Arthur97 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2023 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2023 Καλησπέρα Θέλω να κατεβάσω ένα πρόγραμμα και μου ζητάει κάποια spec requirements που είναι στο αρχείο Επίσης εδώ είναι και τα specs του λάπτοπ μου Θέλω να μου πείτε εάν μπορεί να κατέβει στο λάπτοπ μου αυτό το πρόγραμμα Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δεκέμβριος 6, 2023 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 Κάτσε να δούμε... Θέλει Win10 x64, έχεις Ubuntu 18.04 Θέλει 16-32 GB RAM, έχεις 8 GB Θέλει workstation GPU και πιθανότατα έχεις την ενσωματωμένη GPU του φορητού, μάλιστα με software renderer. Μήπως ετοιμάζεσαι να ρωτήσεις για μία σούπερ προσφορά που βρήκες σε κάποιο μαγαζί που φαίνεται να καλύπτει τις προδιαγραφές σου; Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος, αλλά είναι δύσκολο να μην είμαι καχύποπτος με τέτοιο πρώτο μήνυμα. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δεκέμβριος 6, 2023 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 Τα αναγραφόμενα αφορούν συνιστώμενες και όχι απαιτούμενες προδιαγραφές. Κατά πάσα πιθανότητα, μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το Solidworks 2020, να το τρέξεις έστω με τα 8GB ram που έχεις, και να περιεργαστείς κάποια απλά μοντέλα. Για κάτι πιο προχωρημένο, έστω σε εκπαιδευτικό και μόνον επίπεδο, χρειάζεσαι περισσότερη ram, αλλ' ούτως ή άλλως, τα 8GB είναι λίγα πλέον, ακόμη και για καθημερινή χρήση. Βάλε 16GB. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur97 Δεκέμβριος 6, 2023 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 3 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Κάτσε να δούμε... Θέλει Win10 x64, έχεις Ubuntu 18.04 Θέλει 16-32 GB RAM, έχεις 8 GB Θέλει workstation GPU και πιθανότατα έχεις την ενσωματωμένη GPU του φορητού, μάλιστα με software renderer. Μήπως ετοιμάζεσαι να ρωτήσεις για μία σούπερ προσφορά που βρήκες σε κάποιο μαγαζί που φαίνεται να καλύπτει τις προδιαγραφές σου; Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος, αλλά είναι δύσκολο να μην είμαι καχύποπτος με τέτοιο πρώτο μήνυμα. Χαχαχ δεν γνωρίζω πολύ από specs ,οπότε καταλαβα ότι μπορεί να θέλει παραπάνω GB αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το ένα θέλει κάτι άλλο όπως για το GPU εάν μπορεί να αντέξει το πρόγραμμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δεκέμβριος 6, 2023 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 Κοίταξε... πρωτίστως θέλεις το σωστό λειτουργικό σύστημα (Windows 10). Δεν έχει νόημα να τρέχεις CAD με Wine ή μέσω VM σε linux. Ίσως θα μπορούσες να δεις κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα που τρέχει εγγενώς σε linux, αλλά αυτή είναι διαφορετική συζήτηση. Ακόμη και με το σωστό λειτουργικό, ίσως να μπορείς να κάνεις αξιοπρεπώς κάποια renders με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ίσως όχι. Σε αυτό μπορεί να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα το workflow που έχεις στο μυαλό σου, αν μας περιγράψεις τι θέλεις να κάνεις. Τουλάχιστον, όπως σου είπαν, η μνήμη αναβαθμίζεται σχετικά εύκολα και οικονομικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur97 Δεκέμβριος 6, 2023 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 (edited) Θέλω να φτιάξω ένα φτερό ροδας μπροστινής μηχανής και να το βάλω σε fluid simulation για να δω τι δυναμεις αεροδυναμικές ασκούνται .Όλα αυτά στο solidworks Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 6, 2023 από Arthur97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δεκέμβριος 6, 2023 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2023 7 ώρες πριν, το μέλος Arthur97 έγραψε: Θέλω να μου πείτε εάν μπορεί να κατέβει στο λάπτοπ μου αυτό το πρόγραμμα Ναι, μπορει να κατεβει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts