Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω το laptop HP Probook 440 G5, που νομίζω είναι αρκετά ικανοποιητικό και μπορεί να κάνει αρκετές εργασίες. Το βρήκα μεταχειρισμένο στα 160€ με 16GB μνήμη ram, SSD 256GB samsung 850 pro (2.5''), Intel Core i5-8250U, μπαταριά με 4-5 ώρες (απλή χρήση) και μερικά λευκά σημαδάκια στην οθόνη. Αρχικά θέλω να ρωτήσω για τον ssd αλλά και για τους άσπρους "λεκέδες".

Σημείωση: Ο πωλητής μου δίνει την δυνατότητα να τροποποιήσω τις μνήμες και τον δίσκο.

1. Αυτή την στιγμή έχει έναν 2.5΄΄ SSD 256GB Samsung 850 PRO. Ο κατασκευαστής σε αυτό το μοντέλο έχει βάλει υποδοχές για 2.5άρι δίσκο αλλά και Μ.2. Έχω στην κατοχή μου (απόθεμα) τον SSD M.2 NVMe 2280 WD Blue SN570 500GB. Δεν γνωρίζω αν είναι πλήρως συμβατός με τον υπολογιστή. Βοηθήστε αν μπορείτε σε αυτό. Αν είναι συμβατός, αξίζει να τον χωρίσω σε partitions (για αποθήκευση αρχείων μου, αρχείων εικονικής μηχανής και των αρχείων των windows 11) ή θα μου ρίξει ταχύτητες και θα με δημιουργεί προβλήματα; Εννοείτε πως σε αυτή την περίπτωση θα πω τον πωλητή να αφαιρέσει το 2.5άρι δίσκο και να μειωθεί και το κόστος.

2. Στην οθόνη υπάρχουν κάτι άσπρα μικρά σημάδια που φαίνονται σε ανοιχτόχρωμο φόντο. (Δείτε παρακάτω την φωτογραφία) Αυτά τα σημάδια δεν φαίνονται να ενοχλούν στην χρήση του. Όμως, υπάρχει περίπτωση στο άμεσο μέλλον να μεγαλώσουν και να υπάρχει θέμα; Παραμένουν στάσιμα αυτά τα σημάδια; Πιο αντιληπτό γίνεται στο σημείο που δείχνει το βέλος. Σαν μια σκιά είναι....

2024-05-191_31_07.thumb.webp.f8bedfb24192d878af8b31e6414bbd05.webp

Ευχαριστώ!

Μήπως βοηθήσει:

https://support.hp.com/sg-en/document/c05679357

Έγινε επεξεργασία από Konstantinos21

Καλημέρα.

Στις προδιαγραφές δε φαίνεται το φυσικό μέγεθος της M.2, αλλά σχεδόν σίγουρα θα είναι 2280, όπως και ο WD που έχεις, οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να χωρίσεις τον 500ρη για να βάλεις Hypervisor, VMs και W11. Αν το ποσό που θα γλυτώσεις αφαιρώντας τον Samsung είναι ~10€, πάρε τον και αυτόν για επιπλέον αποθήκευση και ξεμπέρδεψες.

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα σημάδια στην οθόνη δε θα επιδεινωθούν. Δες αν μπορείς να εξασφαλίσεις κάποια εγγύηση από τον πωλητή. Αν δεν μπορείς, αποφασίζεις αν αξίζει τον κόπο να το ρισκάρεις. Αν και δε μοιάζει να είναι κάτι που εξελίσσεται προοδευτικά, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος προκαταβολικά.

• Like 1

Απ' ό,τι φαίνεται εδώ, η θύρα m.2 υποστηρίζει 2280, οπότε είσαι εντάξει. Μην αφαιρέσεις τον υπάρχοντα sata SSD, δεν αξίζει την οικονομία - πολλώ δε μάλλον αφ' ης στιγμής ο συγκεκριμένος είναι άριστης ποιότητας και με DRAM cache. Αν υποστηρίζει το λάπτοπ boot selection κατά την εκκίνηση, μπορείς να εγκαταστήσεις εκεί το δεύτερο λειτουργικό σύστημα, χωρίς να μπλέκεις με VM's. 

Μη δίνεις και τόση σημασία στην κατάσταση της οθόνης. Είναι σε πολύ καλή τιμή, πάρτο και άλλαξέ την με μια καινούργια IPS, (πιθανόν η εργοστασιακή να είναι TN).  

• Like 1