Eldal Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Όπως γράφω και στον τίτλο, έχω πρόβλημα με την θύρα ethernet στο pc της υπογραφής. Δεν έχω καταφέρει να περάσω driver και πρακτικά δεν δουλεύει η LAN σύνδεση. Βλέπει την συσκευή αλλά ούτε τα windows αυτόματα βρίσκουν να περάσουν driver ούτε ο LAN driver από Gigabyte που κατεβάζω περνιέται. Μάλιστα ξεκινάει την εγκατάσταση αλλά κάποια στιγμή στα ματάει απλά και δεν έχει περάσει τίποτα. Ποστάρω και κάποιες φώτο από τα prompts που μου βγάζει όταν προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα. Το mb είναι αγορασμένο πριν ένα μήνα, οπότε είμαι μέσα στην εγγύηση, απλά ρωτάω μήπως κάτι κάνω λάθος και αποφύγω το στείλε πίσω, πάρε άλλη mb, ξαναστήσε απ' την αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Ιανουάριος 31 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Στη σελίδα της μητρικής έχει έναν Realtek LAN Preinstall driver και έναν LAN Driver. Μήπως πρέπει να περάσεις πρώτα το Preinstall driver ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 31 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Οι preinistall ειναι για να τους φορτωσεις πριν την εγκατασταση για να δει το λειτουργικο τη καρτα, οι ιδιοι οδηγοι ειναι. Δοκιμασε και τους drivers απο το σιτε της tplink https://www.tp-link.com/us/support/download/tx201/ ειναι μεσα στο φακελο "TX201(UN) 1.0 Windows driver.rar\Windows Driver\Archer TX201\Driver_files\Windows\" Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιανουάριος 31 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Για πες και το ακριβές build των Windows που έχεις εγκατεστημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 31 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 (edited) 1.Κανε ενα BIOS update πρωτα να ειμαστε σιγουροι γιατι εχουν πολλοι θεματα. 2.Κανε ενα live ubuntu και πες μας αν δουλευει η καρτα εκει. Αν δεν δουλευει και εκει επιστρεφεις μητρικη. 3.Επισης βγαλλε το καλωδιο μην γινεται κανενα θεμα απο εκει αν και χλωμο. μετα: Παράθεση I took the following steps which fixed the issue for me. 1. Did a network reset 2. Went to the Command Prompt and run as the Administrator 3. Typed in netsh int ip reset. Pressed Enter. 4. Typed in netsh winsock reset. Pressed Enter. 5. Typed in ipconfig /release. Pressed Enter. 6. Typed in ipconfig /renew. Pressed Enter. 7. Typed in ipconfig /flushdns. Pressed Enter. 8. Restarted Computer 9. Then I turned off the computer. Unplugged the cord to the Power Supply. Pressed the Power Button for 15 seconds. Plugged back in the Power Supply Cord. Turned on computer and the Realtek 2.5gbe gaming family controller was now listed as working properly in the Device Manager. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 31 από GeorgeVasil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Ιανουάριος 31 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καλώδια έχω δοκιμάσει 3. Μάλλον δεν παίζει εκεί το πρόβλημα. network reset έχω κάνει αλλά όχι τα τελευταία βήματα με από το 6, και μετά. Θα κάνω και επανέρχομαι. Α, BIOS update έχω κάνει μόλις πήρα το pc, έχω το πιο πρόσφατο (σταθερό, όχι το beta). Windows 11 pro Στο βήμα 6. πάντως μου έβγαλε αυτό... Πάω να κλείσω υπολογιστή τώρα να δω αν θα ενεργοποιηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Ιανουάριος 31 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Τζίφος, πάλι δεν δουλεύει. live ubuntu δεν έχω περάσει ποτέ (σήμερα δεν προλαβαίνω). Θα κοιτάξω και το σκ να το περάσω (να διαβάσω πως) και μετά πάω μάλλον για αλλαγή ε; Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι να αποσυνδέσω το WiFi μήπως δημιουργείται κανένα μπέρδεμα εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 31 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Τους οδηγους απο τη tplink που εβαλα πιο πανω τους δοκιμασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 31 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 29 λεπτά πριν, το μέλος Eldal έγραψε: Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καλώδια έχω δοκιμάσει 3. Μάλλον δεν παίζει εκεί το πρόβλημα. network reset έχω κάνει αλλά όχι τα τελευταία βήματα με από το 6, και μετά. Θα κάνω και επανέρχομαι. Α, BIOS update έχω κάνει μόλις πήρα το pc, έχω το πιο πρόσφατο (σταθερό, όχι το beta). Windows 11 pro Στο βήμα 6. πάντως μου έβγαλε αυτό... Πάω να κλείσω υπολογιστή τώρα να δω αν θα ενεργοποιηθεί. Στο εβγαλε γιατι βλεπει μονο την wireless καρτα δικτυου. για το ubuntu απλα κατεβαζεις το iso και κανεις ενα στικακι με rufus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιανουάριος 31 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 3 hours ago, Eldal said: Καλώδια έχω δοκιμάσει 3. Μάλλον δεν παίζει εκεί το πρόβλημα. network reset έχω κάνει αλλά όχι τα τελευταία βήματα με από το 6, και μετά. Θα κάνω και επανέρχομαι. Α, BIOS update έχω κάνει μόλις πήρα το pc, έχω το πιο πρόσφατο (σταθερό, όχι το beta). Windows 11 pro Καλώδιο δεν είναι το θέμα σου. Ψάξε σε παρακαλώ το ακριβές build W11. Settings > About your PC > Windows specifications. Και δοκίμασε εναλλακτικά τον driver της Realtek: https://www.realtek.com/en/directly-download?downloadid=9978235bfa480f7aa5ab71e57a8d5f2a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιανουάριος 31 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 7 ώρες πριν, το μέλος Eldal έγραψε: Windows 11 pro Σβήσε το iso των windows που έχεις κατεβάσει, και ξανακατέβασέ το από τη Microsoft (το επισημαίνω για το ενδεχόμενο να έχεις κατεβάσει το iso από αλλού), και ξαναφτιάξε το usb stick από την αρχή. Επίσης, δοκίμασε να εγκαταστήσεις windows προσωρινά σε άλλον δίσκο, αν υπάρχει διαθέσιμος, κατά προτίμηση sata. Επίσης, δοκίμασε να αλλάξεις θέση στον SSD, στον οποίον εγκατέστησες το προβληματικό σύστημα. Επίσης, κάνε reseat τις ηλεκτρικές συνδέσεις του motherboard, καθώς επίσης και τα ram modules. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Ιανουάριος 31 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 Τον driver της realtek τον δοκίμασα. Τίποτα. Τα υπόλοιπα αύριο ή το σκ. Είμαι στη δουλειά τώρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 31 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31 1 ώρα πριν, το μέλος Oric έγραψε: Σβήσε το iso των windows που έχεις κατεβάσει, και ξανακατέβασέ το από τη Microsoft (το επισημαίνω για το ενδεχόμενο να έχεις κατεβάσει το iso από αλλού), και ξαναφτιάξε το usb stick από την αρχή. Επίσης, δοκίμασε να εγκαταστήσεις windows προσωρινά σε άλλον δίσκο, αν υπάρχει διαθέσιμος, κατά προτίμηση sata. Επίσης, δοκίμασε να αλλάξεις θέση στον SSD, στον οποίον εγκατέστησες το προβληματικό σύστημα. Επίσης, κάνε reseat τις ηλεκτρικές συνδέσεις του motherboard, καθώς επίσης και τα ram modules. Παλια που είχαμε DFI λέγαμε και για τον θερμοσίφωνα © 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 2 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2 Τα Windows τα έχω κατεβασμένα από Microsoft κανονικά. Τα άλλα μπορώ να τα δοκιμάσω, έχω sata ssd τον παλιό μου τον 250αρη. Όταν λες reseat εννοείς να βγάλω βάλω ξανά ρεύματα και μνήμες δεν σου ξέφυγε reset ε; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 2 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2 1 ώρα πριν, το μέλος Eldal έγραψε: Τα Windows τα έχω κατεβασμένα από Microsoft κανονικά. Τα άλλα μπορώ να τα δοκιμάσω, έχω sata ssd τον παλιό μου τον 250αρη. Όταν λες reseat εννοείς να βγάλω βάλω ξανά ρεύματα και μνήμες δεν σου ξέφυγε reset ε; με linux δοκιμασε για να δουμε αν ειναι θεμα hardware ή software. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldal Φεβρουάριος 2 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2 Έκδοση Windows 11 Pro Έκδοση 23H2 Έγινε εγκατάσταση στις 27/12/2023 Δομή λειτουργικού συστήματος 22631.3085 Εμπειρία Windows Feature Experience Pack 1000.22684.1000.0 Για αυτό που ρωτήσατε για τα Windows 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Φεβρουάριος 2 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2 11 ώρες πριν, το μέλος Eldal έγραψε: Τα Windows τα έχω κατεβασμένα από Microsoft κανονικά. Τα άλλα μπορώ να τα δοκιμάσω, έχω sata ssd τον παλιό μου τον 250αρη. Όταν λες reseat εννοείς να βγάλω βάλω ξανά ρεύματα και μνήμες Ναι ναι! Επανατοποθέτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 3 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3 (edited) Φτιάξε ένα live linux usb (ubuntu, fedora, whatever) και μπούταρε με αυτό. Αν δεν παίζει ούτε εκεί, στείλε την μητρική για αντικατάσταση. Απλά κατεβάζεις το iso και το "καις" σε ένα usb και μπουτάρεις με αυτό. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 3 από gdp77 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
navaho7 Φεβρουάριος 5 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5 Κατεβάζεις ubuntu, mint ή κάποιο άλλο distro Κατεβάζεις το rufus Βρίσκεις ένα usb flash drive που έχεις κάνει back up τα όποια δεδομένα του, εφόσον σε ενδιαφέρουν, και το βάζεις στο πισί σου Ανοίγεις το rufus Επιλέγεις το drive σου Στο select επιλέγεις το iso που κατέβασες στο πρώτο βήμα Πατάς start όταν τελειώσει, αφαιρείς το usb flash drive σου, και το βάζεις στο προβληματικό μηχάνημα Το επιλέγεις από το BIOS/EFI ως 1st boot device Επιλέγεις να δοκιμάσεις το Linux πριν το εγκαταστήσεις. Όταν φορτώσει το desktop, θεωρητικά, θα πρέπει να παίζει το ethernet σου 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 5 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5 (edited) 56 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: Κατεβάζεις ubuntu, mint ή κάποιο άλλο distro Καλύτερα Ubuntu, γιατί το mint έχει ελαφρώς παλιότερο kernel by default (5.15), ενώ ubuntu, fedora και άλλα έρχονται με νεότερο kernel 6.2+. ΥΓ Απ' ό,τι διαβάζω τα realtek 2.5 gbps παίζουν κανονικά με 5.15 kernel και πάνω. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 5 από gdp77 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts