Jump to content

AMD ZEN 5

DEADLAZARUS

Recommended Posts

WWW.TECHPOWERUP.COM

We are days away from the official November 7 launch of AMD's Ryzen 7 9800X3D CPU with 3D V-Cache, and we are already seeing some estimates of the speedup compared to the last-generation...

θα πονεσει 

• Haha 1

18 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:
WWW.TECHPOWERUP.COM

We are days away from the official November 7 launch of AMD's Ryzen 7 9800X3D CPU with 3D V-Cache, and we are already seeing some estimates of the speedup compared to the last-generation...

θα πονεσει 

Θα πονέσει, όποιος πάει για τα 5.46 και τα πιάνει με τάση "λίγο πριν την έκρηξη" (έχω τις αμφιβολίες μου αν αυτό είναι 24/7 overclock) και δει ο X3D "τα ραδίκια ανάποδα"!

• Haha 1

4 minutes ago, BloodMage said:

εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τον 5800X3D

Ε ναι δεν είμαι τυφλός, το βλέπω.

Αλλά με 4080S σε 1440 όμως που η διαφορά θα είναι πιο μικρή σκεφτομαι το αν αξίζει ο κόπος της αλλαγής. Για μένα μιλάω που έχω ήδη τα parts αυτά.

Αν είχα ΑΜ5, με τις βελτιώσεις που έχει και σε productivity είχα κάνει μπρελόκ ότι άλλο cpu είχα χθές.

1 minute ago, fatalara said:

Τι εγινε εδω ρε παιδια;

Spoiler

Πάλι τσοντούλα. Πάρε τα μωρά απ τη τηλεόραση.

• Haha 5

2 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Τι εγινε εδω ρε παιδια;

alvanos-mia-xara.gif

1 λεπτό πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Αλλά με 4080S σε 1440 όμως που η διαφορά θα είναι πιο μικρή σκεφτομαι το αν αξίζει ο κόπος της αλλαγής. Για μένα μιλάω που έχω ήδη τα parts αυτά.

Αν είχα ΑΜ5, με τις βελτιώσεις που έχει και σε productivity είχα κάνει μπρελόκ ότι άλλο cpu είχα χθές.

ετσι οπως το θετεις ναι.......δεν εχεις αδικο
ισως να περιμενεις λιγο μπας και πεσει η τιμη του? οπως εγινε στον 7800X3D

"The 9800X3D runs at 5.22 GHz all the time—no matter how many cores are active. This is an interesting development, usually clock speeds go down gradually as the processor load increases. It's also good to see a clock frequency that's slightly above the rated maximum boost."

• Like 1

16 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

"The 9800X3D runs at 5.22 GHz all the time—no matter how many cores are active. This is an interesting development, usually clock speeds go down gradually as the processor load increases. It's also good to see a clock frequency that's slightly above the rated maximum boost."

για σας που θα κάνετε delid 😂
image.thumb.png.771c3eb1ca3f28184861ccea201f6453.png

image.thumb.png.7fb8c2a9da7c406e4370c1e30a473e6a.png

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1

10 λεπτά πριν, το μέλος idonthave έγραψε:

για σας που θα κάνετε delid 😂
image.thumb.png.771c3eb1ca3f28184861ccea201f6453.png

image.thumb.png.7fb8c2a9da7c406e4370c1e30a473e6a.png

μολις ειδα και γω το video του DB. Ακομα και απο 7800X3D αξιζει να αναβαθμισεις.

παιζει με διαφορα το καλυτερο am5 cpu. Το μονο μειων η τιμη του. που αν η ιντελ δεν τον επαιζε θα ηταν πολυ διαφορετικη

• Like 1

21 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

παιζει με διαφορα το καλυτερο am5 cpu. 

Δε παιζει. Ειναι με διαφορα το καλυτερο.

Απλα λυπαμαι να σκοτωσω ολο το ΑΜ4 συστημα γιατι ο 5800X3D εχει να δωσει ακομα κ με την επομενη GPU σε 1440p+.

6 λεπτά πριν, το μέλος GFFermari έγραψε:

Δε παιζει. Ειναι με διαφορα το καλυτερο.

Απλα λυπαμαι να σκοτωσω ολο το ΑΜ4 συστημα γιατι ο 5800X3D εχει να δωσει ακομα κ με την επομενη GPU σε 1440p+.

Συμφωνώ. Αλλά σκέψου ότι αν δεν την σκοτώσεις τώρα, θα την σκοτώσεις πιο πολύ αργότερα. Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα αναβαθμίσεις. 

3 minutes ago, GFFermari said:

Jada Pinkett Smith Periodt GIF by Red Table Talk

Σίγουρα όμως; Εγώ σκέφτομαι οτι σε κάποιες περιπτώσεις στο phantom liberty πχ η cpu τερματίζει όλα τα threads στο 90-100% και η gpu αράζει στο 60-70%.

1440p προφανώς με  RT Overdrive και όλα τα sliders στο τερμα όσο πάνε, απο fps πέφτει μέχρι και τα 50-60.

Σε τέτοια -real world imho- σενάρια δε μετράει κανένας όμως.

Με overdrive πως ειδες τη gpu να καθεται??

Εδω με RT και ειναι ολοι στα ιδια.

cyberpunk-2077-rt-2560-1440.png

Βασικα οτιδηποτε με path tracing, τερματιζει τη gpu ασχετως τι επεξεργαστη εχεις.

Σε real world scenarios δλδ 1440p+ και heavy RT/PT ο 5800X3D θα ειναι οκ για 4090/5080/5080Ti.

5 minutes ago, GFFermari said:

Με overdrive πως ειδες τη gpu να καθεται??

Εδω με RT και ειναι ολοι στα ιδια.

cyberpunk-2077-rt-2560-1440.png

Βασικα οτιδηποτε με path tracing, τερματιζει τη gpu ασχετως τι επεξεργαστη εχεις.

Σε real world scenarios δλδ 1440p+ και heavy RT/PT ο 5800X3D θα ειναι οκ για 4090/5080/5080Ti.

Έτυχε να έχω ανοιχτο το task manager στην διπλα οθόνη όσο έπαιζα και είδα αυτο που μου εκανε εντυπωση

image.jpeg

• Wow 1

49 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Έτυχε να έχω ανοιχτο το task manager στην διπλα οθόνη όσο έπαιζα και είδα αυτο που μου εκανε εντυπωση

image.jpeg

Κατι παιχτηκε.

Κοιταω τα screenshot και εχω 30-42% και 97-99% στη καρτα.