god Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 Καλησπερα, εχω σχεδον 10 χρονια debian και επειδη πριν λιγο καιρο επρεπε να χρησιμοποιησω wayland εβαλα την testing εκδοση αντι για την stable. Πρωτο προβλημα οτι μολις καταλαβα οτι εχω ξεχασει οτι ηξερα με τοσα χρονια stable. Δευτερο τις προαλλες πηγα να κανω ενα upgrade και πηγε να βαλει καινουριο kernel. Το εκανα βραδιατικα και ουτε καν θυμαμαι τι εκανα.. Κατι πρεπει να ειπε για grub και παλιο config ή καινουριο και πατησα για το παλιο γιατι εχω βαλει να κανει blacklist την nvidia καρτα. Ουτε καν θυμαμαι αν τελειωσε χωρις error τετοια ωρα που το κανα. Μου περασε τον 6.9.10 αντι για τον 6.9.9 και ειχα και τον 6.7. Με τον καινουριο δεν bootarei. Μπηκα με τον 6.7 να δω τι γινεται και σε upgrade ή reinstall εκει που παει να κανει update-initramfs βγαζει error γιατι δεν εχω αρκετο χωρο, κοιταω και εχω χωρο. Ουτε για τον 6.7 μπορει να τρεξει, παλι δεν φτανει ο χωρος. Τελικα βλεπω οτι θελει 391MB στο /boot για να περασει τον καινουριο! Το πιο πιθανο αν δεν βγαζω ακρη ειναι να ξαναπερασω το λειτουργικο στα γρηγορα. Εχω backup απο τα αρχεια, config και τα παντα. Σε κανα 2 ωρες πιστευω θα ειναι οπως ηταν, αλλα αν εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μαλακια εκανα ας μου πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούλιος 31 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 31 Ε δεν έβαλες και unstable Kάνε χώρο και βάλε τον 6.9.1x να δεις τι γίνεται με το default config του και ξαναφτιάξε και το initramfs Ή βάλε τον 6.8 και move on with your life. Εγώ με 6.8 είμαι. Όταν δοκίμασα 6.9.ΧΧ έσκαγε δεν ασχολήθηκα καν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 1 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 1 Αυτό με τον χώρο δες αν έχεις ξεχωριστό /boot partition που συνήθως έχει 512ΜΒ και με 2-3 πυρήνες γεμίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Αύγουστος 1 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 1 Ξεχωριστο ειναι και τα αλλα ειναι κρυπτογραφημενα οποτε δεν παιζει να πειραξω τα μεγεθη. Το περιεργο ειναι οτι αυτη τη στιγμη εχω μονο τον 6.7 και δεν φτανει ο χωρος για να τρεξει το update-initramfs, ενω πιο πριν και με 3 kernel δεν ειχα θεμα. Δεν το εψαξα προς το παρον παραπανω γιατι θελει ξαφνικα τοσο χωρο, γιατι δεν θυμαμαι που πανε τα 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Αύγουστος 1 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 1 Εσβησα το firmware-nvidia-graphics και χωρανε 5 kernel τωρα. Δεν ξερω γιατι ηθελε τοσο περισσοτερο χωρο. Νομιζα στην αρχη οτι εγω ειχα κανει κατι περιεργο, αλλα μαλλον ηταν τα πακετα. Ευτυχως δεν το χρειαζομαι επειδη η καρτα περναει σε VM, οποτε περασα χωρις προβλημα τον 6.9.10. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts