Jump to content



πρόβλημα με την εγκατάσταση των windows 10 από usb


Recommended Posts

καλημέρα σε όλους,

 

κάποιος φίλος έφερε από γερμανία ένα φτηνό υπολογιστή (i5-3330, 8 gb ram), δυστυχώς τα windows 10  x64 που ήτανε ενκατεστημενα είναι στα γερμανικά (single language) οποτε η γλώσσα δεν μπορεί να αλλάξει.. η λύσης ήτανε καθαρή εγκατάσταση των indows 10

 

τα windows 11 δεν μπορούνε να μπούνε λόγω το γνωστού tpm...

 

η εγκατάστασης έγινε μέσω usb και όλα κυλούσανε ομαλά μέχρι το τέλος... αλλα με το πρώτο restart άρχιζε ξανά η εγκατάσταση από την αρχή..

 

όταν έβγαλα το usb  η εγκατάστασης ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αλλο προβλημα

 

δεν ξέρω εάν αυτό οφειλότανε στην συγκεριμένη έκδοση των windows 10 οποτε ίσως με κάποιο άλλο iso να μη έχει το ίδιο πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως είναι καλή ιδέα να στήνεις νέο σύστημα σε υπολογιστή του οποίου δεν γνωρίζεις το ιστορικό, πάντως σε όλα τα 10 μπορείς να προσθέσεις επιπλέον γλώσσα προβολής (Display Language). Δεν νομίζω ότι είχε πρόβλημα το USB σου, απλά κάθε φορά έκανε εκ νέου boot από το USB, οπότε ξεκινούσε από την αρχή.

Υποθέτω δεν έχεις κάποιο πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον στο BIOS ήταν επιλεγμένο να προσπαθεί πάντα να ξεκινήσει απο USB και μετά από τον εσωτερικό σκληρό.  Αν σκαλίσεις λίγο κάπου πρέπει να υπάρχει ένα Boot Priority ή αντίστοιχο.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σε όλους,

 

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

 

όσο για το  bios είναι ρυθμισμένο να κάνει boot πρώτα από το usb μετά από dvd writer και τέλος από τον δίσκο

 

τα windows  τρέχουνε ok

 

όταν έκανα εγκατάσταση σε δικούς μου υπολογιστές από dvd η εγκατάσταση τελειωνε χωρίς να πρέπει να ''αφαιρέσω το dvd'' ενώ οτα έκανα την εγκατάσταση από usb αυτό έπρεπε να ''αφαιρεθεί''  ώστε να συνέχισεί η εγκατάστση κανονικά, πρέπει να υπάρχει κάποιιος λόγος για αυτό...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nikonick said:

πρέπει να υπάρχει κάποιιος λόγος για αυτό...

 

Υπάρχει, το μόνιμο boot order. Αν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία, βάζεις SSD/HDD>USB, κάνεις one-time boot από USB και η εγκατάσταση ολοκληρώνεται χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσεις τίποτα. Μπορείς και να παρατήσεις το flash disk επάνω στον υπολογιστή και θα συνεχίσει να μπουτάρει σωστά στον αιώνα τον άπαντα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.