Jump to content

Stickers.

Asinxoritos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Asinxoritos [Σήμερα, στις 17:05]

Ακριβώς αυτό έχω στο μυαλό μου θένκς:p αλλά που να βρώ το σχεδιο???...

Frost μπήκα στα σάϊτ που μου έδωσες και βρήκα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ήθελα ευχαριστώ.

ΠΙ-ΕΣ. Κοπρίτης περιμένω να μου πείς:)))

Καταρχην κανε μια αναζητηση για εικονες σε Γουγλη και yahoo

(προτιμησε να βασιστεις σε μεγαλυτερης αναλυσης εικονες)

και μετα αναλογα με τις γραφιστικες σου γνωσεις

ειτε μονταρησε τες προχειρα και δωστες στο εργαστηρι και εξηγησε τους πως το θελεις

το τελικο αποτελεσμα

ή εαν κατεχεις τα βασικα, κανε τη συνθεση της εικονας μονος σου

και δωστο για επεξεργασια και κοψιμο...

εαν κατεχεις ακομα περισσοτερα μπορεις και μονος σου να επανασχεδιασεις την τελικη σου εικονα σε vector σχηματα και να το εξαγεις σε αρχειο τυπου *.eps

ωστε να στο κοψουν απευθειας

ολα αυτα αφορουν το κοψιμο ξακρισμενου αυτοκολλητου...

για απλο ενιαιο μπορεια απλα να πας μια .jpeg εικονα (300dpi) και να σου βγαλουν ενα πολυ καλο αυτοκολλητο

Thanks, Κοπρίτη:p

θα δώ τι μπορώ να κάνω και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας απασχολήσω και πάλι.

ΠΙ-ΕΣ: Εσύ πως έφτιαξες το δικό σου? :ο

Αρχική απάντηση από aristos87 [Χθες, στις 23:58]

Αυτό φίλε μου δεν είναι αυτοκόλητο... είναι χαραγμένο πάνω στο πλέξι

Ποσο παει περιπου για να μου χαραξουν στο plexi μου ενα τετοιο "σχεδιο"?

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Χθες, στις 21:45]

Ποσο παει περιπου για να μου χαραξουν στο plexi μου ενα τετοιο "σχεδιο"?

Βασικά από όσο ξέρω (εάν κάνω λάθος διορθώστε με) παίρνεις ένα αυτοκόλλητο στο μέγεθος του πλέξι σου και ανοίγεις τρύπες με το σχέδιο που θέλεις στα σημεία που θές να γίνουν ματ. Εάν μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου είναι τζάμπα, αλλιώς αν πάς σε μαγαζί (πιο συνηθισμένο) είναι στο κόστος που λέει ο κοπρίτης και για το κανονικό αυτοκόλλητο (5 - 10). Μετά και αφού κολλήσεις το αυτοκόλλητο που έκοψες επάνω στο πλεξι καλύπτοντας το ολόκληρο εκτός από τα σημεία που θέλεις να χαράξεις, βρίσκεις ένα μηχάνημα αμμοβολής και το πλακώνεις. Μην το παρακάνεις και το σκάψεις... λίγο θέλει. Τώρα το δύσκολο είναι που βρίσκεις τέτοιο μηχάνημα και πόσο θα στο χρεώσουν. Τέτοια μηχανήματα έχουν όσοι ασχολούνται με μάρμαρα (και άλλοι προφανώς, αλλά εγώ αυτούς ξέρω). Εγώ είχα ασχοληθεί με ένα τέτοιο ενός γνωστού που έχει γραφείο τελετών και το χρησιμοποιεί για να χαράσσει ταφόπλακες (μακάβριο αλλά τι να κάνουμε, δουλεία είναι και αυτή). Συμπέρασμα, εαν βρεις κάποιον που να έχει τέτοιο για την δουλεία του , θα στο χρεώσει από λίγο εως καθόλου (εάν έχεις κανα γνωστό).

Καλή φάση με την αμμοβόλη είναι οτι εάν βαλεις φώς από την δίπλα μερια του πλέξι φώτιζεται το αμμοβολιμένο μέρος και το αποτέλεσμα είναι εντύπωσιακο.

Αυτά, ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως.

Αρχική απάντηση από aristos87

Αυτό φίλε μου δεν είναι αυτοκόλητο... είναι χαραγμένο πάνω στο πλέξι

Και πώς γίνεται αυτό ρε φίλε?

Μπορεί να γίνει και με ένα dremelάκι με τα κατάλληλα εργαλεία-μυτάκια.

Αρχική απάντηση από darkCount

Μπορεί να γίνει και με ένα dremelάκι με τα κατάλληλα εργαλεία-μυτάκια.

dremelάκι=??

Dremel....ταχυτροχός χειρός. Ηλεκτρικο εργαλείο είναι. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ να δεις πως είναι και τι δουλειές κάνει.

το συγκεκριμενο αυτοκολλητο που συζητατε δεν μου φαινεται να ειναι χαραγμενο...

ουτε καν ξακρισμενο ειναι...

ενα κανονικο διαφανες αυτοκολλητο ειναι με το logo τυπωμενο πανω του...

(εαν ηταν χαραγμενο θα διαφοροποιουνταν στα σοκορα, θα φαινονταν το παχος του υλικου δλδ

και εαν ηταν ξακρισμενο θα ειχε την ιδια διαφανεια μεταξυ των γραμματων και του υπολοιπου πλαινου (κατι το οποιο απο την φωτο δεν βλεπω να συμβαινει)

Οπως ειπε κι ο DarkCount,

με καταλληλα εργαλεια, σταθερο χερι και υπομονη,

γινονται πολυ ωραια σχεδιακια στο πλεξι...

το μειονεκτημα αυτης της μεθοδου ειναι οτι εαν χρειαστει να σκαψουμε καπου καποια σχετικα μεγαλη περιοχη,

το χερι οσο τελειο και να ειναι δεν μπορει να πετυχει ομοιομορφο σκαψιμο...

με αποτελεσμα οταν το πλεξι φωτιστει, να αναδειξουμε και τις ατελειες ...

σε πιο λεπτες γραμμες δεν υπαρχει κανενα προβλημα

μιας και η διαφοροποιηση στο βαθος χαραξης δεν γινεται ευκολα αντιληπτη.

Ο κανονικος τροπος χαραξης ειναι ειτε με παντογραφο ειτε σε φρεζα για μαλακα υλικα.

αποσο ειχα ρωτησει κοστολογειται γυρω στα 30/ωρα χρησης του...

(αλλα ομως δεν ξερω τι επιφανεια μπορει να χαραξει σε 1ωρα)

Μια ακομα "πλαγια" μεθοδος ειναι η εξης:

παιρνουμε δυο κομματια ιδιων διαστασεων και παχους 2χιλ.

το ενα το αφηνουμε ανεπαφο

και στο αλλο παιρναμε το σχεδιο που θελουμε και αντι να το χαραξουμε σε βαθος, το κοβουμε τελειως (ωστε να εξαλειφθουν τα προβληματα ομοιομορφιας του βαθους χαραξης)

στη συνεχεια κολλαμε τα κομμενα κομματια μας στο ανεπαφο φυλλο

(με χλωροφορμιο ή αλλη καταλληλη πλεξιγκλασσοκολλα ωστε να μην φαινεται κολληση)

και το τελικο αποτελεσμα φαινεται σαν ενα εναιαο κομματι.

οι ιδιαιτεροτητες αυτου του τροπου ειναι οτι τα σημεια που χαραξαμε δεν ειναι ματ και αγρια

καθοτι ουσιαστικα ειναι τρυπες, με αποτελεσμα να ειναι σχεδον αορατα σε κανονικες συνθηκες

και φαινονται εντονα, μονο οταν φωτιστει το πλεξι μας και αναδειχθει το παχος του υλικου που κοψαμε.

Οσο για την αμμοβολη

εκτος απο αυτα που λεει ο Psychokiller και οντως ισχυουν

ειναι ιδιαιτερα σημαντικο το να χρησιμοποιηθει καλης ποιοτητας πλεξυ γιατι

τα φτηνης ποιοτητας με την τριβη της αμμου/γυαλιου βγαζουν κοκκο και γρεζι που ειναι σχεδον αδυνατον να καθαριστει μετα μεσα στη χαραγμενη επιφανεια

(οσοι κοβετε το πλεξυ του πρακτικερ θα το ξερετε)

ενας αλλος εξυπνος τροπος που απιτει ομως σχετικα δυσευρετο UV βερνικι

ειναι να κοψουμε μια μασκα με το σχεδιο που θελουμε και κατοπιν να βαψουμε μονο με το uv βερνικι..

ετσι παλι εχουμε μια εικονα που φαινεται μονο οταν φωτιστει με uv φωτισμο

ενω στο φως της ημερα ειναι αορατη....

ps. sorry για το μακροσκελες ποστ

Κατάλαβα Darkcount.

Κοπρίτης, είδα στο case σου και γενικά σε πολλά cases αυτήν την "τρυπούλα" στο μπροστινό μέρος του case. Πώς γίνεται αυτό?? το τρυπάς???:p

Αμάν ρε κοπρίτη, κάθε φόρα που ποστάρεις αισθάνομαι ότι τώρα βγήκα από το αυγό μου :baby: και με κάνεις να θέλω να ξαναμπώ για επανεκπαίδευση :nerd: ... Πρέπει να ρωτήσουμε την μαμά σου σε ποια χύτρα είχες πέσει μικρός :D (για να πάμε και εμείς για κανα μπάνιο) :D και ακόμα εάν γεννήθηκες με ντρεμελ :D ή στο κάνανε δώρο στα πρώτα σου γενέθλια :D

Τώρα πέρα απο την πλάκα υποκλίνομαι στις γνώσεις σου στο τομεά :worship: !

You rule my man!!

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 10:56]

ιδιαιτερα σημαντικο το να χρησιμοποιηθει καλης ποιοτητας πλεξυ

Παίζει μια βιοτεχνία στο περιστέρι όπου κάνει εμπορία και κατασκευές με πλεξι. Εκεί υπάρχουν παρά πολλά ρετάλια από καλής ποιότητας πλεξι τα οποία τα δίνουν 2 με 4 . Εγώ είχα πάρει ένα 35*50 διάφανο 3, παίζουν τα πάντα από ποιότητες, χρώματα και πάχη αλλά θέλει ψάξιμο γιατί δεν τακτοποιούν τα ρετάλια τους ανά κατηγορία (ακούς εκεί οι κανίβαλοι!!! :) δεν τακτοποιούν τα σκουπίδια τους!!! :) ). Εάν σας ενδιαφέρει πείτε μου να βρω την διεύθυνση.

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 10:56]

ενας αλλος εξυπνος τροπος που απιτει ομως σχετικα δυσευρετο UV βερνικι

ειναι να κοψουμε μια μασκα με το σχεδιο που θελουμε και κατοπιν να βαψουμε μονο με το uv βερνικι..

ετσι παλι εχουμε μια εικονα που φαινεται μονο οταν φωτιστει με uv φωτισμο

ενω στο φως της ημερα ειναι αορατη....

Αυτό είναι πολύ καλή φάση αλλά uv βερνίκι που θα βρούμε? Έχεις τίποτα υπ όψιν σου; Παίζει και ένα άλλο θρέντ αυτές τις μέρες για αυτό το θέμα αλλά και εκεί δεν έχει βγει άκρη

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15316

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.