serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 αλησπέρα σε όλους. Παρακαλώ, ήθελα μία ερώτηση να κάνω σχετικά με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Γνωρίζω ότι μπορώ να πάρω την πληροφορία από το λογιστή, αλλά αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να έρθω σε επικοινωνία. Ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ ή ιδικα μπόρεσα να πάρω την απάντηση. Ούτε και σε FAQ βρίσκω απάντηση. Η ερώτηση είναι η εξής: Κάνω δήλωση ως μονοπροσωπο νοικοκυριό. Ούτε παιδιά, ούτε φιλοξενώ κάποιον, τίποτα. Μένω εντελώς μόνος. Η μητέρα μου, που βρίσκεται εν ζωή, έχει την πλήρη κυριότητα του διαμερίσματος που μου παραχώρησε για να μείνω το 2023. Άρα, στη δήλωση που θα κάνω για το 2023, θα δηλώσω ότι έμεινα κατόπιν παραχωρησεως. Σχετικά με την αίτηση ΚΟΤ: -εισοδηματικά είμαι ok -ακινητη περιουσία είμαι ok -λογαριασμός ΔΕΗ είμαι ok Καί πιστεύω η αίτηση θα εγκριθεί, αλλά κάπου άκουσα κάτι που με μπέρδεψε, με έβαλε σε σκέψεις, και ανέβασα το θέμα. Άκουσα ότι προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση, θα πρέπει ή να φανεί ότι η κύρια κατοικία μου είναι με μίσθωση (το νοικιάζω) ή ότι πρέπει να έχω την πλήρη κυριότητα. Που δεν ισχύουν αυτά. Μήπως εκεί που τα άκουσα δεν μου τα είπαν καλά, και απλά και μόνο με την παραχώρηση, θα εγκριθεί η αίτηση; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 19 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19 Οταν κανεις την αιτηση θα χτυπησει αν χτυπησει, θα σου λεει γιατι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
intercoolerr730 Ιανουάριος 23 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23 Καλησπέρα! όπως είπε και ο @GeorgeVasil αν χτυπήσει η αίτηση θα σου λέει γιατί... Παρόλα αυτά θα πρέπει να την έχεις δηλώσει ως κύρια κατοικία εσύ που κάνεις την αίτηση (αν θυμάμαι καλά). άλλωστε μίσθωση δε χρειάζεται γιατί έχει τετραγωνάκι που τσεκάρεις αν είναι μισθωμένη ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts