YDinopoulos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2023 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2023 'σπεραααα. Εχω την 3090 Waterforce WB. Εδω και κανα μηνα ξαφνικα κρασαρε τα Windows με BSOD. Εγραφε "Critital Proccess died". Δεν προλαβαινει καν να κανει dump και κλεινει. Ξεκινησα troubleshooting ολα τα μερη του η/υ μεθοδικα και παρατηρησα οτι η GPU (Aorus 3090 Waterforce WB, σε δικη της custom loop mε 360 rad), ανεβαζει θερμ (μεσω GPY και HWMonitor) μεχρι 58/59, μνημες 59-60 και Hotspot....103 με 106 ! Πριν κανα χρονο (11.5 μηνες βασικα) αλλαχτηκε παστα και pads (Gelid), και μπηκε ενα μεγαλο heatsink με 2 ανεμηστηρες στο backplate. Δεν θυμαμαι να ειχα temps στο hot spot πανω απο 80/90 και δεν μπορω να καταλαβω γιατι... Υπαρχει περιπτωση να επεσα σε κακα pads και να χαλασαν? Εχω σκοπο να λυσω το loop και να το συντηρισω, αλλα ρωταω μηπως μου διεφυγε κατι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Οκτώβριος 30, 2023 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2023 το hotspot εχει να κανει με τον πυρηνα, οποτε η δεν εχει μπει σωστα η θερμοαγωγημη η εχουν μπει χοντρα pads στις μνημες με αποτελεσμα να μην παταει καλα στον πυρηνα βεβαια αν ισχυαν ολα αυτα θα ειχες απο την αρχη θεμα. ειναι περιεργο που για 11 μηνες δουλευε κομπε και τωρα ξαγνικα ανεβαζει τοσο πολυ. Εκτος και ΑΝ η θερμοαγωγημη δεν ηταν καλης ποιοτητας. Οπως και αν εχεις πρεπει να λυθει το μπλοκ και να δεις τι γινεται απο κατω 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Οκτώβριος 30, 2023 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2023 Λυσε και κανε συντηρηση. Λογικα κατι δεν εχει πατησει σωστα. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 28, 2023 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2023 UPDATE Λυθηκαν ταπανταολα και περαστηκαν νεα pads / παστα και εγινε πλυσιμο των μπλοκ. Μετα απο 3 ωρες Heaven....πυρηνας 43-45, μνημες 43-48 και hotspot 68-72. Ο 5950 42-44 max Οποτε ολα καλα. :) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts