Jump to content

Επιλογή κάρτας ήχου

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχω το PC της υπογραφής και θα ήθελα να βάλω εξωτερική κάρτα ήχου γιατί παντού διαβάζω ότι σε σχέση με τις ενσωματωμένες των μητρικών (και ας είναι η μητρική από τις ακριβές) ο ήχος είναι αρκετά καλύτερος!

Κατά κύριο λόγο την θέλω για μουσική και λιγότερο για τα παιχνίδια διότι στα παιχνίδια χρησιμοποιώ ακουστικά.

Θέλω κάτι μεταξύ 100-150€. 

Οπότε θέλω τις γνώμες σας και αν όντως αξίζει να μεταβώ από την ενσωματωμένη σε κάποια εξωτερική.

Θα προτιμούσα να είναι εκτός κουτιού αλλά αν στα ίδια χρήματα κάποια pci είναι καλύτερη, δεν με χαλάει.

Σας ευχαριστώ!

Εννοείται οτι η εξωτερική θα είναι καλύτερη απο την ενσωματωμένη της μητρικής σου.

Το θέμα είναι αν θα καταλάβεις την διαφορά αυτή με τα ηχεία που έχεις. Οποτε το ερώτημα είναι τι ηχεία έχεις?

(και μετα θα παμε στο θεμα απο που ακους μουσικη γιατι και αυτο παιζει τεραστιο ρολο)

• Like 1

22 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Εννοείται οτι η εξωτερική θα είναι καλύτερη απο την ενσωματωμένη της μητρικής σου.

Το θέμα είναι αν θα καταλάβεις την διαφορά αυτή με τα ηχεία που έχεις. Οποτε το ερώτημα είναι τι ηχεία έχεις?

(και μετα θα παμε στο θεμα απο που ακους μουσικη γιατι και αυτο παιζει τεραστιο ρολο)

Ηχεία έχω τα Logitech Z906.

1 ώρα πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε:

Ηχεία έχω τα Logitech Z906.

Δεν θα δεις μεγαλη διαφορα. 

Με τι τροπο τα εχεις συνδέσει τωρα στην μητρική σου? με οπτικη ινα η με τα 3 καρφια 3.5mm?

EDIT: BTW η καλυτερη επιλογη για ακροαση μουσικης θα ηταν ενα ζευγαρι studio monitor και ενα καλο usb dac. Καλα τα Z906 αλλα για παιχνιδια και ταινιες. Για μουσικη δεν κανουν. Και επειδη εχω βρεθει στη θεση σου στο παρελθον (ειχα τα Ζ5500 και ειχα παρει τοτε την πιο ακρυβη καρτα ηχου της creative και παλι δεν με καλυπτε στο θεμα μουσικη) κατεληξα να τα πουλησω και να παρω ενα ζευγαρι KRK 6" και η διαφορα θυμαμαι ηταν χαοτικη ακομα και με την on board καρτα ηχου. Δεν το συζηταμε οταν μπηκε το dac. Και στα παιχνιδια και στις ταινιες δεν μου ελειψε τιποτα

Έγινε επεξεργασία από BloodMage

Με καρφί τα έχω γιατί με την οπτική δεν έπαιζαν σωστά τα 5.1. 

Οπότε αν είναι μένω όπως είμαι και για μουσική θα άκουω στο ήχο σύστημα του σαλονιού. 

Απλά όταν δουλεύω τα απογεύματα στο pc μου την βαράει και ακούω μουσική ψιλό τσίτα. 

27 λεπτά πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε:

με την οπτική δεν έπαιζαν σωστά τα 5.1. 

δεν μπορει, καποια ρυθμιση δεν εκανες σωστα

αν θελεις ξαναδοκιμασε και δες διαφορες. 

οταν συνδεεις με οπτικη χρησιμοποιεις το dac των Ζ906

οταν συνδεεις με καρφι (αναλογικα δλδ) χρησιμοποιεις το dac της μητρικης σου

Ετσι θα βγαλεις ενα συμπερασμα ποιο απο τα 2 dac ειναι καλυτερα

1 ώρα πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Με τα Ζ906; Να είχε κάτι καλύτερο ναι.

Αφου θελει να δωσει τοσα λεφτα γιατι να μην παρει κατι να του μεινει οταν αλλαξει τα ηχεια?

13 λεπτά πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε:

Καλημέρα! Έχετε να προτείνεται ηχεία στο μέγεθος των Z906; 

ποσα τετραγωνικα ειναι περιπου το δωματιο που προοριζονται? 

Τα ηχεία αυτή την στιγμή και έτσι θέλω να μπουν και τα επόμενα, είναι τοποθετημένα κάτω από μια κουκετα μονή με διπλό στρώμα. Συγκεκριμένα είναι αυτή 

WWW.IKEA.GR

Βρείτε STORÅ κρεβάτι-σοφίτα, 140x200 cm 70242086 στο ikea.gr. Πραγματοποιήστε τις αγορές σας...

Θα σας στείλω και φώτο να καταλάβετε το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι. 

Έγινε επεξεργασία από gkatsogr

14 λεπτά πριν, το μέλος gkatsogr έγραψε:

Τα ηχεία αυτή την στιγμή και έτσι θέλω να μπουν και τα επόμενα, είναι τοποθετημένα κάτω από μια κουκετα μονή με διπλό στρώμα. Συγκεκριμένα είναι αυτή 

WWW.IKEA.GR

Βρείτε STORÅ κρεβάτι-σοφίτα, 140x200 cm 70242086 στο ikea.gr. Πραγματοποιήστε τις αγορές σας...

Θα σας στείλω και φώτο να καταλάβετε το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι. 

5αιντσα θα σου πρότεινα

Prodipe Pro 5 V3

ESI aktiv 05

M-Audio BX5 D3

Μακριά απο KRK χαλάνε οι πλακέτες τους. Μaudio χαλάγανε και αυτα σχετικά εύκολα αλλα δεν ξερω αν τα εχουν διαρθρώσει, και έχουν πολυ μπασο

Τα prodipe ειναι τα πιο ισορροπημενα και αυτα που εχω εγω δουλεύουν απρόσκοπτα εδω και 4+ χρονια 

• 2 weeks later...

Δυστυχώς στις διαστάσεις αυτές δεν με παίρνει να τα τοποθετήσω εκεί που θέλω. Μου φαίνεται θα μείνω ως έχει. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.