Jump to content



Θέματα με usb στικάκια και λύσεις.


Recommended Posts

Πριν τρια χρονια ειχα αγορασει 2 στικακια των 128g εκαστο. Παρατηρησα οτι μετα απο μερικους μηνες το ενα απο τα δυο εχανε την μιση χωρητικοτητα. Περναει ενας χρονος και βαλε, αγοραζω αλλα δυο των 64g αυτη την φορα και μετα απο 6-7 μηνες παλι τα ιδια στο ενα απο τα δυο.

Ψαχνοντας να δω τι γινεται, βρηκα οτι στην περιπτωση που εχει χρησιμοποιηθει το στικακι για φορματ με λειτουργικο, το ενα απο τα δυο μερη σταματαει να φαινεται και δεν επανερχεται ουτε με φορματ στο στικακι. Η αληθεια ειναι οτι οντως το προβλημα προεκυψε μετα απο φορματ στο pc η laptop, αν και το πηρα χαμπαρι μετα απο αρκετο καιρο καθως δεν τα χρησιμοποιουσα και πολυ.

 

Στα νετς, λενε οτι το διορθωνεις μεσω cmd με την εντολη diskpart - disklist αλλα οταν παω να κανω τα βηματα μου βγαζει disk part/list is not recognised as an internal or external command.

Αυτο γινεται γιατι οι εντολες που αναγραφονται εκει εξω ειναι λαθος. Αφου ανοιξουμε την γραμμη εντολων ως admin, κοιταμε αν οντως ξεκιναει με windows/system32 και μετα γραφουμε diskpart και παταμε enter. Μετα δε γραφουμε disklist οπως λενε αλλα list disk και enter. Εκει μας βγαζει τους δισκους με αριθμο π.χ disk 0 1 2 κλπ. Γραφουμε select disk# οπου # ο αριθμος του δισκου που θελουμε και παταμε enter. Αφου μας γραψει οτι ο δισκος που επιλαξαμε εχει επιλεγει, γραφουμε clean και παταμε enter.

 

Εδω κλεινουμε το cmd και παμε να κανουμε φορματ στο δισκο/στικακι. Δεν γινεται με τον κλασσικο γρηγορο τροπο που το κανουμε συνηθως. Πρεπει να παμε στο disk management οπου θα επιλεξουμε τον δισκο με τον γνωστο αριθμο κανοντας δεξι κλικ - φορματ απο εκει.

 

Υπαρχει κοσμος που πεταει στικακια γιαυτο τον λογο. Ενας απο αυτους ημουν και εγω. Ελπιζω να βοηθησα.

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

A που να φτιαξεις και volumes/partitions μεσα απο το diskpart. 
Μαγεία.... :hehe: 



Στο θεμα μας, συνηθως ετσι κανω προετοιμασια με τις sdcard πριν περασω λογισμικα για Raspberry. Καθαρη καρτουλα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

A που να φτιαξεις και volumes/partitions μεσα απο το diskpart. 
Μαγεία.... :hehe: 



Στο θεμα μας, συνηθως ετσι κανω προετοιμασια με τις sdcard πριν περασω λογισμικα για Raspberry. Καθαρη καρτουλα.

Αυτα για εσας που τα ξερετε. Εμεις οι απλοι απλα τα πεταγαμε.

Το εγραψα εδω γιατι αν πας ψαξεις με τις εντολες που γραφουν εκει εξω δεν γινεται δουλεια. Μου εκανε πραγματικα εντυπωση, ακομα και στο reddit ηταν λαθος.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.