Jump to content

Κάνετε το PC σας εντελώς Αθόρυβο.

K.K

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

To μονο που μπορει να κανει ειναι μεγαλυτερο ψυγειο και σιγουρα μεγαλυτερη αντλια...να ξερεις η αντλια θα ψοφησει ππολυυυυυυυ πριν την ωρα της...μαυτα που την εχεις βαλει να ψυχει...

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 22:49]

Τι σκέφτεσαι?

Αν το πω δεν θα' χει νόημα. Ας έλθει εκείνη η ώρα με το καλό και θα το ανεβάσω στο φόρουμ.

Αρχική απάντηση από K.K [Σήμερα, στις 21:04]

Αν το πω δεν θα' χει νόημα. Ας έλθει εκείνη η ώρα με το καλό και θα το ανεβάσω στο φόρουμ.

Περιμένουμε(τουλάχιστον εγώ) με ανυπομονεσία;) Σε πόσο καιρό το βλέπεις?

κοίτα σαν σύνολο είναι φοβερό αλλα 1 δεν είναι για overclocking φυσικά αν ο χρηστης που το έχει θέλει να κάνει overclocking και 2 πολλά λεφτά.πάντως μπρόβο σου K.K πολύ καλή δουλειά :D

Αρχική απάντηση από Tig@s [Σήμερα, στις 15:07]

κοίτα σαν σύνολο είναι φοβερό αλλα 1 δεν είναι για overclocking φυσικά αν ο χρηστης που το έχει θέλει να κάνει overclocking και 2 πολλά λεφτά.πάντως μπρόβο σου K.K πολύ καλή δουλειά :D

Δεν διαφωνώ όμως αν και δεν τρελένομαι για o/c με το επόμενο μου βήμα θα μπορείς χαλαρά. Όσο για τα χρήματα είναι νόμος της αγοράς.........:hehe:

Κάπως έτσι σκέφτομαι εδώ και μήνες να αναπτύξω και εγώ το σύστημα που έχω με Reserator (Athlon64), minus φυσικά τα ανεμιστήρια. Είχα περισσότερο υπ'οψιν μου τροφοδοτικά με παθητική ψύξη γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το Silentmaxx. Πάντως ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το fanless τροφοδοτικό γιατί σκέφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα σε opteron.

Δυστυχώς το Zalman TNN500AF πέρα της τιμής κάνει μόνο για συγκεκριμένα motherboards και σίγουρα όχι για dual συστήματα. Το Reserator από την άλλη πλευρά μπορεί να κάνει ελαφρό θόρυβο λόγω της αντλίας αλλά μπορεί να σηκώσει με άνεση dual Opteron (ξέρω τουλάχιστον έναν που το έχει κάνει). Το θέμα είναι που να βρίσκεις fanless PSU με τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ξέρω πολλούς που προτιμούν το θόρυβο και ανεβάζουν τις στροφές για να πέσουν οι θερμοκρασίες μόνο και μόνο για να αντέξει ο επεξεργαστής τους ή η αντλία παραπάνω χρόνια ή για να πετύχουν μεγαλύτερα scores σε benchmarks. Έτσι επιλέγουν θόρυβο και 30 βαθμούς από αθόρυβο και 50 έστω κι αν δεν υπάρχουν προβλήματα αστάθειας κτλπ. Προσωπικά δεν με απασχολεί το overclocking και προτιμώ να τα στάζω χοντρά για να έχω όσο το δυνατό πιο αθόρυβο περιβάλλον. Δε θα λυπηθώ τον επεξεργαστή ή τα λεφτά περισσότερο από τα αυτιά μου και τη ψυχική μου ηρεμία.

Μα καλά ρε παίδες, χαλάτε έτσι άσκοπα τις οικονομίες σας για αθόρυβα συστήματα, ενώ η λύση είναι απλή και δεν κοστίζει καθόλου. Ίσα-ίσα που αφήνει και κέρδος... Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να "ξηλώσετε" ένα μαύρο καλώδιο που χρησιμεύει ως δίαυλος μεταξύ του τροφοδοτικού και της εξόδου ενέργειας του τοίχου του σπιτιού σας... Και αν ενεργοποιήσετε το σύστημα και ακούσετε θορύβους θα κάτσω να με......κεράσετε καφέ...:jump: Απλό,ε;:banging:

Αρχική απάντηση από gorg [Σήμερα, στις 13:49]

Προσωπικά δεν με απασχολεί το overclocking και προτιμώ να τα στάζω χοντρά για να έχω όσο το δυνατό πιο αθόρυβο περιβάλλον. Δε θα λυπηθώ τον επεξεργαστή ή τα λεφτά περισσότερο από τα αυτιά μου και τη ψυχική μου ηρεμία.

Mε βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Μπορεί να κόστισε αρκετά η όλη τροποποίηση αλλά τ' αξίζει και με το παραπάνω. Δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα του να πατάς το power και να νιώθεις την απόλυτη ηρεμία. Πραγματική απόλαυση.........

:D

Κ.Κ πολύ καλή δουλειά συγχαρητήρια γιατί από ότι έμαθα δεν ήρθε για βοήθεια και ο αρχηγός (Snips). Έγινες τελικά χρυσοχέρης. Έχεις φτιάξει τελικά μηχάνημα που πετάει (αθόρυβα). ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:worship:

Πολυ καλή δουλειά και καλό αποτέλεσμα! Και εγω πιστεύω οτι ειναι αθόρυβο :)

Ισως το τροφοδοτικό να ηταν λίγο υπερβολή, αλλα αφου τα πήρες μπράβο σου.

Για μενα ενα συστημα ειναι αθόρυβο, οταν δε με ενοχλεί την ώρα που δουλεύω/παίζω. Επίσης, οταν πατάς το power on και δε ξερεις αν άναψε το μηχάνημα, τοτε εχεις κανει καλή δουλειά και το pc σου ειναι αθόρυβο :D

Καλό το έκαναες το κουτί, αλλά πολλά χρήματα για το τίποτε...

Λοιπόν εγώ έφτιαξα ενός φίλου το PC και είναι τελείως αθόρυβο, για χρήση Wireless sharing, με κόστος μόλις 150 και χωρις νερά και τέτοια... Απλά Zalman 7700CU σε έναν Presscot 3.0E που τρέχει στα 3.9GHz και Zalman στην Ti4200, με ένα fan 8cm πίσω στα 5v και το PSU εκτός κουτιού με τον fan στα 7v... Ο σκληρός του μπήκε σε 5.25" με ροδέλες από καοτσούκ και το κουτι εσωτερικά ντύθηκε με δύο στρώσεις AKASA Paxmate , από πίσω, κάτω, πάνω και μπροστά εσωτερικά... Του έριξα πριν από όλα αυτά μια στρώση ασταρι εσωτερικά στην λαμαρίνα και δύο στρώσεις και χρώμα εξωτερικά...

Θερμοκρασίες με τον Press σε idle 45C σε full 62C στα 3.9GHz...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.