Jump to content



excel θέμα-πρόβλημα χωρίς κώδικα


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ήθελα μία βοήθεια σε excel στο παρακάτω:

Ας πούμε ότι σε εταιρία, ένας εργαζόμενος δουλεύει Σάββατο, π.χ. 03/02/2024. Και μπορεί αυτή την ημέρα να την πάρει σε ρεπό σε max 75 ημέρες.

Σε ένα κελί, βάζω 03/02/2024 , που είναι η ημέρα εργασίας. Αυτό που θέλω, χωρίς κώδικα, με μία φόρμουλα-συνάρτηση, στο διπλανό κελί, να βγάζει την ημερομηνία που λήγει το ρεπό.

 

Επίσης, αυτό που θα ήθελα, είναι, αυτό το 75 ημέρες max, να μπορώ να το μεταβάλλω. Νομίζω, αυτό δεν θα είναι και πολύ δύσκολο. Απ' τη στιγμή που θα έχω τη φόρμουλα, μπορώ να το φτιάξω.

 

Και, μάλιστα, αυτό το 75 ημέρες, να μπορώ να το αλλάζω σε ένα κελί, π.χ. να το κάνω 80 ημέρες, και να μπαίνει βάση κελιού, στη φόρμουλα.

 

Το δίνω σε παράδειγμα με 10 ημέρες για εύκολους υπολογισμούς. Ας πούμε ότι το max που μπορεί να πάρει το ρεπό είναι 10 ημέρες. Οπότε, έχουμε στα κελιά:

a1. 06/01/2024 (ημέρα εργασίας)

b1. θα εμφανίζεται αμέσως μετά την καταχώρηση, η ημερομηνία λήξης ρεπό, δηλαδή 16/01/2024

 

και κάπου στην τύχη, ας πούμε στο d1. θα μπορώ να βάλω 15, εάν ο εργοδότης αλλάξει και πει ότι έχει από 10 τελικά 15 ημέρες να πάρει το ρεπό. Οπότε, το b1 θα γίνει από 16/01/2024, τελικά, 21/01/2024.

 

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τόσο απλό! Δεν ήξερα ότι μόνο με απλή πρόσθεση ακεραίου σε ημερομηνία, το αποτέλεσμα είναι και πάλι ημερομηνία. Ευχαριστώ!

 

Υπάρχει και κάτι ακόμα στο θέμα.

 

α. Ένα κελί να μετράει αντίστροφα τις ημέρες που απομένουν (κάθε επόμενη ημέρα που θα ανοίγεις, να βλέπεις όλα αυτά παραπάνω + κάθε 24ωρο θα αφαιρείται και από μία ημέρα {ακέραιος}

 

β. Εδώ, το β. ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο. Διότι, έχει να παίξει με χρώματα. Ας πούμε ότι έχεις περιθώριο 30 ημέρες να πάρεις το ρεπό. Το χρώμα του κελιού που λήγει το ρεπό (δηλαδή το κελί αυξημένο κατά 30 ημέρες):

Πρώτο 10ήμερο (ασφαλείας) : background μπλε - χρώμα γραμματοσειράς λευκό

Δεύτερο 10ήμερο (όχι τόσο "επικίνδυνο" για την λήξη) : background καφε - χρώμα γραμματοσειράς κίτρινο 

Τρίτο  10ήμερο (επικίνδυνο λόγω πάει για την λήξη) : background κόκκινο - χρώμα γραμματοσειράς κίτρινο

Ή να μπορώ να παίζω με τα χρώματα, διότι παράδειγμα δίνω τώρα.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.