karmen1983 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 Παίδες θέλω τη βοήθεια σας! Επειδη τελευταία εγώ κ το κολλητήρι έχουμε γίνει κολλητάρια, θα ήθελα κάτι για να ρουφάει την καπνά του και να είναι καλό και αποδοτικό. Δε θα βαλω ταβανι στο κόστος καθώς μιλαμε για την υγεία Οποτε ακούω προτάσεις. Ιδανικά θα ήθελα κάτι από Ελλάδα αλλά οκ βλέπω κ το από εξω Ευχαριστω!!!! ΥΓ @Seafalco αν έχεις καμία ιδέα ή τι να προσέξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 6 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6 Αγάπη δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψη μου, αλλά θα δω και θα σου πω. Στη δουλειά είχαμε ένα απλό ανεμιστηράκι που ρούφαγε τον αέρα από το σημείο της συγκόλλησης και τον έριχνε απλά προς τα πίσω στο χώρο. Αυτός όπως θυμάσαι ήταν αρκετά μεγάλος, οπότε παίζαμε με την αραίωση των βλαβερών αναθυμιάσεων και τίποτε παραπέρα. Φαντάζομαι και σίγουρα θα το έχεις σκεφτεί και εσύ, κάτι σαν ένας ιδιότυπος απορροφητήρας με κάποια φίλτρα συγκράτησης των βλαπτικών θα κάνει δουλειά. Π.χ. Fume extractors ELESHOP.EU Eleshop is the webshop to go for oscilloscopes, multimeters, power supplies and more electronic equipment for the... VEVOR Solder Fume Extractor, 80W 106 CFM Smoke Absorber, φίλτρα 3 σταδίων 3 ταχυτήτων με σωλήνα για συγκόλληση, χάραξη με λέιζερ και συγκόλληση DIY | VEVOR GR EUR.VEVOR.COM Ανακαλύψτε τα VEVOR Solder Fume Extractor, 80W 106 CFM Smoke Absorber, φίλτρα 3 σταδίων 3 ταχυτήτων με... Οψόμεθα . . . ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 7 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7 Εαν το κολλητηρι εχει υποδοχη καλο ειναι να βαλεις το αντιστοιχο ωστε να ανοιγοκλεινει κατα την χρηση. Εαν οχι και θες φτηνο κυκλοφορουν κατι best τα οποια για τα λεφτα τους ειναι αξιοπρεπη ( best bst-495 κοντα στα 350€ , bst-493 ~30€) . Εχω το δευτερο , το μειονεκτημα ειναι οτι δεν ξερω ποσο καλα φιλτραρει τον αερα ή απλα τον διωχνει και οτι πρεπει να ειναι κοντα εκει που κανεις δουλεια.Επισης να υπολογισεις και τον θορυβο που βγαζουν.Ακομη και ο weller κανει θορυβο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Φεβρουάριος 7 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7 (edited) Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι αφορά θέμα υγείας και δεν παίζουμε με αυτά! Από προσωπική εμπειρία θα σου πρότεινα τον FA-430 της Hakko! Ότι έχω πάρει από Hakko είναι αθάνατο και για καλές τιμές τα παίρνω από το batterfly.com. Μπορείς αν έχεις και επαγγελματικό ΑΦΜ ως ευρωπαϊκό (νομίζω έτσι το λένε οι λογιστές) το αγοράζεις και άμεσα χωρίς ΦΠΑ. HAKKO FA-430 Smoke absorber Air purifying WWW.BATTERFLY.COM HAKKO FA-430 Air-purifying fume extractor realizing powerful suction with quiet operationFreestanding flexible ducts facilitate production changeoversThree airflow levels are selectable... Υπάρχει και αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα αλλά μετά από τις 3 φορές που αποτάνθηκα σε αυτόν και μου είπε τιμές τα παραγγέλνω όλα από το site που προανέφερα. Βέβαια κάνε μια ερώτηση μιας και μπορεί από την τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους τα πράγματα να έχουν αλλάξει. www.superchip.gr Μία άλλη λύση οικονομική είναι να πάρεις φυσούνα με το κλασικό fume extractor που έχει ένα φίλτρο άνθρακα επάνω και ο αέρας να βγαίνει απευθείας έξω. Αλλά σε αυτην την λύση παίζει μεγάλο ρόλο η διαμόρφωση του χώρου σου! Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 7 από gkatsogr 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 7 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7 Καποια στιγμη που εκανα κατι δοκιμαστικα, ειχα παρει εναν σωληνα 2μ απο αυτα που βαζουν στους αποροφητηρες κουζινας και στην ακρη που ηταν κοντα στο παραθυρο ειχα εναν ανεμηστηρα μπανιου με 240V. Μια χαρα ρουφαγε τα ντουμανια απο τις κολησεις κλπ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdouze Φεβρουάριος 7 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7 16 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Καποια στιγμη που εκανα κατι δοκιμαστικα, ειχα παρει εναν σωληνα 2μ απο αυτα που βαζουν στους αποροφητηρες κουζινας και στην ακρη που ηταν κοντα στο παραθυρο ειχα εναν ανεμηστηρα μπανιου με 240V. Μια χαρα ρουφαγε τα ντουμανια απο τις κολησεις κλπ Καλησπέρα, Ψαχνω και εγω κατι να κανω και σκεφτηκα αυτο ακριβως που λες δεν το εχω κανει ακομα.Αν αξιωθω αυτες τις μερες θα ανεβασω ενημερωση. Μια αλλη ιδεα που ειχα για να μην ανοιγω παραθυρα αν εχει κρυο η βρεχει να φτιαξω ενα φιλτρο κουτι και αντι για ανεμιστηρα μπανιου να βαλω ανεμιστηρα αεραγωγου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdouze Φεβρουάριος 10 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10 (edited) Καλησπερα,με αφορμη το ποστ της Καρμεν αποφασισα και εγω να φτιαξω κατι για τις αναθυμιασεις απο το κολλητηρι γιατι το αμελώ πολυ καιρο μαλλον χρονια. Θα βαλω εναν ανεμιστηρα μπανιου με ευκαμπτο σωληνα εξαερισμου οπως ειπε ο YDinopoulos.Δεν ξερω να διαλεξω 100mm η 120mm διαμετρο αγωγου.Οι 100μμ ανεμιστηρες εχουν ροη αερα περιπου 100m3/h ενω οι 120mm 130-150m3/h.Ο σωληνας μεχρι το παραθυρο θα ειναι περιπου 2.5 μετρα(εχω υπολογισει και πιθανες καμπυλες για να μην πεφτει).Εσεις τι προτεινεται; Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 10 από sdouze Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 10 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10 ^^^^The bigger the better λέω εγώ. εχω διαβάσει τα post σας και σας ευχαριστω. Δυστυχώς ο χώρος που κανω τις κολλήσεις είναι εσωτερικός, χωρίς κάποιο σημείο εξόδου, συγκεκριμένα είναι server room. Όποτε περιορίζονται κ οι επιλογές μου. Επίσης δεν υπάρχει πολυτέλεια χώρου Οποτε θέλω κάτι compact. Θα το σκεφτώ τις επόμενες μέρες κ θα ενημερώσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdouze Φεβρουάριος 10 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10 50 λεπτά πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: ^^^^The bigger the better λέω εγώ. εχω διαβάσει τα post σας και σας ευχαριστω. Δυστυχώς ο χώρος που κανω τις κολλήσεις είναι εσωτερικός, χωρίς κάποιο σημείο εξόδου, συγκεκριμένα είναι server room. Όποτε περιορίζονται κ οι επιλογές μου. Επίσης δεν υπάρχει πολυτέλεια χώρου Οποτε θέλω κάτι compact. Θα το σκεφτώ τις επόμενες μέρες κ θα ενημερώσω! Με έπεισες. Καποια κατασκευη με ενα μικρο φιλτροκουτι ισως και ενα μοτερ αεραγωγου;Δες και αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Φεβρουάριος 10 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10 1 ώρα πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: ^^^^The bigger the better λέω εγώ. εχω διαβάσει τα post σας και σας ευχαριστω. Δυστυχώς ο χώρος που κανω τις κολλήσεις είναι εσωτερικός, χωρίς κάποιο σημείο εξόδου, συγκεκριμένα είναι server room. Όποτε περιορίζονται κ οι επιλογές μου. Επίσης δεν υπάρχει πολυτέλεια χώρου Οποτε θέλω κάτι compact. Θα το σκεφτώ τις επόμενες μέρες κ θα ενημερώσω! Φανταζομαι θα κολλας ωρες , αλλα μηπως να κανεις δουλιτσα με μια μασκουλα και διπλά φιλτρα ανθρακα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdouze Φεβρουάριος 11 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdouze Φεβρουάριος 18 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18 Καλησπέρα, έστησα τον εξαρισμό για το κολλητηρι με εναν ευκαμπτο σωληνα εξαρισμου και με ανεμιστηρα μπανιου.Δουλευει πολυ καλα αν συμπεριλάβουμε οτι κοστισε κατω απο 25€.Ειναι λιγο αβολο στο πως θα καταληξει στο παραθυρο αν και ειμαι σχεδο απο κατω αλλα θα βρεθει καποια μονιμη λυση για να μην μαζευεται καθε φορα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts