Jump to content

Powerbank για laptop(Και όχι μόνο...) και ποιες μάρκες είναι καλές για powerbanks?

Recommended Posts

2 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

4400mah λεει παντως, οχι wh

Σωστα, απλα με αλλον ρυθμο αξαντλουνται οταν τα τραβας με 5V και αλλον οταν τραβας με 15V

Οταν σου δεινει πχ 5000mah στα δινει σε μια συγκεκριμενη ταση πχ 5V. Αν μεγαλωσει η ταση μικραινουν και τα mah

αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος

• Like 1

45 λεπτά πριν, το μέλος fits79 έγραψε:

Σχετικέ λοιπόν επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει ένας υπολογιστής να σου εξηγήσω.

Οι ώρες που λένε οι κατασκευάστριες εταιρίες είναι από μέχρι.

Και αυτό όταν μια μπαταριά είναι καινούργια και όταν ο υπολογιστής δουλεύει στο ρελαντί ΟΧΙ όταν δουλεύει στις τσίτες και κάνει πράγματα που θέλει ενεργεία είτε ο επεξεργαστής, είτε η κάρτα γραφικών κ.τ.λ.

Επομένως ταν το powerbank που ήδη έχω λέει ότι είναι 20.000mah(Που δεν το νομίζω ότι είναι πραγματικά) τότε θα φόρτιζε τη μπαταριά του λαπτοπ 4400mah κοντά 4 φορές αλλά αυτό αν το λαπτοπ ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ όχι όσο είναι ενεργό.

και στη τελική ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΕΔΩ μόνος σου το έκανες και επειδή απλά ΔΕΝ δέχομαι την "λύση" που προτείνεις τα παίρνεις και αρχίζεις τις ιστορίες για άγριους και τις προσβολές.

Έτσι

Παράλογος γιατί?

Επειδή απλά ζήτησα να μου πείτε ποιες είναι οι καλές μάρκες powerbank ή να αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο με περισσότερα mah???

Νταξει. Πηγαινε τωρα να παρεις μια μπαταρια, να κανεις την δουλεια σου με το ηδη υπαρχον powerbank και ασε τα πολλα πολλα. Δεν το κατεχεις το θεμα. Δουλεια στις τσιτες με 2020m.

1 λεπτό πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Σωστα, απλα με αλλον ρυθμο αξαντλουνται οταν τα τραβας με 5V και αλλον οταν τραβας με 15V

Οταν σου δεινει πχ 5000mah στα δινει σε μια συγκεκριμενη ταση πχ 5V. Αν μεγαλωσει η ταση μικραινουν και τα mah

Ααααα δεν το ειδα αυτο. Τελικα ποιος τραβαει ποιον και με ποσο?

• Like 1

5 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Τελικα ποιος τραβαει ποιον και με ποσο?

Spoiler

Εγω (με ενα yaris gr line) τον @Cyber_Cookie που εχει "μεινει" με το vag του. (δεν λεω με ποσα γιατι ειναι πανω απο το οριο του κοκ) :hehe::hehe:

• meow 1
  • Haha 1

5 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:
  Reveal hidden contents

Εγω (με ενα yaris gr line) τον @Cyber_Cookie που εχει "μεινει" με το vag του. (δεν λεω με ποσα γιατι ειναι πανω απο το οριο του κοκ) :hehe::hehe:

@Cyber_Cookie Τι σου εφτιαξε εδω ρε συ?

Στο θεμα μας. Η μπαταρια λεει 4400mah 11.1v. Πειτε μου τι χανω απο εκει και περα.

• Haha 1

51 λεπτά πριν, το μέλος Oric έγραψε:

A με ανταπτοράκι, πολύ ωραία. Πάρε και μια μεγάλη μπαταρία για το λάπτοπ, ώστε να σου κρατάει όσο γίνεται περισσότερο, χωρίς να το συνδέσεις στην power bank, (εκτός αν μπορείς να το έχεις σε κάποια ευρύχωρη θέση, συνδεδεμένο μόνιμα στην power bank). Μην ξοδεύεις άλλα λεφτά για άλλη μια powerbank, δεν αξίζει για τόσο παλιό λάπτοπ - και παλιά μπαταρία, και με ενεργοβόρο 17άρι πάνελ. Όταν το αντικαταστήσεις, πάρε κάποιο που να έχει θύρα USB-C με power delivery, να σου χρησιμεύει και η power bank που ήδη έχεις. Αυτά...

Το καλό με το παλιό λαπτοπ που λες και όντως είναι ότι ακόμα και να βγάλω εντελώς τη μπαταρία που έχει μπορεί να δουλέψει άνετα αν απλά έχω συνδεδεμένο μόνο το powerbank στο λαπτοπ λες και είναι μπαταρία του.

Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό του θα έλεγα ότι με βολεύει ειδικά αν προβώ σε powerbank περισσότερων mah.

Και νομίζω οτι το powerbank που ήδη έχω έχει κανονικά power delivery.

50 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Συμφωνώ, εκτός από ένα πράγμα. Τα 20k mAh δεν αντιστοιχούν στις ίδιες Wh με την μπαταρία, γιατί είναι μετρημένα σε άλλη τάση. Το Powerbank και η μπαταρία έχουν περίπου την ίδια ενέργεια, απλώς γιατί και τα δύο δεν έχουν πάνω από 4-6 στοιχεία 18650, οπότε ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΟ.

Οτιδήποτε πρέπει να έχει αρκετή ενέργεια για να κρατήσει τον υπολογιστή όλη μέρα (εργάσιμη, όχι 24ωρο... εξυπνάδες πιο πάνω) κοστίζει αναγκαστικά περισσότερο. Τόσο ώστε να μην αξίζει τον κόπο γι αυτόν τον υπολογιστή.

@fits79, το πρόβλημα όλων  δεν είναι ότι δε σου αρέσουν αυτά που προτείνουν, είναι ότι συμπεριφέρεσαι λες και είναι υπάλληλοί σου και τσατίζεσαι όταν δεν εργάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχεις στο εγχειρίδιο εργασίας. Και δε φτάνει αυτό, πρέπει να διαβάζουμε και κάθε λίγο αναφορές που μας ζητάνε να τους κάνουμε "ντα".

Γι αυτό έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων. Και επειδή το αντιπαρήλθα νωρίτερα, αλλά πάει να ξαναγίνει, σε παρακαλώ ξανσκέψου το πολύ την επόμενη φορά που θα θελήσεις να γράψεις κάτι τέτοιο:

Ίσα - ίσα το εντελώς αντίθετο.

Αυτό συμβαίνει επειδή απλά δεν δέχομαι τις απαντήσεις του γιατί πολύ απλά σχεδόν κανείς δεν έχει διαβάσει το αρχικο ποστ που έχω κάνει και τι ακριβώς ζητάω, και τι πληροφορίες δίνω.

Όσο για το ντα που λες, αν ο άλλος ενώ του μιλάς/απαντάς ευγενικά σε ειρωνεύεται ή γενικότερα δεν απαντάει ευγενικά λογικό δεν είναι?

Όταν μου μιλάνε με αγένεια ή ειρωνεία τότε αντίστοιχα ανταπαντάω κι εγώ.

Δεν μπορεί να "βρίζεις/προσβάλλεις" τον άλλον και να περιμένεις να σου μιλήσει με το σας και το σεις.

Έγινε επεξεργασία από fits79

27 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Πολύ σωστά μιλάς γι' αυτό και σε όλα τα λαπτοπ δεν λένε στάνταρ ώρες που κρατάει μια μπαταρία αλλά λένε από έως, κοινώς όρια.

48 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Στο θεμα μας. Η μπαταρια λεει 4400mah 11.1v

πολυ σωστα. αυτη ειναι η μπαταρια του λαπτοπ και εχει κατασκευαστει να δινει αυτη την ταση σταθερα στο λαπτοπ αρα ισχυουν και τα 4400mah

οταν ομως παιρνεις ενα powerbank αυτο μπορει να δουλεψει πχ απο 5v εως 20v. Τα mah που αναγραφουν πανω συνηθως ειναι στα 5v για λογους μαρκετινγκ

• Like 1

7 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

πολυ σωστα. αυτη ειναι η μπαταρια του λαπτοπ και εχει κατασκευαστει να δινει αυτη την ταση σταθερα στο λαπτοπ αρα ισχυουν και τα 4400mah

οταν ομως παιρνεις ενα powerbank αυτο μπορει να δουλεψει πχ απο 5v εως 20v. Τα mah που αναγραφουν πανω συνηθως ειναι στα 5v για λογους μαρκετινγκ

Ωραια, δηλαδη δεν θα βγαλει 4 φορτησεις θα βγαλει 2,5. Και παλι το σωστο ειναι να παρει μπαταρια δηλαδη.

• Like 1

1 hour ago, fatalara said:

Στο θεμα μας. Η μπαταρια λεει 4400mah 11.1v. Πειτε μου τι χανω απο εκει και περα.

Από ό,τι κατάλαβα, σε έχει καλύψει ο BM παραπάνω, αλλά συνοπτικά:

Η μπαταρία του φορητού πρέπει να είναι 4400 mAh στα 11V, δηλαδή 48 Wh. Έχω δει και 58-66 για τον συγκεκριμένο φορητό, ψάχνοντας για τον φίλο μας.

Το Powerbank των 20000 mAh, αν είναι μετρημένο στα 5V είναι 100 Wh, αν είναι μετρημένο στα 3.3V είναι 66 Wh, που είναι συνηθισμένο νούμερο για τέτοιο μέγεθος Powerbank. Δεν είδα κάπου στα specs να λέει.

Κι αυτά είναι τα ονομαστικά. Αν υπολογίσεις ότι τα κινεζοστοιχεία που έχει μέσα δεν πιάνουν πάντα τα ονομαστικά και υπολογίσεις και απώλειες, πρακτικά είναι 1-2 φορτίσεις του υπολογιστή.

Αλλά η λύση του Πέτρου μου αρέσει περισσότερο.

• Like 1
  • Haha 2

4 ώρες πριν, το μέλος fits79 έγραψε:

Το καλό με το παλιό λαπτοπ που λες και όντως είναι ότι ακόμα και να βγάλω εντελώς τη μπαταρία που έχει μπορεί να δουλέψει άνετα αν απλά έχω συνδεδεμένο μόνο το powerbank στο λαπτοπ λες και είναι μπαταρία του.

Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό του θα έλεγα ότι με βολεύει ειδικά αν προβώ σε powerbank περισσότερων mah.

Τότε παύει να είναι φορητό, γίνεται desktop replacement. Δεν μπορώ να φανταστώ πού και για ποια δουλειά το χρησιμοποιείς, και γιατί δεν υπάρχει ρεύμα εκεί - να υποθέσω στο κτήμα; - αλλά αν σε βολεύει να το έχεις μονίμως ακουμπημένο κάπου και συνδεδεμένο στην power bank, κάντο έτσι, μην αγοράσεις νέα μπαταρία.

Και στο ξαναλέω, αν δεν είναι εμπόδιο τα λεφτά, ξεκόλλα, πάρε ένα καινούργιο. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα νιώσεις βάζοντάς τα να δουλέψουν το ένα δίπλα στο άλλο, αυτό που έχεις τώρα δίπλα σε κάποιο σύγχρονο λάπτοπ.  

• Like 1

Γιατί είναι desktop;;

Δεν είναι και τόσο μεγάλο το powerbank ποια για να το πω και desktop. 

Σε βουνό είμαι πάνω που δεν έχει ρεύμα. 

Λες αν δεν είχα θέμα με τα λεφτά να άνοιγα εξ αρχής αυτό το τοπίκ; 

Εννοείτε ότι δεν μπορώ να αγοράσω νέο λαπτοπ και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε αφού μια χαρα δουλεύει αυτό. 

Έγινε επεξεργασία από fits79

Επειδή καταλαβαίνω ότι είναι μάταιο για πολλούς λόγους να σε μεταπείσουν οι άλλοι για την αγορά νέου λαπιτόπ να αναφέρω κάπου εδώ ότι στο πλαίσιο έχει (είχε?) σήμερα ένα cellularline 27k mah με έξοδο 100W στα 70 ευρώπουλα