serpico75 Νοέμβριος 2, 2023 Author #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2023 'Ολα τελείωσαν καλά. Βρήκα και αγόρασα μεταχειρισμένο κοντέρ με λιγότερα km από το δικό μου.Το δικό μου σταμάτησε στις 162000 km (περίπου), και αυτό που βρήκα ήταν στις 135000 km (περίπου). Το σύνδεσα, και το έλεγξα. Είναι πλήρως λειτουργικό. Πήγα στο ΚΤΕΟ, και έκανα με €5,00 τον επανέλεγχο. Πέρασε τον έλεγχο. Εκεί που το αγόρασα, είχα κόψει και μία απόδειξη που μου ζήτησαν στο ΚΤΕΟ. Έδειξα καί την απόδειξη, και όλα καλά. Να σας ευχαριστήσω θερμά για την όλη πολύτιμη βοήθειά σας! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 2, 2023 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2023 3 ώρες πριν, το μέλος serpico75 έγραψε: Εκεί που το αγόρασα, είχα κόψει και μία απόδειξη που μου ζήτησαν στο ΚΤΕΟ. Έδειξα καί την απόδειξη, και όλα καλά. Τι τη θέλανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 4, 2023 Author #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2023 (edited) On 2/11/2023 at 6:54 ΜΜ, το μέλος slalom έγραψε: Τι τη θέλανε? Είναι απόδειξη ότι το κοντέρ είναι αγορασμένο, και δεν το έχεις κλεμμένο. Τη σκάναραν, την έβαλαν στον ηλεκτρονικό μου φάκελο, και μου την επέστρεψαν. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 4, 2023 από serpico75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 4, 2023 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2023 Και τι ειναι αυτοι, μπατσοι? ή του ΣΔΟΕ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 4, 2023 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2023 9 hours ago, slalom said: Και τι ειναι αυτοι, μπατσοι? ή του ΣΔΟΕ? Εκείνοι που (εκτός τον έλεγχο καταλληλότητας) είναι επιφορτισμένοι με την επίσημη καταγραφή των διανυθέντων χιλιομέτρων κάθε οχήματος. Εφόσον η αλλαγή κοντέρ σου επιτρέπει να αλλοιώσεις το ιστορικό, το ΙΚΤΕΟ οφείλει να σημειώσει ό,τι θα σημείωνε παλαιότερα και το ΔΚΤΕΟ, για να εξασφαλίσει στοιχειωδώς ότι δεν έχεις κάνει απάτη. Σε ιδιώτη το καταλαβαίνω, αν και εκπλήσσομαι λίγο. Αλλού περνούσαν κατά εκατοντάδες τα νοικιάρικα μόνο με την άδεια κυκλοφορίας και το αναγκαίο κατά περίπτωση λιπαντικό, με ετήσια χιλιόμετρα που θα ζήλευαν κλασικά οχήματα κλεισμένα σε γκαράζ. Και, βέβαια, όταν αποσύρονταν, βγαίναν προς πώληση "σαν καινούρια". Ευτυχώς λέγεται ότι έχουν σφίξει λίγο τα λουριά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 4, 2023 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2023 Το ΚΤΕΟ δεν εκδιδει βεβαιωσεις περι μη απατης. Καποιος που τα γυριζει "οταν πρεπει και οσο πρεπει" βγαινει οπως τα νοικιαρικα που λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 5, 2023 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2023 Ως προς την αρμοδιότητα -και την ευθύνη- του ΚΤΕΟ, όταν διαπιστώνεται εμφανής παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, το ελεγχόμενο όχημα πρέπει να κόβεται με "σοβαρή έλλειψη". Οπότε, ο ελεγκτής οφείλει να ζητήσει και να αρχειοθετήσει κάθε δικαιολογητικό που του επιτρέπει να το περάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 5, 2023 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2023 Γι'αυτο βγαζουν φωτογραφιες, δε χρειαζεται τιποτα αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts