Jump to content

Κάνετε το PC σας εντελώς Αθόρυβο.

K.K

Recommended Posts

Λοιπόν. !!

Μόλις άκουσα το εν λόγω case...Μάλλον προσπάθησα να ακούσω:whistling

Τελικά όντως ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.. Μόνο μια απειροΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ άισθηση (ΟΧΙ ΑΚΟΥΣΜΑ) ότι δουλεύει ο σκληρός. Και αυτό μόνο αν βάλεις το αυτί σου στο case. Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα αλλά τα αυτια μου με διέψευσαν.

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα case με το οποίο μπορείς να κοιμηθείς αγκαλιά,:zzz:

ένα case το οποίο προορίζεται για αυτούς που αν καταφέρουν να κρύψουν ακόμα και τα HD και power leds δεν θα κινδυνεύουν από την γυναίκα τους, αφού η κακομοίρα δεν θα παίρνει πια χαμπάρι ότι πάλι ο αχαϊρευτος ο άντρας της άφησε το PC όλο το βράδυ να κατεβάζει.....:turn:

Α! και κάτι άλλο... Η ακουστική του περιβάλλοντος χώρου αποτελείται, όπως έχω πει και σε άλλο thread, από κάποια πουλάκια-επισκέπτες τα οποία αραιά και που κελαηδούν,... και δεν βρίσκεται επί της Yμηττού ή στο κέντρο του Χαλανδρίου..

Αν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να φτάσουμε σε τέτοιο αποτέλεσμα εδώ είμαστε για προτάσεις...

:help:

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Καλή δουλειά ωστόσο κι εγώ προτείνω να βάλεις μεγαλύτερη αντλία!

Υ.Γ.: Εγώ πάλι θεωρώ αθόρυβο ένα PC όταν με αφήνει να κοιμηθώ το βράδυ... :zzz:

lol....:D ειναι μια αποψη...αν ειναι ετσι και το δικο μου pc αθορυβο ειναι...λολ...

Αρχική απάντηση από Snips

Λοιπόν. !!

Τελικά όντως ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.. Μόνο μια απειροΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ άισθηση (ΟΧΙ ΑΚΟΥΣΜΑ) ότι δουλεύει ο σκληρός. Και αυτό μόνο αν βάλεις το αυτί σου στο case. Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα αλλά τα αυτια μου με διέψευσαν.

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα case με το οποίο μπορείς να κοιμηθείς αγκαλιά,:zzz:

ένα case το οποίο προορίζεται για αυτούς που αν καταφέρουν να κρύψουν ακόμα και τα HD και power leds δεν θα κινδυνεύουν από την γυναίκα τους, αφού η κακομοίρα δεν θα παίρνει πια χαμπάρι ότι πάλι ο αχαϊρευτος ο άντρας της άφησε το PC όλο το βράδυ να κατεβάζει.....:turn:

Α! και κάτι άλλο... Η ακουστική του περιβάλλοντος χώρου αποτελείται, όπως έχω πει και σε άλλο thread, από κάποια πουλάκια-επισκέπτες τα οποία αραιά και που κελαηδούν,... και δεν βρίσκεται επί της Yμηττού ή στο κέντρο του Χαλανδρίου..

Αν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να φτάσουμε σε τέτοιο αποτέλεσμα εδώ είμαστε για προτάσεις...

Τι να πω...πραγματικα τρελαθηκα. Θαθελα ναχα κατι τετοιο αλλα κυριως θελω επιδοσεις, πολλες επιδοσεις...και δεν γινεται. Αν και σε ενα βαθμο θα γινει σε λιγο καιρο, αλλα οχι και ετσι!!! Καμια σχεση...

Εγώ θα πώ αρχικά οτι κάθε προσπάθεια είναι και ευπρόσδεκτη και αξίζει να την προσέξει κανείς, απο κεί και πέρα .......

α) δυσκολεύομαι να πιστέψω το reserator με όλο αυτό το κύκλωμα να αποδίδει, είχα 2 τέτοια και έχω το ένα ακόμη, όταν μπήκε cpu+vga τα πράγματα δυσκόλεψαν αλλα βέβαια εγώ είχα και κάποιες απαιτήσεις σε oc έστω και λίγες.

β) οι 7 ανεμιστήρες (το κουτί πρέπει να είναι το thermaltake xaser) δεν νομίζω οτι μπορεί να είναι ακίνητοι και οι θερμοκρασίες να είναι σε χαμηλά επίπεδα, τώρα βέβαια το "χαμηλά επίπεδα" είναι σχετικό, κάποιος θεωρεί χαμηλά τους 55c και εγώ θεωρώ χαμηλά τους 32c, πάντως όπως και νάχει όταν δουλεύουν τα 7 ανεμιστήρια πάει στράφι το "αθόρυβο".

γ) όταν ο χώρος έχει 20c λόγω του αρκουδίσιου και οι δικοί μου ανεμιστήρες υπολειτουργούν και μπαίνουν στην κατηγορία του ας πούμε αθόρυβου, όταν το αρκουδιάρικο είναι κλειστό...;)

δ) τα ηχομωνοτικά υλικά επιβαρύνουν την κατάσταση και δεν ξέρω πώς μπορεί αυτό να προσπεραστεί.

Πάντως δεν παύει να είναι μια προσπάθεια καλή και σαν τέτοια θα συγχαρώ τον φίλο Κ.Κ.

Αρχική απάντηση από ταραμας

Εγώ θα πώ αρχικά οτι κάθε προσπάθεια είναι και ευπρόσδεκτη και αξίζει να την προσέξει κανείς, απο κεί και πέρα .......

α) δυσκολεύομαι να πιστέψω το reserator με όλο αυτό το κύκλωμα να αποδίδει, είχα 2 τέτοια και έχω το ένα ακόμη, όταν μπήκε cpu+vga τα πράγματα δυσκόλεψαν αλλα βέβαια εγώ είχα και κάποιες απαιτήσεις σε oc έστω και λίγες.

β) οι 7 ανεμιστήρες (το κουτί πρέπει να είναι το thermaltake xaser) δεν νομίζω οτι μπορεί να είναι ακίνητοι και οι θερμοκρασίες να είναι σε χαμηλά επίπεδα, τώρα βέβαια το "χαμηλά επίπεδα" είναι σχετικό, κάποιος θεωρεί χαμηλά τους 55c και εγώ θεωρώ χαμηλά τους 32c, πάντως όπως και νάχει όταν δουλεύουν τα 7 ανεμιστήρια πάει στράφι το "αθόρυβο".

γ) όταν ο χώρος έχει 20c λόγω του αρκουδίσιου και οι δικοί μου ανεμιστήρες υπολειτουργούν και μπαίνουν στην κατηγορία του ας πούμε αθόρυβου, όταν το αρκουδιάρικο είναι κλειστό...;)

δ) τα ηχομωνοτικά υλικά επιβαρύνουν την κατάσταση και δεν ξέρω πώς μπορεί αυτό να προσπεραστεί.

Πάντως δεν παύει να είναι μια προσπάθεια καλή και σαν τέτοια θα συγχαρώ τον φίλο Κ.Κ.

Φίλε {ταραμας} και εγώ ίσως έτσι θα απαντούσα σε κάποιον που θα ισχυριζόταν ότι έχει σχεδόν το απόλυτο στο θέμα αθόρυβο PC. Μόλις όμως το είδα έμεινα είναι το κάτι άλλο. Ξέρεις τί σημαίνει να ακούς την αντλία του reserator για να μην σου πω ότι ούτε αυτή άκουγα αλλά "ήθελα" να την ακούω. Το μόνο που αισθανόσουν ότι δούλευε ήταν οι σκληροί. Και σκέψου ότι και αυτοί είναι μονωμένοι. Πραγματικά φοβερό το μηχάνημα και μιλάμε για εξοχή που έχει άκρα του τάφου σιωπή και όχι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που γίνεται πανικός και παθαίνεις ανοσία στο θέμα του θορύβου. Συγχαρητήρια Κ.Κ και από εμένα έχεις μία ψήφο για τον πιο αθόρυβο Pentium 3.2G prescott αυτοί που τον έχουν ξέρουν τι θόρυβο βγάζει.

:banging: :banging: :banging: :banging:

Αρχική απάντηση από helloween [Χθες, στις 23:15]

Φίλε {ταραμας} και εγώ ίσως έτσι θα απαντούσα σε κάποιον που θα ισχυριζόταν ότι έχει σχεδόν το απόλυτο στο θέμα αθόρυβο PC. Μόλις όμως το είδα έμεινα είναι το κάτι άλλο. Ξέρεις τί σημαίνει να ακούς την αντλία του reserator για να μην σου πω ότι ούτε αυτή άκουγα αλλά "ήθελα" να την ακούω. Το μόνο που αισθανόσουν ότι δούλευε ήταν οι σκληροί. Και σκέψου ότι και αυτοί είναι μονωμένοι. Πραγματικά φοβερό το μηχάνημα και μιλάμε για εξοχή που έχει άκρα του τάφου σιωπή και όχι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που γίνεται πανικός και παθαίνεις ανοσία στο θέμα του θορύβου. Συγχαρητήρια Κ.Κ και από εμένα έχεις μία ψήφο για τον πιο αθόρυβο Pentium 3.2G prescott αυτοί που τον έχουν ξέρουν τι θόρυβο βγάζει.

:banging: :banging: :banging: :banging:

Κοίτα, κυρίως αναφέρομαι α)στα 7 ανεμιστήρια γιατί όπως και να το κάνουμε στο συγκεκριμένο κουτί όπως περιγράφεται είναι τα μόνα που συντελούν στην ροή "καθαρού" αέρα και αν μέν μένουν ακίνητα τότε δεν έχουμε κυκλοφορία, αν δε είναι εν κινήσει που λένε τότε έχουμε θόρυβο και β) είναι δεδομένο οτι το reserator δεν αποδίδει με όλο αυτό το κύκλωμα.

Κατα τα άλλα δεν έχω κανένα λόγο να μην συμφωνήσω αφού ο φίλος και λεφτά έδωσε και κατά την άποψή μου καλή προσπάθεια έκανε, δεν αμφιβάλλω επίσης οτι έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου ταυτόχρονα όμως είμαι σίγουρος οτι αν πάρω την δική μου cpu + vga όπως είναι στην υπογραφή και τα βάλω στο κουτί του φίλου θα χτυπήσουμε κόκκινο, καταλήγω λοιπόν οτι ο φίλος μας έχει κάνει μια καλή προσπάθεια αναμφισβήτητα δεν κολλάει όμως στα επίπεδα oc τα δικά μου και πολλών άλλων.

Αναμένω κι εγώ την επόμενη προσπάθεια του που και πάλι θα πώ είναι αξιέπαινη όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα.

Αρχική απάντηση από Snips

Ψτ!....ΚΑΝΤΕ ΤΟ PC ΣΑΣ ΑΘΟΡΥΒΟ λέει ο Τίτλος και όχι ....ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ. :OT:

ΠΩ ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Απλά ρε δεν κρατήθηκα και ήθελα να ανακοινώσω τα αποτελέσματα μου και βρήκα ευκαιρία.

Υ.Γ Μου άρεσε στην στήλη περιοχή αυτό που έβαλες.

Αρχική απάντηση από Snips [21-05-2005 22:12]

Λοιπόν. !!

Λοιπόν φίλε Snips μπορεί εσύ να έβγαλες πόρισμα ότι το αισθάνθηκες εφάπτοντας το αυτί σου αλλά κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνει θόρυβο παρόλο που εικάζουν από 300 ναυτικά μίλια και βάλε. Δεν ξέρω αλλά ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε:slap:

Αρχική απάντηση από K.K [Χθες, στις 22:38]

Λοιπόν φίλε Snips μπορεί εσύ να έβγαλες πόρισμα ότι το αισθάνθηκες εφάπτοντας το αυτί σου αλλά κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνει θόρυβο παρόλο που εικάζουν από 300 ναυτικά μίλια και βάλε. Δεν ξέρω αλλά ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε:slap:

Για βάλε την πυξίδα σου και πες μας τελικά ο γυαλός είναι στραβός ή εμείς αρμενίζουμε λάθος? κοινώς για κάνε μας το λιανά ;)

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από ταραμας [06-06-2005 02:41]

Για βάλε την πυξίδα σου και πες μας τελικά ο γυαλός είναι στραβός ή εμείς αρμενίζουμε λάθος? κοινώς για κάνε μας το λιανά ;)

Πολύ απλά φίλε τάραμας λέω ότι υπάρχουν άτομα που έιδαν και άκουσαν ιδίοις όμασι και ώτις το αποτέλεσμα και πόσταραν σαφώς εκ του ασφαλούς. Ενώ εσύ και μερικοί άλλοι προσπαθείτε να μας αποδείξετε το αντίθετο και μάλιστα από απόσταση εως και μερικά ναυτικά μίλια. Και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου ότι και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι, προσκαλώ όποιον θέλει σπίτι μου να πιούμε και καφεδάκι προσπαθώντας να ακούσουμε το θόρυβο του. Μοναδική υποχρέωση του κάθε άπιστου Θωμά να ποστάρει αμέσως μετά για εντυπώσεις. :)

Αρχική απάντηση από K.K

Πολύ απλά φίλε τάραμας λέω ότι υπάρχουν άτομα που έιδαν και άκουσαν ιδίοις όμασι και ώτις το αποτέλεσμα και πόσταραν σαφώς εκ του ασφαλούς. Ενώ εσύ και μερικοί άλλοι προσπαθείτε να μας αποδείξετε το αντίθετο και μάλιστα από απόσταση εως και μερικά ναυτικά μίλια. Και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου ότι και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι, προσκαλώ όποιον θέλει σπίτι μου να πιούμε και καφεδάκι προσπαθώντας να ακούσουμε το θόρυβο του. Μοναδική υποχρέωση του κάθε άπιστου Θωμά να ποστάρει αμέσως μετά για εντυπώσεις. :)

μενουμε και κοντα μονο που εγω σε πιστευω οτι δεν ακουγεται...

Απλα διαφωνω μαζι σου στο οτι εχεις την εντυπωση πως εφτασες το απολυτο...ΚΑΙ ΛΕΩ ΞΑΝΑ

Απoλυτο = passive cooling

Το οτι εσκασες λεφτα και πηρες ενα τροφοδοτικο με νερο(λες επανασταση) δεν μου λεει τιποτα εμενα...γιατι να μην δωσεις τα ιδια και να παρεις passive....Γενικα εγω δεν εχω εντυπωσιαστει με τιποτα απο ολα αυτα.Ωστοσο πιστευω οτι δεν κανει θορυβο το μηχανημα σου.

διορθωσα το "απλυτο":p

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 13:41]

..... πως εφτασες το απολυτο...ΚΑΙ ΛΕΩ ΞΑΝΑ

Απλυτο = passive cooling

δε κρατηθηκα ...sorry :happy:

αν θετε να μην ψυχεται παθητικα το πισι σας... να το πλενετε.. αν οχι... εε μολις αποκτησατε passive cooling

γιατι ως γνωστον... Απλυτο πισι...=παθητικο...

Αρχική απάντηση από Zarras

δε κρατηθηκα ...sorry :happy:

αν θετε να μην ψυχεται παθητικα το πισι σας... να το πλενετε.. αν οχι... εε μολις αποκτησατε passive cooling

γιατι ως γνωστον... Απλυτο πισι...=παθητικο...

LoL....

Ρε παιδακια, θα το φατε το αλλο το παιδακι :p Για τα αυτια σας κ μονο, δηλωνω οτι πολλοι ανθρωποι δεν αισθανονται ηχους κατω απο 9-12 dB. Αρα ακομη κ αν το κουτι εχει θορυβο 10 dB στο 1 μετρο λογου χαρη, τι σημασια εχει αν λειτουργει με παθητικο η ενεργητικο συστημα ψυξης? Και παλι ΔΕΝ θα το ακουτε :p Σε λιγο θα δειξω κ το δικο μου προτζεκτ, το "Καραβλαχιαν Κοντα-στου-μηδεν ΝτιΜπι" κι αυτο γιατι θα ειανι τελειως Home-Made, ισα ισα να ξοδεψω μια 20αρια ευρω χαχα! Η πενια αθορυβες λυσεις κατεργαζεται!

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [01-07-2005 13:41]

μενουμε και κοντα μονο που εγω σε πιστευω οτι δεν ακουγεται...

Απλα διαφωνω μαζι σου στο οτι εχεις την εντυπωση πως εφτασες το απολυτο...ΚΑΙ ΛΕΩ ΞΑΝΑ

Απoλυτο = passive cooling

Το οτι εσκασες λεφτα και πηρες ενα τροφοδοτικο με νερο(λες επανασταση) δεν μου λεει τιποτα εμενα...γιατι να μην δωσεις τα ιδια και να παρεις passive....Γενικα εγω δεν εχω εντυπωσιαστει με τιποτα απο ολα αυτα.Ωστοσο πιστευω οτι δεν κανει θορυβο το μηχανημα σου.

διορθωσα το "απλυτο":p

Φίλε Nos Dios πιστεύω ότι οι οποιεσδήποτε προσπάθειες όλων των παιδιών μέσα στο φόρουμ συμπεριλαμβανομένου και σένα δεν γίνονται για να εντυπωσιαστεί κανένας. Αλίμονο να ήταν έτσι. Εξάλλου τα πάντα είναι εφικτά και πραγματοποιήσιμα αρκεί να υπάρχει θέληση και χρόνος. Όσο για το χρήμα όλοι μας ενεργούμε σύμφωνα με το βαλάντιο μας. Απλά ο καθένας μας βάζει ένα λιθαράκι σε αυτό το φόρουμ με τις ιδέες του και τις προτάσεις του έτσι ώστε όλοι μας να ευεργετηθούμε από αυτές για καλύτερες πρακτικές στα δικά μας συστήματα. Επομένως καλά κάνεις και δεν σου λέει τίποτα. Καλά κάνεις και δεν έχεις εντυπωσιαστεί με τίποτα από όλα αυτά. Όμως επειδή συνεχώς αναφέρεις τα passive να σου υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μία custom σύνθεση επιδόσεων βασισμένη στο ύδωρ και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται να χαρακτηρίζεται και να συγκρίνεται. Σαν τέτοια λοιπόν Ναι είναι ότι πιο αθόρυβο υπάρχει. Εξάλλου με εξαίρεση την αντλία του rezerator (αλήθεια δεν ξέρω αν έχεις ακούσει τι θόρυβο κάνει) είναι ουσιαστικά passive με πολύ καλύτερες θερμοκρασίες. Και όσα χρόνια παρακολουθώ συστήματα όμοιο του ή και πιο αθόρυβο δεν έχω ξαναδεί. Το ότι δεν ακούγεται ούτε το βούισμα ούτε το ρέψιμο των σκληρών είναι ένα αδιάσειστο γεγονός. Μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές όποιου από τους 7 ανεμιστήρες θέλεις από 0 στροφές μέχρι εκεί που γουστάρεις. Σκέψου λοιπόν τι θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες στις 300, 500, ή 700 στροφές. Απολύτως κανένα. Και τέλος το ότι ακουμπάς το μηχάνημα και δεν αισθάνεσαι ίχνος κραδασμού και αυτό είναι γεγονός. Μπορείς λοιπόν να το αφήνεις όλη νύχτα να κατεβάζει χωρίς να αισθάνεσαι την παρουσία του. Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων σε τελική ανάλυση.

ΥΓ: Ποτέ δεν υποστήριξα ότι πραγματοποίησα κάτι ακατόρθωτο ή μεγαλειώδες και ανεπανάληπτο. Απλά υλοποίησα ένα προσωπικό μου όνειρο και το ανέβασα στο φόρουμ διότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα παιδιά που να ενδιαφέρονται να κάνουν το PC τους εντελώς Αθόρυβο. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς πιθανούς τρόπους όχι σε λόγια αλλά στην πράξη.

:)

Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο post γιατί τον συγκεκριμένο υπολογιστή έτυχε να τον δώ και να τον ακούσω (αν και δεν ακουγόταν τίποτα και περιμέναμε να ανάψει το πράσινο λαμπάκι της οθόνης για να καταλάβουμε ότι άναψε), αλλά πιο πολύ συμφωνώ με το ύφος του ανωτέρω κειμένου. :T:

• 1 year later...

Κατω απο καποια συγκεκριμενα db θορυβου δεν μπορει να τα ακουσει το ανθρωπινο αυτι...

κ επισης δεν ειναι αναγκη να βαλεις το κεφαλι σου μεσα στο κουτι και μην ακουγετε για να θεωρηθει αθοριβο... το ζητημα ειναι να μην σε ενοχλει ο θορυθος οταν καθεσε στο Pc αν ειναι να στηνεις αυτι μπας κ ακουγονται οι αντλιες... ελεος η υπερβολη στο μεγαλειο της...

Παντως εγω με τα db ενος γενικου silent air cooling (silent PSU, 120mm fans, silent CPU cooler κτλ) ειμαι ευχαριστιμενος... πιστευω οτι κατι παραπανω για μειωση θορυβου ειναι υπερβολικο... watercooling θα εβαζα προσωπικο μονο αν ηθελα να μειωσω τις θερμοκρασιες του Pc κ οχι για να το κανω αθορυθο...

Anyway Good job αλλα πολλα λεφτα...

• 1 month later...

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για τον οδηγό !!!

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά σε γενικές γραμμές βλέπω μεγάλη δυσπιστία. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι όλοι σκεφτόμαστε τις δικές μας ανάγκες και είναι φυσιολογικό αυτό. Αλλα αντί να σκεφτόμαστε τρόπους να κάνουμε αυτόν τον οδηγό καλύτερο σκεφτόμαστε πως θα τον χειροτερέψουμε.

Το ότι κόστισε κάποια χρήματα δε σημαίνει κάτι γιατί κάποιος διαθέτει περισσότερα κάποιος λιγότερα. Επίσης το ότι ανεβάζει θερμοκρασίες σε περιόδους φουλ χρήσης ούτε αυτό σημαίνει κάτι. Τέλος αν κάποιος είναι κουφός (δεν το λέω κοροϊδευτικά) μάλλον αυτό το άρθρο του είναι άχρηστο. Ας λάβουμε λοιπόν υπόψη αυτά και ας προχωρήσουμε σε καλύτερα.

Πρόταση λοιπόν για μείωση του budget (και ίσως για καλύτερα αποτελέσματα) είναι να

1. χρησιμοποιήσουμε δική μας υδρόψυξη.

2. moddαρουμε το τροφοδοτικού για να πάρει και αυτό μπλοκ.

3. με αλουμίνιο να κάνουμε δική μας θήκη για δίσκο.

4. χρησιμοποιήσουμε ηχομονωτικά υλικά

5. βιδώνουμε χρησιμοποιώντας μαλακό λάστιχο στις βίδες αλλά και γύρω από δίσκους/ανεμιστήρες

6. ... η λίστα μπορεί να έχει κι άλλα τα οποία αφήνω σε εσάς

Εγώ πάντως που έχω κάνει ένα παρόμοιο project, χωρίς ψύξη τροφοδορτικού αφού έχει ρυθμιζόμενους 12άρηδες και δεν ακούγετε σχεδόν καθόλου, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το μόνο πρόβλημα με το Resarator είναι ότι αν πάιζεις πολύ ώρα, επειδή η VGA ανεβάζει 80άρες*, σηκώνει τη γενική θερμοκρασία του νερού στους 45-50, με αποτέλεσμα η CPU στην ουσία να είναι χειρότερα από αέρα.

Η modda που περιμένω να κάνω (λείπουν μερικά πραγματάκια) είναι να προσθέσω στο κύκλωμα ένα 2ο ψυγείο, με ανεμιστήρες (12άρηδες) ώστε όταν παίζω, να προλαβαίνει να απαγάγει την επιπλέον θερμότητα. Φυσικά θα είναι στο κύκλωμα παθητικά, κι μόνο όταν πιέζω τη VGA, θα ανοίγω τους ανεμιστήρες.

Για να γίνει όλο αυτό βέβαια, έχω μετατρέψει όλο το κύκλωμα σε 1/2ίντσα που το Resarator έχει τη δυνατότητα εύκολα, επειδή όλα τα ρακόρ (ψυγείο, μπλοκ cpu) είναι βιδωτά ;)

*Ανέβαζε 80άρες με τον αέρα... Εννοώ ότι παράγει πολύ περισσότερη θερμοκρασία, από όταν είναι idle που βρίσκεται στους 40c αντί για 58 με την θορυβώδη αερόψυξη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.