλος NikosR έγραψε:

΄Ξεφεύγει από το budget παει +60 ευρώ,και νομίζω με αυτά που παίζω με full hd είμαι κομπλέ

Μακάρι να είχα καλύτερο budget αλλά ταβάνι είναι τα 900

Τα πίξελ της 27άρας FHD είναι ενοχλητικά ορατά. Αν γίνεται σε σπίτι φίλου ή γνωστού, δες πώς δείχνει μια FHD 27άρα, πριν αγοράσεις. Καλύτερα πάρε 24άρα, ή κόψε από αλλού, ή μάζεψε άλλο ένα 60άρι, δεν είναι δα και κάποιο μεγάλο ποσό πια. Οι FHD 27άρες είναι προς εξαφάνιση, δεν έχουν λόγο ύπαρξης, πλέον. 

Έγινε επεξεργασία από Oric
  • Like 2

Εγω θα επαιρνα την οθονη που λεει ο Oric + τον 5700Χ3Δ και με τα λιγα λεφτα θα επαιρνα μια καρτα ισα ισα να κανω δουλιτσα ωστε να εχω μια σωστη βαση. Μετα θα μαζευα λεφτα για κανα 6μηνο η χρονο και θα επαιρνα μια καρτα της προκοπης με 16Gb μνημη που τοτε θα εχουν πεσει πιο πολυ

Έγινε επεξεργασία από BloodMage
  • Like 3

36 minutes ago, BloodMage said:

Εγω θα επαιρνα την οθονη που λεει ο Oric + τον 5700Χ3Δ και με τα λιγα λεφτα θα επαιρνα μια καρτα ισα ισα να κανω δουλιτσα ωστε να εχω μια σωστη βαση. Μετα θα μαζευα λεφτα για κανα 6μηνο η χρονο και θα επαιρνα μια καρτα της προκοπης με 16Gb μνημη που τοτε θα εχουν πεσει πιο πολυ

Και γώ αυτό λέω. Αλλάζει πιο δύσκολα ο επεξεργαστής και είναι καλύτερα να παίρνεις τον σωστό. Ειδικά όταν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις και ουσιαστικά βάζεις σχεδόν το τοπ που παίρνει η πλατφόρμα με +100

• Like 1
  • Agree 1

23 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Και γώ αυτό λέω. Αλλάζει πιο δύσκολα ο επεξεργαστής και είναι καλύτερα να παίρνεις τον σωστό. Ειδικά όταν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις και ουσιαστικά βάζεις σχεδόν το τοπ που παίρνει η πλατφόρμα με +100

Ετσι! Παιρνει που παιρνει παροχημενη πλατφορμα τουλαχιστον να παρει το δυνατο τσιπακι και να μην ξανασχοληθει μεχρι να παρει αλλο pc. η καρτα αλλαζει για πλακα

9 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Αυτό είναι το σωστό αλλά θέλει pc τώρα με 900 ευρώ και δεν θέλει να ξανασχοληθεί με αναβαθμίσεις.

μα παλι θα εχει pc. το να αλλαξει μια καρτα δεν θεωρω πως ειναι κατι τρελο

2 ώρες πριν, το μέλος Oric έγραψε:

Τα πίξελ της 27άρας FHD είναι ενοχλητικά ορατά. Αν γίνεται σε σπίτι φίλου ή γνωστού, δες πώς δείχνει μια FHD 27άρα, πριν αγοράσεις. Καλύτερα πάρε 24άρα, ή κόψε από αλλού, ή μάζεψε άλλο ένα 60άρι, δεν είναι δα και κάποιο μεγάλο ποσό πια. Οι FHD 27άρες είναι προς εξαφάνιση, δεν έχουν λόγο ύπαρξης, πλέον. 

Σε ενα φιλαρακι μου που εχει την samsung g3 επαιζα μια χαρα και δεν με ενοχλουσε να σου πω την αληθεια.

2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Tωρα οσο αναφορα τον 5700x3d ναι καταλαβαινω την σκεπτικη σου,αλλα θελω να δωσω τωρα τα λεφτα και μετα να μην ξαναπεσει φραγκο.δεν θελω να μπω στην λογικη αυτη.με τι καρτα θα παρω το συστημα αν βαλω τον 5700x3d?δεν ξερω τι να πω

1 ώρα πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

ρε παιδια δεν ειναι 100 ειναι 140 βαλε και ψυκτρα,βαλε λιγο απο δω λιγο απο κει παει κοντα στο χιλιαρικο.Μονο ο 5600x εχει για αλλον πρεπει να παρω aftermarket ψυκτρα

1 ώρα πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Αυτό είναι το σωστό αλλά θέλει pc τώρα με 900 ευρώ και δεν θέλει να ξανασχοληθεί με αναβαθμίσεις.

αυτο ακριβως που λεει ο φιλος.ειναι σωστο το σκεπτικο των αλλων,οντως αλλα στην τελικη εχω τοσα να δωσω.Γιατι με το παρε επεξεργαστη καλο και μετα παρε καρτα και οθονη και το ενα και το αλλο ξεπερναμε το οριο το οποιο ειναι στανταρ τα 900ευρω για pc.Τα οποια θελω να τα σκασω τωρα ολα μαζι και να μην ξανααγγιξω το pc 😆

14 λεπτά πριν, το μέλος NikosR έγραψε:

αυτο ακριβως που λεει ο φιλος.ειναι σωστο το σκεπτικο των αλλων,οντως αλλα στην τελικη εχω τοσα να δωσω.Γιατι με το παρε επεξεργαστη καλο και μετα παρε καρτα και οθονη και το ενα και το αλλο ξεπερναμε το οριο το οποιο ειναι στανταρ τα 900ευρω για pc.Τα οποια θελω να τα σκασω τωρα ολα μαζι και να μην ξανααγγιξω το pc 😆

Εσυ καλα τα λες, εξαλλου εσυ εχεις το καρπουζι αλλα και το μαχαιρι που λεγανε στη κωριο μου

Ωστοσο να σου εξηγησω το δικο μας σκεπτικο και γιατι σου λεμε "παρε καλυτερο επεξεργαστη παρε καλυτερη οθονη παρε αυτο παρε το αλλο" (και ναι η ειδηση της ημερας: δεν παιρνουμε ποσοστα απο το σκρουτζ και τα αλλα μαγαζια που θα ψωνησεις εσυ). Απλα ειναι κριμα να σκασεις 900Ε και να παρεις κατι που θα ειναι μετριο, ενω αν εδινες 100-200ε παραπανω θα ηταν οτι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα. το sweet spot που λενε παλι στη κωριο μου

Στην τελικη εμεις ουτε κερδιζουμε κατι αλλα ουτε χανουμε κατι (εκτος απο λιγο χρονο)αν παρεις τελικα τον 5600Χ αντι για τον 5700Χ3Δ

Αν δεν θελεις να ασχοληθεις ξανα με το pc εννοειται πας για τον 5600Χ και την καλυτερη vga που μπορεις να παρεις. Α και για την μαμα ψυκτρα του 5600χ, λογικα δεν θα σε καλυψει

• Like 1

λοιπον για να δειτε και τα μαθηματικα :

το pc me 5600x -> 897

5700x->956

5700x3d->997

Το μονο που μπορω να κανω ειναι  να παρω μια μεταχειρισμενη 7700xt που ειδα insomnia με 370ευρω(αν υπαρχει ακομα)

Και σκεφτειτε οτι το μονο που κανω ειναι facebook/youtube και κανα stream.Και απο games γενικα μονο lol παιζω,θα παιξω κανα cod/apex με την κοπελα μου που θελει.Αλλα γενικα νεους τιτλους px god of war/diablo τα αγοραζω στο ps5.Αυτα