serpico75 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2024 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2024 (edited) Καλησπέρα. Παρακαλώ θερμά, ήθελα μία βοήθεια στο παρακάτω θέμα: Σχετικά με λύση συμβολαίου (μισθώματος) οικήματος. Συμβόλαιο: 01/02/2023 έως 31/12/2025 Ο ενοικιαστής έμεινε έως 31/12/2023 , οπότε έκανα λύση. Μπήκα στην εφαρμογή για τα συμβόλαια, με τους κωδικούς μου τού taxis, στις 10/01/2024. Εδώ έχω την απορία μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά. Ανάμεσα στα υπόλοιπα συμβόλαια άλλων οικημάτων, βρήκα και αυτό του συγκεκριμένου ενοικιαστή, και που είναι φυσικά ενεργό. Έκανα, λοιπόν, λύση συμβολαίου, με ημερομηνία λύσης 31/12/2023. Έκανα οριστικοποίηση, και όλα πήγαν καλά. Δεν είχα κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ πολύ, ήθελα απάντηση στα παρακάτω: Α. Έπρεπε να κάνω κάτι επιπλέον; Σε κάποια άλλη σελίδα; Δεν φαίνεται κανονικά στην εφορία ό,τι πρέπει να φαίνεται; Β. Όπως προανέφερα, η ημερομηνία που μπήκα για τη λύση είναι 10/01/2024. Ο ενοικιαστής έμεινε έως 31/12/2023. Οπότε, έτσι φαίνεται καί στο συμβόλαιο λύσης. Ως ημερομηνία λύσης φαίνεται 31/12/2023 , και ως ημερομηνία υποβολής φαίνεται 10/01/2024. Αυτό είναι σωστό ή λάθος; Αυτές οι δύο ημερομηνίες πρέπει να είναι ίδιες ή δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι διαφορετικές, όπως στην περίπτωσή μου; Γ. Τη διακοπή την έκανα εγώ, και όχι ο λογιστής μου. Υπάρχει κάτι, κάποιος κωδικός ως διακριτικό λογιστή, που πρέπει να καταχωρηθεί από λογιστή προκειμένου να είναι ολοκληρωμένο το συμβόλαιο λύσης ή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, και μπορεί ο ιδιοκτήτης να το κάνει; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 27, 2024 από serpico75
GeorgeVasil Φεβρουάριος 27, 2024 #2 Φεβρουάριος 27, 2024 Παράθεση ...ότι σύμφωνα με τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της εγκυκλίου ΠΟΛ.1162/2018 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την απόφαση Α.1139/2020, σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώνει τη λύση αυτής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση της, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται πως είναι σε ισχύ. με μια γρηγορη αναζητηση.
Recommended Posts